X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΚΟΣΜΟΣ

Το καθεστώς Μπεν Άλι κι η... Καβάλα

Με την πτώση του καθεστώτος Μπεν Άλι στην Τυνησία, πρώην και νυν ποδοσφαιριστές της αφρικανικής χώρας αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα. Γιατί ακούστηκε και το όνομα του τεχνικού της Καβάλας, Χένρικ Κάσπερτσακ.

Ο γιος του Ζίνε Ελ Αμπεντίνε Μπεν Άλι ονόματι Σκιμ Τσιμπούμπ ασκούσε τεράστια επιρροή στο ποδόσφαιρο της Τυνησίας για τουλάχιστον δύο δεκαετίας.

Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακα Αλί Μπουμνιζέλ μίλησε για άνισους όρους στο ποδόσφαιρο της αφρικανικής χώρας.

" Ο γιος του Μπεν Άλι, Σλιμ Τσιμπούμπ ανέλαβε την προεδρία της Εσπεράνς. Έκτοτε ήταν αδύνατον για κάθε άλλη ομάδα της χώρας να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για παράδειγμα η Κλαμπ Αφρικέν δεν μπόρεσε να νικήσει κανένα ντέρμπι. Έμοιαζε αδιανόητο για οποιαδήποτε ομάδα να κάνεις σκέψεις τίτλου" ήταν τα λόγια του 44χρονου πρώην τερματοφύλακα.

Ο Μπουμνιζέλ παράλληλα αποκάλυψε τις μεθόδους που εφάρμοζε το καθεστώς του Μπεν Άλι προκειμένου να μην αγωνίζεται στην εθνική Τυνησίας. Είναι χαρακτηριστικό πως έκανε το ντεμπούτο του φορώντας το εθνόσημο της χώρας του στις 27 Νοεμβρίου 1991 σε ένα ματς κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το παράδοξο είναι πως περίμενε τουλάχιστον πέντε χρόνια για να αγωνιστεί ξανά! Όπως τονίζει, ο νυν τεχνικός της Καβάλας, Χένρικ Κάσπερτσακ ο οποίος ήταν προπονητής της Τυνησίας για τέσσερα χρόνια (1994-1998) προτιμούσε να ξεκινά στο βασικό σχήμα τον Τσόκρι Ελ Ουαέρ που... συμπτωματικά ανήκε τότε στο έμψυχο δυναμικό της Εσπεράνς.

Ουσιαστικά άφησε αιχμές για άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις με αποδέκτη τον Πολωνό προπονητή που δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά.

Ο Ουαέρ μέχρι το 2002 ήταν η πρώτη επιλογή. Στα 36 του, ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα στη μέση και έτσι στο Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας κατάφερε έπειτα από πολλά χρόνια να πάρει και πάλι χρόνο συμμετοχής ο Μπουμνιζέλ που ήταν επίσης 36 χρονών!

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ