ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η δέκατη έκτη αγωνιστική ξεκίνησε με την δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη της Χέρενφεν απέναντι στην Ρόντα

Η δέκατη έκτη αγωνιστική ξεκίνησε με την δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη της Χέρενφεν απέναντι στην Ρόντα
ajax1_azalkm

Η δέκατη έκτη αγωνιστική ξεκίνησε με την δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη της Χέρενφεν απέναντι στην Ρόντα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 με το γκολ να σημειώνεται στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι βασίστηκαν για άλλη μία φορά στην καλή αμυντική παρουσία που παρουσιάζουν μέσα στην έδρα τους και πλέον βρίσκονται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η αγωνιστική ημέρα συνεχίζεται το Σάββατο με την Αιντχόφεν να δοκιμάζεται στην πολύ δυνατή έδρα της Γκρόνιγκεν. Οι γηπεδούχοι είναι μία κλασσική ομάδα έδρας. Την φετινή χρονιά έχουν να επιδείξουν το 6-1-1 στην έδρα τους με 20-13 τέρματα. Η ομάδα βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση αφού μετράει τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Οι εμφανίσεις της Γκρόνιγκεν δεν είναι καλές το τελευταίο διάστημα και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη λύσεων στον πάγκο, το ντεφορμάρισμα κάποιων βασικών παικτών αλλά και στα προβλήματα τραυματισμών. Παίκτες και τεχνική ηγεσία ψάχνουν την λύση στο ντεφορμάρισμα της ομάδας και όλοι θεωρούν πως μία μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας Αιντχόφεν θα είναι το καλύτερο βάλσαμο στις αγωνιστικές πληγές της ομάδας.

Από την άλλη η ομάδα του Κούμαν συνεχίζει να κερδίζει και παραμένει μόνη πρώτη στην βαθμολογία με σχετική άνεση. Η Αιντχόφεν προέρχεται από την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από την Μπορντό με 0-3, σε ένα παιχνίδι που επικράτησε η αδιαφορία των ολλανδών παικτών.

Ο Κούμαν δήλωσε δυσαρεστημένος από την εμφάνιση των παικτών του και ζήτησε την νίκη επί της Γκρόνιγκεν ως άμεση συγνώμη προς τους οπαδούς της ομάδας. Οι φιλοξενούμενοι ξέρουν πως ταξιδεύουν σε μία δύσκολη έδρα, αλλά παρά το γεγονός αυτό θέλουν μόνο την νίκη που θα τους διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Άγιαξ και Αλκμάαρ

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την πολύ μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ του "Αίαντα" και της εντυπωσιακής Αλκμάαρ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τρίτη θέση, 6 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Αιντχόφεν και έναν πίσω από την δεύτερη Αλκμάαρ. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για το τρίποντο της νίκης. Ο Άγιαξ θέλει τον φετινό τίτλο και για να το καταφέρει θα πρέπει να κερδίζει τα ντέρμπι στην έδρα του.

Η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα στην επιθετική της ανάπτυξη και δυσκολεύεται χαρακτηριστικά απέναντι σε ποιοτικές άμυνες. Από την σημαντική αναμέτρηση θα λείψουν οι βασικότατοι και οργανωτές του παιχνιδιού της ομάδας, Σνάιντερ και Πέρεζ. Το έργο του "Αίαντα" θα είναι πολύ δύσκολο αν και η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Τεν Κάτε με απολογισμό 25-4-1 στα τελευταία 30 παιχνίδια.

Οι "Αλκμάαντερς" βρίσκονται σε τρομερή φόρμα και σκοράρουν με εκπληκτική ευκολία στους τελευταίους αγώνες τους. Με 48 τέρματα διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στην χώρα ενώ έχουν και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 14 τέρματα παθητικό. Η Αλκμάαρ δείχνει έτοιμη για τον φετινό τίτλο και έχει στόχο την μεγάλη νίκη μέσα στο Άμστερνταμ. Μία νίκη που έχει να επιτευχθεί από το 1980 για την ομάδα του Φαν Γκάαλ.

Οι φιλοξενούμενοι αποδίδουν εξαιρετικά εκτός έδρας όπου μετράνε 7 νίκες και μόλις μία ήττα. Η ψυχολογία της ομάδας είναι στα ύψη και όλοι ζητούν επίμονα το μεγάλο διπλό που θα τους βάλει για τα καλά στο κυνήγι του τίτλου.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Βίλεμ με την Τβέντε. Οι γηπεδούχοι θέλουν να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού την ώρα που οι φιλοξενούμενοι θέλουν την νίκη για να παραμείνουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά και για να βελτιώσουν την εκτός έδρας αγωνιστικής τους συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα της δέκατης έκτης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Παρασκευή 8/12

Χέρενφεν-Ρόντα 1-0

Σάββατο 9/12 (21.00)

Μπρέντα-Εξέλσιορ (20.30)
Γκρόνιγκεν-Αϊντχόφεν
Ναιμέγκεν-Ουτρέχτη
Χέρακλες-Σπάρτα Ρότερνταμ

Κυριακή 10/12 (15.30)

Άγιαξ-Αλκμάαρ (13.30)
Φέγενορντ-Ντεν Χάαγκ (13.30)
Βίλεμ-Τβέντε
Φίτεσε-Βαλβάϊκ






























TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ