ΑΕΚ

Η επιμονή αμείβεται;

Η επιμονή αμείβεται;
μπασινας κυργιακος

Το SPORT 24 αναλύει τις προσθήκες των Μπασινά, Κυργιάκου, Εντίνιο στην 11αδα της Ένωσης

Ο προπονητής είναι αποφασισμένος να επιμείνει στο "4-3-3" (ή "4-1-2-3") και θεωρεί ότι η επιστροφή τριών ποδοσφαιριστών τους οποίους υπολογίζει για την αρχική ενδεκάδα θα διαφοροποιήσουν την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Τι ακριβώς περιμένει από τους Μπασινά, Κυργιάκο και Εντίνιο; Το SPORT 24 αναλύει:

Ο "χαϊλάντερ" που σκοράρει

Για να χωρέσει στην ενδεκάδα ο Σωτήρης Κυργιάκος θα πρέπει να βγει από αυτήν ο MVP της ομάδας στα φιλικά της Αθήνας Γιώργος Αλεξόπουλος. Εκτός αν ο Δώνης κάνει την έκπληξη και αφήσει στον πάγκο τον ακριβοπληρωμένο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Όπως και να έχει η παρουσία του Κυργιάκου προσδίδει ενέργεια και πάθος σε μια ενδεκάδα που (πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων) έμοιαζε να κοιμάται στον πρώτο αγώνα με την Ομόνοια.

Ωστόσο το μεγάλο προσόν του 29χρονου στόπερ στο οποίο ποντάρει πολλά ο προπονητής, είναι η ικανότητά του να σκοράρει στα στημένα. Η ΑΕΚ κέρδισε πολλά φάουλ και κόρνερ στο πρώτο ματς με τους Κύπριους αλλά παρουσιάστηκε ακίνδυνη εντός περιοχής. Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη έλεγαν (με μια μικρή δόση υπερβολής) ότι αρκούν 3 κόρνερ για να πετύχει ο Σωτήρης ένα γκολ. Και η τωρινή ΑΕΚ με την εμφανή έλλειψη αυτοματισμών και το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, ασφαλώς και ποντάρει πολλά στις στημένες φάσεις.

Ο "εγκέφαλος" της μεσαίας γραμμής

Ο προπονητής πιστεύει ότι με την παρουσία του Άγγελου Μπασινά η μεσαία γραμμή θα λειτουργήσει σαφώς αρμονικότερα από ότι ως σήμερα. Ασφαλώς και εμπεριέχει ρίσκο η συμμετοχή του στον αγώνα ρεβάνς με την Ομόνοια δίχως έστω ένα φιλικό με τους νέους συμπαίκτες του, από την άλλη όμως δεν υπάρχει και άλλη λύση αφού ο Αντώνης Ρίκκα δεν δείχνει ακόμα έτοιμος να φέρεις εις πέρας τον διπλό ρόλο του αμυντικού χαφ ο οποίος πρέπει να και να κόβει αλλά και να δημιουργεί.

Ο Μπασινάς είναι ο αμυντικός μέσος που μπορεί να κάνει και τα δύο εξίσου καλά κι ενδεχομένως δίπλα του να νιώσει καλύτερα κι ο Ριβάλντο που δεν δείχνει να απολαμβάνει ιδιαίτερα τον ρόλο του αριστερού ενδιάμεσου που πρέπει να παίζει μακριά από την αντίπαλη περιοχή και να φτιάχνει παιχνίδι. Ίσως η παρουσία του αρχηγού της εθνικής ομάδας να επιτρέψει στον Βραζιλιάνο να κινηθεί πιο ελεύθερα και κυρίως πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα.

Το "πολυεργαλείο" Έντι

Ο πορτογάλος επιθετικός Εντίνιο είχε πείσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τον προπονητή ότι είναι απαραίτητος για το σύστημα που έχει επιλέξει να παίζει η ΑΕΚ. Ο Δώνης διέκρινε την ικανότητα του Έντι να αποδίδει και στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά και στην κορυφή της, εκεί δηλαδή που ο ίδιος ο παίκτης θεωρεί ότι πρέπει να αγωνίζεται (αυτή είναι άλλωστε η φυσική θέση του). Για αυτό και θεωρεί ότι η επιστροφή του Πορτογάλου θα ισχυροποιήσει σε σημαντικό βαθμό την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ο 26χρονος άσος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις με μεγάλη όρεξη και ίσως πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής στον αυριανό φιλικό αγώνα με την ολλναδική Γκρόνιγκεν στο ΟΑΚΑ (21.00). Ο προπονητής θα ήθελε πολύ να έχει στη διάθεσή του και τους ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν με τις εθνικές ομάδες, όμως σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 8 ποδοσφαιριστές από αυτούς που θα βρίσκονται στο βασικό σχήμα θα αγωνιστούν και εναντίον της Ομόνοιας. Κι ασφαλώς οφείλουν να δείξουν καλύτερο πρόσωπο...




















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ