ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η δικαίωση του Βίκτορ Μουνιόθ

Η δικαίωση του Βίκτορ Μουνιόθ
μουνιόθ

Το SPORT 24 αναλύει την ''δικαίωση'' του Μουνιόθ που με άλλη μια νίκη στα ντέρμπι, έστειλε το μήνυμά του σε κάθε κατεύθυνση

Νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη και ψύχωση στις τάξεις των φίλων του συλλόγου. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά και ο Ισπανός τεχνικός με άψογη στρατηγική (εκτός από την τύχη) κατάφερε να πετύχει το 3 στα 4 φετινά ντέρμπι, στέλνοντας στα ουράνια τους φιλάθλους της ομάδος του.
Με το "μικρόβιο" του πρωταθλητή και το "κράμα" ενός πρώην παίκτη που ξεχείλιζε από πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Ισπανός τεχνικός συμφωνεί και αναλαμβάνει τις τύχες του "αρρωστημένου" Παναθηναϊκού στις 8 Οκτωβρίου 2006, λαμβάνοντας την σκυτάλη του πάγκου από τον υπηρεσιακό τεχνικό κ. Βέλιτς (που λίγο αργότερα έγινε ο άμεσος συνεργάτης του).

" Με εξιτάρει η προοπτική του Παναθηναϊκού. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά σε αυτήν την ομάδα εφόσον συμφωνήσουμε, γιατί είναι μία ομάδα που έχει τα φόντα να πάει ψηλά" είχε τονίσει στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, ο τεχνικός των "πράσινων" δείχνοντας έτοιμος να "βουτήξει" στα βαθιά νερά.

Με ένα μινι διάστημα προετοιμασίας ο τεχνικός των "πράσινων" προσπαθεί να συμαζέψει τα "κομμάτια" των "πράσινων" που προέρχονται από μια οδυνηρή ισοπαλία στο Παγκρήτιο (3-3) με τον ΟΦΗ.

Πρεμιέρα με αντίπαλο τον συμπατριώτη του Σέρα Φερέρ με τον οποίο ου ολίγες φορές είχαν διασταυρώσει τα σπαθιά τους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το "τριφύλλι" αν και προηγείται με τον Παπαδόπουλο γνωρίζει την ήττα και μάλιστα με τους οπαδού του στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, και το κλίμα γίνεται ακόμα πιο βαρύ.

Εκείνος όμως μέσα του είχε πίστη...

Διπλό στο Καυτατζόγλειο, νίκη στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους", διπλό σε Παγκρήτιο (με Εργοτέλη), Περιστέρι (με Ατρόμητο) και όλα αντιστρέφονται.

Τρεις ήττες εκτός Αττικής όμως (με Αρη, Κέρκυρα και ΠΑΟΚ) ουσιαστικά καταδικάζουν και φέτος τον Παναθηναϊκό να μείνει μακριά και από τον φετινό τίτλο, αφού η διαφορά με τους "ερυθρόλευκους" εκτινάζεται στα ύψη και θεωρητικά δύσκολα εώς απίθανα καλύπτεται.

Την ίδια ώρα οι "πράσινοι" αποχαιρετούν με την γαλλική Λανς την ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στην φάση των "32", ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις έχουν μοιρασμένες πιθανότητες να περάσουν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Ξάνθη προκειμένου να κατακτήσουν ένα τίτλο μετά από τρία χρόνια ανομβρίας.

Με το τεράστιο προσόν του να μελετάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να γνωρίζει κάθε κίνηση του αντιπάλου στον αγωνιστικό χώρο, ο Βίκτορ Μουνιόθ καταφέρνει να κερδίσει πολλά με την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός σε κάθε ματς.

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ζει κάθε στιγμή στον "πράσινο" πάγκο μεταφέροντας συνεχώς οδηγίες προς τους παίκτες του μέσα στο γήπεδο, οι οποίοι ως καλοί στρατιώτες κάνουν αυτό που τους λέει ο αρχηγός τους και συνεχώς δικαιώνονται.

Ετσι και εκείνος. Με 3 νίκες στα 4 ντέρμπι καταφέρνει να κλέψει τις "καρδιές" των "πράσινων" οπαδών που εκτός από το πανό που αναρτήθηκε στο ΟΑΚΑ υπέρ του καταφέρνει να κερδίζει κάθε φορά το έντονο χειροκρότημα τόσο στην παρουσίασει της ομάδας από τα μάτριξ και περισσότερο όταν ο ίδιος κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια.

Ζήτησε χρόνο... θα τον πάρει;

"Ο ερχομός μου στην Ελλάδα έγινε γιατί αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία μου να προπονήσω μια μεγάλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή η μεγάλη ομάδα, έχει κόσμο πίσω της, φιλοδοξεί να κατακτήσει τίτλους και γενικά να κάνει καλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να έχουμε εμείς το χρόνο για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε.

Στην ελληνική κοινωνία ο Παναθηναϊκός είναι η πιο σημαντική ομάδα. Όταν ήρθα, αντιμετώπιζε η ομάδα δυσκολίες, δεν πήγαινε καλά σε πρωτάθλημα και ΟΥΕΦΑ και εμείς προσπαθούμε όλοι μαζί να μπούμε στο σωστό δρόμο


" είχε πει πρόσφατα σε συμπατριώτες τους και όλα φαίνεται να βαδίζουν στο συμπέρασμα αυτό.

Αρχή γενομένης από την συνολική εικόνα που δείχνουν οι "πράσινοι" οι οποίοι έχουν αποκτήσει ήδη την ταυτότητα του Ισπανού τεχνικού στο παιχνίδι τους, εν συνεχεία οι τρεις θρίαμβοι (δύο νίκες επί Ολυμπιακού και συντριβή της ΑΕΚ εκτός έδρας) στα ντέρμπι αλλά και το "κυνήγι" τουλάχιστον ενός τροπαίου (Κύπελλο Ελλάδος) αποδεικνύουν κάτι. Πως ο 49χρονος μπορεί...

Ετσι, όλα αυτά δεν αποκλείεται να αποτελέσουν (όπως θα έπρεπε νομίζω προσωπικά) το κριτήριο παραμονής και ανανέωσης της συνεργασίας με έναν άνθρωπο που λατρεύει αυτό που κάνει και στολίζει εκτός από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και το ελληνικό πρωτάθλημα την παρουσία του και τις γνώσεις του. Με έναν προπονητή που ήδη έχει κλέψει τις "πράσινες" καρδιές των οπαδών του συλλόγου.

Υ.Γ.1 Η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί των "ερυθρόλευκων" σηματοδότησε την τρίτη φορά που οι "πράσινοι" νικούν δύο φορές την ίδια χρονιά τον "αιώνιο" αντίπαλο του. Οι δύο προηγούμενες ήταν την περίοδο '77-'78 και '95-'96.
Υ.Γ.2 Για όσους βρεθήκαμε χθες στο Καραϊσκάκη, είδαμε και καταλάβαμε ότι δεν... είδαν οι κ.κ. αρμόδιοι, αφού εύκολα θα μπορούσαν να είχαν διακόψει το παιχνίδι αν και εφόσον είχαν την δύναμη.






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ