ΑΓΓΛΙΑ

Η δική του Τότεναμ

Η δική του Τότεναμ
Βίλας Μπόας © ACTION IMAGES

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου το Sport24.gr σας παρουσιάζει τη νέα Τότεναμ, αντίπαλο του Παναθηναϊκού, την οποία άλλαξε ριζικά ο Αντρέ Βίλας Μπόας.

Αν υπάρχει μία ομάδα από αυτές που πρωταγωνιστούν στην Αγγλία που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό αυτό το καλοκαίρι δεν είναι άλλη από την Τότεναμ.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας, όπως είχε επισημανθεί , έκανε πολλές αλλαγές και το Sport24.grσας τις παρουσιάζει, προκειμένου να έχετε μία καλύτερη εικόνα για έναν εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Όλες οι ομάδες αρχίζουν από τον τερματοφύλακα και έτσι η νέα φιλοσοφία που φέρνει στα "σπιρούνια" ο Πορτογάλος τεχνικός δύσκολα δε θα συνοδευόταν από απόκτηση ενός πορτιέρο. Ο εκλεκτός εδώ και καιρό ήταν ο Ούγκο Λορίς, ο οποίος τελικά υπέγραψε στους Λονδρέζους την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Ο Γάλλος αναμένεται να ενσωματωθεί πολύ πιο εύκολα από τον Μπραντ Φρίντελ -ο οποίος πάντως ήταν εξαιρετικός με τη Νόριτς- στο σχέδιο του Μπόας, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη, ενώ με αυτόν η Τότεναμ θα έχει τερματοφύλακα για την επόμενη δεκαετία.

Η δική του Τότεναμ
Λορίς

Από εκεί και πέρα, για να παίζει με ψηλά την άμυνα ο Μπόας δε χρειαζόταν να αλλάξει μόνο τερματοφύλακα, αλλά και κεντρικούς αμυντικούς. Ο Σεμπάστιαν Μπασόνγκ παραχωρήθηκε στη Νόριτς, ο Μπονγκανί Κουμαλό δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ και ο Μίκαελ Ντόουσον βρέθηκε μία ανάσα από τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ (έριζαν για την απόκτησή του ΚΠΡ, Σάντερλαντ). Ο Άγγλος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιούνες Καμπούλ (έξω για τέσσερις μήνες) και την προσθήκη μόνο ενός αμυντικού, του Γιαν Βερτόνγκεν, ήταν πολύ δύσκολο να παραχωρηθεί και τελικά έμεινε.

Τα πλάγια μπακ της Τότεναμ, Μπενουά Ασού Εκοτό και Κάιλ Γουόκερ, είναι ιδανικά για το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει ο Μπόας, όπως και ο Σκοτ Πάρκερ σε θέση αμυντικού μέσου. Γι' αυτό όλο το καλοκαίρι δεν ακούστηκε κανένα όνομα σε αυτή τη θέση, παρόλο που ο Άγγλος αμυντικός χαφ υποβλήθηκε σε εγχείρηση και θα επιστρέψει στην καλύτερη περίπτωση σε δύο εβδομάδες.

Αντιθέτως, το μεγάλο σίριαλ ήταν αυτό της αντικατάστασης του Λούκα Μόντριτς, παίκτη που οργάνωνε το παιχνίδι στα "σπιρούνια". Ο Κροάτης χάρη στα χρήματα του οποίου η Τότεναμ έκανε μεταγραφές πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μπόας ήθελε να τον αντικαταστήσει με τον Ζοάο Μουτίνιο. Η μεταγραφή του, όμως, ναυάγησε την τελευταία στιγμή κι ενώ Τότεναμ και Πόρτο είχαν έρθει σε πλήρη συμφωνία.

Πλέον ο Μπόας θα κληθεί να βρει ποιος θα είναι ο οργανωτής της Τότεναμ, τη στιγμή που κανένας παίκτης της δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Ο Γκίλφι Σίγκουρτσον παίζει κανονικά πίσω από τον επιθετικό, όπως και ο Κλιντ Ντέμπσεϊ, ο οποίος αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή και αφού είχε χαλάσει του Μουτίνιο, προκειμένου να έχουν τα "σπιρούνια" έναν παίκτη που βρίσκει δίχτυα παίζοντας σε αυτήν την θέση. Συν τοις άλλοις, ο Αμερικανός θα διαδεχτεί τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, ο οποίος μπορεί να ήταν πολύ καλός τις δύο σεζόν που αγωνίστηκε στο Λονδίνο, αλλά δεν έκανε στον Μπόας λόγω συχνών τραυματισμών, έλλειψης ταχύτητας και αδυναμίας του να βγει στα πλάγια.

Η δική του Τότεναμ
Ντέμπσεϊ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ παραμένει το μεγάλο αστέρι και θα αγωνίζεται και φέτος αριστερά, ενώ δεν αποκλείεται αυτή τη σεζόν ο Άαρον Λένον να μη βρίσκεται πολλές φορές στις βασικές επιλογές. Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι ήθελε από την αρχή της σεζόν έναν αριστεροπόδαρο, ο οποίος θα παίζει -και- δεξιά και θα συγκλίνει, και τελικά τον βρήκε στο πρόσωπο του Μούσα Ντεμπελέ. Όσο για τον επιθετικό που έψαχναν οι Λονδρέζοι, το μεγάλο μπαμ δεν έγινε, αφού η πρόταση για τον Ρομπέρτο Σολδάδο απορρίφθηκε από τη Βαλένθια, κι έτσι εμπιστεύθηκαν τη σίγουρη λύση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος μετά την περσινή καλή σεζόν του ως δανεικός έγινε μόνιμος κάτοικος του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Συνοψίζοντας, η διοίκηση των Λονδρέζων έκανε όλα τα χατίρια στον Αντρέ Βίλας Μπόας εκτός από ένα. Δεν κατάφερε να του πάρει τον Μουτίνιο (ή τον αντι-Μόντριτς αν θέλετε). Μένει να φανεί αν αυτό θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνέχεια της σεζόν ή αν ο Πορτογάλος τεχνικός είχε και έναplanBσε αυτό το 4-3-3 που παίζει σε όλες τις ομάδες του.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ