ΑΡΗΣ

Η δικαίωση του Νεμπεγλέρα

Η δικαίωση του Νεμπεγλέρα
Νεμπεγλέρας

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του Άρη που συνέβαλαν στην πρόκριση επί της Σαραγόσα στους ομίλους του φετινού Κυπέλλου UEFA

Ο Νεμπεγλέρας μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού και της ολοκλήρωσης της πρόκρισης στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA επί της Σαραγόσα δήλωσε: " Το πιστεύαμε από την αρχή. Το είχαμε πιστέψει όλη την εβδομάδα με τον προπονητή μας να προσπαθεί να μας πείσει να τα καταφέρουμε. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Έπρεπε να υπερβάλλουμε εαυτούς από την αρχή και το κάναμε. Σίγουρα ο πήχης ανεβαίνει αλλά θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ιστορία".

Σήμερα μία μέρα μετά, με σαφώς πιο λίγους σφυγμούς από ότι χθες τα μεσάνυχτα αλλά και έχοντας πάρει την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια από την υποδοχή των φιλάθλων του Άρη στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" τα ξημερώματα ο Νεμπεγλέρας μιλώντας στο SPORT24 έκανε λόγο για αλλαγή σελίδα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την χθεσινή πρόκριση επί της Σαραγόσα.

Ο αρχηγός του Άρη τόνισε όσον αφορά την επόμενη μέρα της χθεσινής επιτυχίας πώς ναι μεν μπροστά υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο της Κρήτης το απόγευμα της Κυριακής αλλά ότι πλέον όποιοι και αν είναι οι τέσσερις αντίπαλοι στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA θα πρέπει να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής του Άρη στάθηκε και στην προσωπική του δικαίωση αλλά και με τα καλύτερα λόγια για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τον οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως τον καλύτερο προπονητή.

Αλλαγή σελίδας με την πρόκριση

Τι σημαίνει η χθεσινή πρόκριση του Άρη στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA επί ενός εκ των φαβορί όπως ήταν η Σαραγόσα; " Σίγουρα μετά από τα δύσκολα χρόνια η χθεσινή μέρα ήταν μία από τις πιο καλύτερες. Η ομάδα με την πρόκρισή της αλλάζει σελίδα στο ποδοσφαιρικό της τμήμα", τόνισε ο Κώστας Νεμπεγλέρας και πρόσθεσε: "Πρόκειται για μία από τις πιο μεγάλες προκρίσεις. Δώσαμε μία μεγάλη μάχη από την οποία βγήκαμε νικητές με το μπάτζετ της Σαραγόσα να τα λέει όλα για το μέγεθος της πρόκρισής μας".

Τα συναισθήματα διακύμανσης

Πως όμως αντιμετώπισε ο Νεμπεγλέρας την εξέλιξη του σκορ στο χθεσινό επαναληπτικό του 1-0 του "Κλεάνθης Βικελίδης" στο "Λα Ρομαρέδα" επί της Σαραγόσα; Αρχικά μετά το 1-0: " Εμείς αυτό που ξέραμε από την αρχή ήταν ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα με τον προπονητή μας να είχε προσπαθήσει να μας πείσει ότι μπορούσαμε να προκριθούμε και να το πιστέψουμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Αυτό το στοιχείο ίσχυε και μετά το 1-0".

Όσο για το αν μετά το 1-1 με το γκολ του Χαβίτο πίστεψε πως η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει; " Όχι δεν το πίστεψα γιατί αυτές οι ομάδες όπως η Σαραγόσα δεν σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις καθόλου και δεν σου συγχωρούν τα λάθη. Για αυτό λοιπόν και έπρεπε να μείνουμε προσεχτικοί μέχρι το τέλος όπως και έγινε. Σίγουρα λοιπόν δεχτήκαμε πίεση αλλά μέσα από αυτήν τα καταφέραμε να βγούμε νικητές και να πάρουμε εμείς την πρόκριση", δήλωσε ο Ναμπεγλέρας.

Κι όσο για μετά το 2-1 στο 72΄ με τον Σέρχιο Γκαρθία; " Και πάλι θεωρώ ότι δείξαμε ότι δεν είχαμε καθόλου άγχος γιατί δεν θα ήταν καλό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε σεβασμός απέναντι στην Σαραγόσα".
Πόσο σημαντικό όμως αποδείχθηκε το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με το γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου;
Η απάντηση του Κώστα Νεμπεγλέρα ήταν: "Το πρώτο παιχνίδι ήταν θεωρώ η αρχή της πρόκρισής μας και πολύ σημαντικό ότι δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ".

"Ο κόσμος μας ήταν και στα δύσκολα"


Ο κόσμος του Άρη ήταν στο "Λα Ρομαρέδα", βγήκε στους δρόμους μετά το τέλος του παιχνιδιού αν και η ώρα είχε πάει μετά τα μεσάνυχτα για να πανηγυρίσει την πρόκριση επί της Σαραγόσα στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA ενώ τα ξημερώματα βρέθηκε στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για να υποδεχθεί την αποστολή και να την αποθεώσει. " Ο κόσμος μας, μας έχει δείξει στις δύσκολες στιγμές ότι ξέρει να βρίσκεται στο πλευρό μας και να μας βοηθάει. Επόμενο ήταν και τώρα στα καλά να πανηγυρίσει και ακόμα καλύτερα πιο πολύ. Το σίγουρο είναι ότι τόσο εμείς όσο και ο κόσμος μας θα πρέπει να κρατήσουμε αυτή την χαρά της πρόκρισης με την χθεσινή μέρα να ήταν ξεχωριστή".

"Κερδίσαμε τον σεβασμό όλων"

Τι σημαίνει όμως για τον ίδιο τον Νεμπεγλέρα η χθεσινή πρόκριση επί της Σαραγόσα στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA; " Για μένα η χθεσινή μέρα ήταν μία από τις καλύτερες μέρες στην ποδοσφαιρική μου καριέρα όπως και για τον σύλλογο μια μεγάλη πρόκριση επί της Σαραγόσα αφού πλέον θα έχει την ευκαιρία να διακριθεί στον θεσμό. Για μένα επίσης θα έλεγα πως αυτή η πρόκριση επί της Σαραγόσα ήταν και μια δικαίωση μετά τις δυσκολίες που είχα περάσει με την ομάδα στον δρόμο της επιστροφής στις επιτυχίες.

Δεν είμαι από αυτούς που επιλέγω αντιπάλους. Επιθυμώ πάντως να έχουν μία καλή κλήρωση ενώ οποιοσδήποτε και αν είναι ο αντίπαλος μας εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Το σίγουρο είναι ότι μετά την χθεσινή μας πρόκριση επί της Σαραγόσα ενός εκ των φαβορί του θεσμό πιστεύω πως κερδίσαμε τον σεβασμό όλων. Αυτό σημαίνει ότι όποια ομάδα και αν βρεθεί στον δρόμο μας θα μας μελετήσει πιο καλά

".

Μπάγεβιτς ο καλύτερος


Ποια είναι η άποψή του Νεμπεγλέρα για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και την δική του συμβολή στην πρόκριση επί της Σαραγόσα; "Αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι ο καλύτερος προπονητής κι αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Σε πολύ λίγες μέρες κατάφερε να μας πείσει ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο δεδομένου ότι έχουμε μια καλή ομάδα αλλά και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία", ενώ για το αν θα του έδινε κάποιο άλλο προσωνύμιο από αυτό του "Πρίγκιπα" απάντησε: "Πιστεύω ότι είναι η λέξη που του αρμόζει".

"Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα"

Ο αρχηγός του Άρη δεν αρνήθηκε να σχολιάσει και το 5/5 των ελληνικών ομάδων στον δρόμο της πρόκρισης στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA λέγοντας πως: " Πρόκειται για μία μέρα πάρα πολύ καλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα".

Και τώρα ο Εργοτέλης

Κι όσο τέλος για την επόμενη μέρα της χθεσινής πρόκρισης επί της Σαραγόσα; Ο έμπειρος Νεμπεγλέρας δήλωσε: " Μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα. Για αυτό λοιπόν και θα πρέπει να ξεχάσουμε το χθεσινό παιχνίδι με την Σαραγόσα αφήνοντας στην άκρη τα πανηγύρια και να στρέψουμε την προσοχή στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Εργοτέλη γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε".

Χαβίτο: "Ο Άρης η οικογένεια μου"

Ο "χρυσός" σκόρερ του Άρη, Φρανθίθκο Χαβίτο, βρέθηκε στο στούντιο του "Αθλητικού Metropolis" και μίλησε για την επική πρόκριση του Άρη επί της Σαραγόσα στο Κύπελλο UEFA και το δικό του... χρυσό γκολ. Για την φάση του γκολ ο Χαβίτο είπε: " Έκανα το πρώτο σουτ γύρισε η μπάλα σε μένα, δεν σκέφτηκα τίποτα και ξανασούταρα. Δεν σκέφτηκα τίποτα απλώς ενέργησα έτσι".

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής συνέχισε λέγοντας: " Δεν ασχολήθηκα με τους φιλάθλους της Σαραγόσα αλλά μόνο με τους δικούς μας και εκεί πήγα μετά το γκολ για να τους αφιερώσω το γκολ. Δεν με ένοιαζε τίποτα άλλο".
Ο ίδιος σχολίασε για το σχόλιο των Ισπανών ότι ντριμπλάρει σαν το Μέσι είπε: " Δεν υπάρχει σύγκριση, είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Ο Μέσι βρίσκεται σε απίστευτο επίπεδο, έχει καλύτερο κοντρόλ. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει την δουλειά του όσο γίνεται καλύτερα".

Όσο για το διάστημα που βρισκόταν στον πάγκο; Ο Χαβίτο δήλωσε: " Όταν καθόμουν στον πάγκο, έβλεπα τους φιλάθλους μας και έπαιρνα κουράγιο. Ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για μένα να παίξω καλά, γιατί αυτός ο κόσμος έκανε ένα μεγάλο ταξίδι για να μπορέσουν να είναι στο πλευρό μας και έπρεπε να τους δώσουμε χαρά".
Ο Χαβίτο τόνισε για τα τελευταία λεπτά και την πίεση της Σαραγόρα ότι: " Μετά το 1-1 πιστέψαμε στην πρόκριση, αλλά χαλαρώσαμε. Όταν δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ, ξέραμε ότι με ένα ακόμη θα χάναμε την πρόκριση και έπρεπε όλοι να υπερασπιστούμε την εστία μας και αυτό κάναμε".

Μιλώντας για τις οδηγίες που του έδωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς είπε: " Οι οδηγίες που μου έδωσε ο προπονητής μου ήταν να βοηθήσω τον Κόκε και να καλύψω τα πλάγια και να μπορέσω να χτυπήσω στην κόντρα. Εκείνη την στιγμή η Σαραγόσα μας πίεζε και θα δεχόμασταν και το δεύτερο γκολ".

Για την παρουσία του στην ομάδα του Άρη και το ενδεχόμενο παραμονής του για αρκετά χρόνια είπε: " Δεν έχω κανένα πρόβλημα, είμαι πολύ καλά στον Άρη. Το σημαντικό είναι ότι αγωνίζομαι, γιατί ένας παίκτης πρέπει να παίζει για να νιώθει καλά. Είμαι μια χαρά στον Άρη, όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας. Εγώ νιώθω μια χαρά, ο κόσμος μου δείχνει την αγάπη του. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι εκεί που σου αρέσει για να μπορείς να αποδόσεις και καλύτερα".

Ο ίδιος νιώθει ως μέλος της οικογένειας του Άρη λέγοντας: " Όταν ήρθα με έκαναν να νιώσω ως ένα ακόμη μέλος της οικογένειας του Άρη, έτσι νιώθω και τώρα. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να έχεις την στήριξη των φιλάθλων στα καλά αλλά και τα άσχημα. Είναι καταπληκτική η αγάπη του κόσμου, που είναι το καλύτερο στοιχείο που έχει ο σύλλογος".

Για το σύνθημα "Vamos Αρειανάρα" ο Χαβίτο τόνισε: " Κάθε φορά που ακούω το συγκεκριμένο σύνθημα έχω μεγαλύτερη όρεξη για να παίξω και να απολαύσει ο κόσμος το παιχνίδι".

Για την συνέχεια στην Ευρώπη είπε: " Έχουμε τώρα μεγαλύτερε υποχρεώσεις. Πετύχαμε τον αρχικό στόχο να περάσουμε την Σαραγόσα. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα και στους ομίλους, έχουμε περισσότερες επιλογές. Από την στιγμή που αποκλείσαμε την Σαραγόσα γιατί να μην προκριθούμε και από τους ομίλους;".

Για το πώς νιώθει ως Ισπανός να αποκλείει μία ομάδα της πατρίδας του: " Αισθάνθηκα φυσιολογικά, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Το παιχνίδι σίγουρα ήταν ιδιαίτερο, το έβλεπε η οικογένεια μου, ενώ και εγώ παρακολουθούσα χρόνια στην Σαραγόσα ήταν από τις ομάδες που ήθελα να παίξω. Αλλά ήταν ή αυτοί ή εμείς".

Ο Χαβίτο τόνισε για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ομάδα για μία θέση στην ενδεκάδα: " Πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός για την θέση, για να βελτιώνεσαι. Αν δεν κάνεις καλή δουλειά για να γίνεσαι καλύτερος τότε χαλαρώνεις και έχεις πρόβλημα. Αλλά το κλίμα είναι εξαιρετικό ανάμεσα στους παίκτες, από τον ανταγωνισμό που υπάρχει ωφελείται πρώτα η ομάδα και μετά εμείς".

Για το γεγονός ότι είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Καταλωνίας, από την οποία κατάγεται: " Νιώθω υπερήφανος γιατί εκεί έμαθα ποδόσφαιρο. Εκεί μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο και να μάθω τεχνική. Είμαι υπερήφανος γιατί ακόμη με θυμούνται".

Για τις δικές του προτιμήσεις ενόψει της κλήρωσης των ομίλων ο Ισπανός στράικερ είπε: " Με την Μπορντό έχουμε παίξει, είναι δυνατή από το πρώτο γκρουπ προτιμώ την Βασιλεία. Προσωπικά με την Μπάγερν θα ήθελα ή την Βιριαγεάλ αλλά θα ήταν δύσκολα για την ομάδα. Από το δεύτερο η Ζενίτ και η Αούστρια έχουν τις περισσότερες ευρωπαικές εμπειρίες και προτιμώ μία από τις δύο. Από το τρίτο Μπράγκα ή Ρεν, ενώ από το τέταρτο δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση".

Κλείνοντας ο Χαβίτο υπογράμμισε ότι: " Τώρα που προκριθήκαμε αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνουμε νίκη γιατί θέλουμε τους βαθμούς ώστε να φτάσουμε ψηλά. Είμαι εδώ γιατί έκανα κάτι καλό για την ομάδα του Άρη", ενώ αναφερόμενος στην εκπληκτική υποδοχή από τους φιλάθλους τόνισε:

"Πέρυσι μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού μας είχαν υποδεχθεί στο αεροδρόμιο και περίμενα κάτι ανάλογο. Βέβαια λόγω της ώρας δεν πίστευα ότι θα έρθουν τόσοι πολλοί φίλαθλοι. Όταν τους είδα εκεί δεν το πίστευα, όσοι με ευχαριστούσαν για το γκολ του έλεγα ότι είναι απλά η δουλειά μου".



































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ