ΑΕΚ

Η επιβράβευση στον Μαντούκα!

Η επιβράβευση στον Μαντούκα!
μαντουκα

Εντυπωσιάζει ο Μαντούκα. Δοκιμές από Μπάγεβιτς ενόψει του φιλικού με την Κλουζ. Στα υπόψιν ο Σέλεσι

Ο Βραζιλιάνος πήρε φανελάκι βασικού στη σημερινή πρόβα ενόψει του αυριανού φιλικού (21/07) με την ρουμανική Κλουζ το οποίο, καιρού επιτρέποντος, θα διεξαχθεί στις 19.00, ώρα Ελλάδας. Ήταν και πάλι δραστήριος και δείχνει ικανός να προσπεράσει τον Ρουμάνο (που επίσης πάντως τα πηγαίνει αρκετά καλά εδώ στο Ζέεφελντ) στη μάχη για μια θέση στην βασική ενδεκάδα.
Η ενδεκάδα

Ο κορμός (αποτελούμενος από 22 ποδοσφαιριστές) που δοκιμάζει εδώ και ένδεκα ημέρες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς _ αλλά ακόμα δεν τον έχει δει σε πλήρη δράση γι αυτό ελπίζει ότι αύριο δεν θα υπάρξουν νέα απρόοπτα _ δεν είχε άλλες αλλαγές όσον αφορά την ενδεκάδα των βασικών. Η διάταξη των βασικών ήταν «4-3-3» ενώ και οι αναπληρωματικοί παρατάχθηκαν σε «4-3-3».

Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Σάχα, στόπερ ήταν οι Κυργιάκος και Μαϊστόροβιτς, αριστερό μπακ ο Χουανφράν (που φαίνεται με την εμπειρία του να κερδίσει τη θέση από τον επίσης νεοαποκτηθέντα Καράμπελα) και δεξί ο Γεωργέας. Η τριάδα των χαφ αποτελείτο από τους Ενσαλίβα, Καφέ και Μάκο, ενώ εκείνη της επίθεσης από τους Σκόκο (αριστερά), Μαντούκα (δεξιά) και Μπλάνκο (στην κορυφή). Οι Μαντούκα και Σκόκο άλλαξαν πτέρυγες με τη συμπλήρωση περίπου δεκαπέντε λεπτών στο προπονητικό διπλό.

Εκτός ο Τζεμπούρ

Την ενδεκάδα των αναπληρωματικών αποτελούσαν οι Λούκατς, Κουτρομάνος (δεξί μπακ), Καράμπελας (αριστερό μπακ), Ζεράλδο, Μανωλάς (οι δύο στόπερ), Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Γκέντσογλου (οι δύο αμυντικοί μέσοι), Χέτεμαι, Ιορντάκε (ακραίοι επιθετικοί) και Τζεμπούρ (κορυφή). Αξίζει αν σημειωθεί ότι ο τελευταίος δεν βρέθηκε στα αρχικά πλάνα του Μπάγεβιτς προφανώς επειδή δεν υπολογιζόταν για το φιλικό του περασμένου Σαββάτου (το οποίο ακυρώθηκε) και ο Μπάγεβιτς θέλει να χρησιμοποιήσει αύριο την ενδεκάδα που πρόβαρε πριν από το αναβληθέν ματς με τη Σλάβια Πράγας.

Σκόρερ ο αρχηγός

Στο δεύτερο «ημίχρονο» του αγώνα ο Μπάγεβιτς γύρισε την ομάδα των βασικών σε διάταξη «4-4-2» και από έναν όμορφο συνδυασμό των Παυλή, Τζεμπούρ και Καφέ ο τελευταίος σημείωσε το μοναδικό γκολ του προπονητικού διπλού. Ο προπονητής έκανε αρκετές αλλαγές και θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ομάδα του δεύτερου μέρους «περπάτησε» καλύτερα πάνω στις εντολές του 61χρονου τεχνικού.

Τα μεταγραφικά

Στην ΑΕΚ λένε ότι δεν τους ανησυχεί ιδιαίτερα η αρνητική τροπή που παίρνει η υπόθεση του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ούτε το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός απέρριψε την τελική πρόταση της Ενωσης για τον Λεονάρντο. Ωστόσο τα δεδομένα είναι αυτά που μετράνε και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Κιτρινόμαυροι είναι διπλά χαμένοι καθώς υποχρεούνται να αναζητήσουν νέους μεταγραφικούς στόχους για τη θέση του δεξιού μπακ και του δεξιού μεσοεπιθετικού.

Την Κυριακή εξέπνευσε η δεκαήμερη προθεσμία που είχε δώσει η ΑΕΚ στον Σεϊταρίδη για να απαντήσει στην πρόταση των 650.000 ευρώ ετησίως για συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων, δίχως ο ποδοσφαιριστής να έλθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Θανόπουλο. Μοιραία, «είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε και τις άλλες λύσεις που υπάρχουν» παραδέχθηκε ο _ εκτελών και χρέη γραφείου Τύπου στο Ζέεφελντ της Αυστρίας _ υπεύθυνος της κιτρινόμαυρης αποστολής Ντίνος Παπαποστόλου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή, απλώς όσο εκείνος δεν απαντά, αναγκάζεται να εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει προκρίνει ο προπονητής της ομάδας κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι εναλλακτικές επιλογές

Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην κορυφή της λίστας του προπονητή βρίσκονται ο 27χρονος διεθνής Ούγγρος Ζόλταν Σέλεσι ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Στρασμπούρ (κι ίσως μάλιστα αφιχθεί εσπευσμένως στο Ζέεφελντ για να δοκιμαστεί σε κάποια από τα φιλικά ματς που ακολουθούν) και ο 25χρονος Αργεντινός Πάμπλο Χέρες ο οποίος τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη μεξικανική Τίγκρες ως δανεικός από την Κολόν Σάντε Φε της πατρίδας του. Πρόκειται για δύο ελκυστικές και προσιτές οικονομικά περιπτώσεις. Αντιθέτως ο 28χρονος Ρουμάνος Γκεόργκε Ογκαράρου που επίσης αρέσει στον προπονητή, φαίνεται τελικά ότι κερδίζει μια θέση στο ρόστερ του Αγιαξ καθώς έχει καλή απόδοση στα φιλικά ματς που δίνει αυτήν την περίοδο η ολλανδική ομάδα.

Όσον αφορά τη θέση στα χαφ που είχε κρατηθεί για τον Λεονάρντο, ο Μπάγεβιτς αφενόε δεν βιάζεται διότι οι υπάρχουσες λύσεις στο ρόστερ της ομάδας τον ικανοποιούν κι αφετέρου δεν «καίγεται» για την απόκτηση του Εκι Γκονζάλες ο οποίος αυτοπροτάθηκε στην ΑΕΚ και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον σερβοέλληνα τεχνικό. Είναι μια λύση που δεν πρέπει να αποκλειστεί, αλλά ίσως ο προπονητής να προβληματίζεται περισσότερο από τον άστατο χαρακτήρα του Εκι και να φοβάται την προσθήκη του σε μια ομάδα που πέρυσι επλήγη από σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων.
























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ