ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟ μετά τον αποκλεισμό

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟ μετά τον αποκλεισμό
ατλετικο παο για μεσα

Ο ΠΑΟ έκανε λάθη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και αποκλείστηκε από το C.L., αλλά υπάρχει συνέχεια. Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League. Μάτος: "Φεύγω ακόμα και τώρα"!

Πλέον οι χρυσοφόροι όμιλοι, στους οποίους πέρυσι οι ίδιοι σχεδόν παίκτες διέπρεψαν με διπλά σε Βρέμη και Μιλάνο και οι «πράσινοι» οπαδοί έζησαν μεγάλες στιγμές, αποτελούν όνειρο.
Αν κάποιος είχε αναρωτηθεί από την κλήρωση της Νιόν πόσες πιθανότητες και ελπίδες είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα σε μια ομάδα με ποδοσφαιρικές εικόνες βγαλμένες από το... Playstation, σίγουρα δεν θα τις έβρισκε περισσότερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Και όμως πολλοί φίλοι της ομάδας κάπου μέσα τους είχαν μια κρυφή αισιοδοξία, απόρροια της ευρωπαϊκής «φορεσιάς» του Παναθηναϊκού που έχει από το παρελθόν.

Αν για κάποιους φταίει πως ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει δεξί μπακ και κεντρικό αμυντικό με ποιότητα, μεταφέρει τις ευθύνες στην διοίκηση. Αλλοι μετά το άκουσμα της σύνθεσης στο «Βιθέντε Καλντερόν» και την απουσία από αυτήν του Σαλπιγγίδη, ξαναπέταξαν τα βέλη στον Χενκ Τεν Κάτε και με το φινάλε του ματς δικαιώθηκαν λέγοντας πως για άλλη μια φορά ο Ολλανδός τεχνικός νόμιζε πως έπαιζε σε φιλικό προετοιμασίας δοκιμάζοντας πράγματα στο χορτάρι.

Κάποιοι με περισσότερο ορθολογική ματιά δεν μπορούσαν παρά να "τα χώσουν" και στους ίδιους τους παίκτες, αρκετοί από τους οποίους έμοιαζαν με σκιά του εαυτούς τους. Γκάμπριελ, Μουν, Σισέ δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, ενώ η παλιά φρουρά των Βύντρα και Γκαλίνοβιτς έκαναν και πάλι λάθη, που στοίχησαν και τα δύο γκολ των «ροχιμπλάνκος».

Η επόμενη μέρα

Ολοι αυτοί όμως δεν είναι δίκαιο να κριθούν οριστικά από τώρα; Έχουν ακόμα χρόνο; Μπορούν να κερδίσουν κάτι από την φετινή χρονιά, που έχει ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά της εντός αλλά και εκτός (συνεχίζει στους ομίλους του νέου Europa League) συνόρων; Ερωτήματα προς απάντηση.

Η νίκη με 3-0 στην πρεμιέρα επί του Εργοτέλη (ομάδα που του είχε στερήσει 6 βαθμούς πέρυσι) έδειξε πως στο «τριφύλλι» θέλουν να μπουν δυνατά και με αξιώσεις στην κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή, που λείπει για μια πενταετία από την Παιανία. Η ευρωπαϊκή ωστόσο αύρα του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα φυσήξει φέτος και άπαντες στον Παναθηναϊκό καλούνται να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους σε μια διοργάνωση που τείνει να πλησιάσει σε αίγλη με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το Europa League και τους ομίλους του (πρώην UEFA) με σκοπό να ταξιδεύσουν όσο πιο μακριά γίνεται και χωρίς κανείς να μην πιστεύει ότι και με την βοήθεια της τύχης, που είχε γυρίσει την πλάτη στον Παναθηναϊκό στα ματς με την Ατλέτικο, να είναι στο πλευρό του.

Εξάλλου και ο ίδιος ο προπονητής των «πράσινων» δείχνοντας πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του στα αποδυτήρια του «Βιθέντε Καλντερόν» και παρά τον αποκλεισμό, στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στον τελικό του Europa League.

Διορθωτικές κινήσεις

Για να συμβεί αυτό όμως, πρέπει να αναθεωρήσουν ορισμένοι αρκετά πράγματα, ο σύλλογος να ενισχυθεί με δύο ακόμα ποιοτικούς παίκτες (κυρίως στην άμυνα) και άπαντες να σκεφτούν διαφορετικά για να φτάσουν πραγματικά ψηλά τον φετινό Παναθηναϊκό.

Έναν Παναθηναϊκό που χρειάζεται να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο και όχι να περιμένει μια-δύο προσωπικές ενέργειες του Λέτο ή ένα γκολ του Σισέ για να «καθαρίσει». Να προσπαθήσει να δείξει δείγματα σαφούς αγωνιστικής αξίας, όπως η χθεσινή του αντίπαλος. Να αλλάξει την μπάλα και να έχει παίκτες που χωρίς την μπάλα θ’ αλλάζουν θέση. Πράγματα που μοιάζουν στα λόγια εύκολα, αλλά σε εικόνα μέσα στο ματς δεν τα βλέπουμε.

Η ομάδα μέσα από αυτό τον αποκλεισμό, από σήμερα κιόλας που επέστρεψε στην Αθήνα, πρέπει να δείξει σημάδια δύναμης, ανάκαμψης και πίστης για την συνέχεια και να μην παρασυρθεί κανείς (όπως έγινε με τα νεύρα στο δεύτερο ημίχρονο), γιατί η συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι άμεση με το ματς κόντρα στην Ξάνθη στο ΟΑΚΑ να είναι προ των πυλών την Κυριακή (όπως και η κλήρωση των ομίλων του Europa League την προσεχή Παρασκευή).

Μάτος: "Να φύγω ακόμα και σήμερα"!

Την επιθυμία του φύγει από τον Παναθηναϊκό για μια ομάδα στην οποία θα έχει χρόνο συμμετοχής, εξέφρασε με δηλώσεις του στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «Lancenet.com» ο Μαρσέλο Μάτος. Ο 25χρονος άσος ξεκαθάρισε ότι αποτελεί ευκαιρία για την καριέρα του να αγωνιστεί στην Κορίνθιανς, έστω και ως δανεικός για έναν χρόνο, ενώ σχολίασε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με τους διοικούντες το «τριφύλλι».

Παρόλο που οι πρώτες επαφές του Παναθηναϊκού με την Κορίνθιανς τα τελευταία 24ωρα δεν κύλησαν όπως θα ήθελε ο Μάτος και η πρώην ομάδα του, ο Βραζιλιάνος μέσος των "πράσινων" δηλώνει έτοιμος να φύγει.

Μιλώντας στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "Lancenet.com" τόνισε ξεκάθαρα ότι είναι μια ευκαιρία για την καριέρα του να αγωνιστεί και πάλι στην Κορίνθιανς, έστω και ως δανεικός για έναν χρόνο.

" Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποζημιωθεί οικονομικά επειδή λέει ότι είμαι σημαντικός παίκτης. Δεν το καταλαβαίνω αυτό πολύ καλά, από τη στιγμή που δεν παίζω, αλλά δεν μιλάω για να μην χαλάσω τις συνομιλίες. Υπάρχουν επαφές, όχι όμως ακόμα και συμφωνία.

Η επιθυμία μου αυτή τη στιγμή είναι να φύγω ακόμα και σήμερα, αλλά πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες. Οι πιθανότητες να επιστρέψω είναι 50-50

", υποστήριξε αρχικά ο 25χρονος Βραζιλιάνος μέσος του "τριφυλλιού" και αποκάλυψε πώς νιώθει για την πρώην ομάδα του και την θέληση του να επιστρέψει στην πατρίδα του:

"Θα συναντηθώ την Τετάρτη με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για να βρούμε μια λύση που θα είναι καλή και για εμένα και για αυτούς. Προσπαθώ να καταλάβω την κατάσταση στην ομάδα, που έχει δύο διεθνείς παίκτες στην θέση μου, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Γιώργο Καραγκούνη.

Θέλω να παίξω αλλά αυτό δεν γίνεται. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία η επιστροφή στην Κορίνθιανς. Ξέρω την ποιότητά μου και πιστεύω ότι μπορώ να γυρίσω και να παίξω. Έχω μεγάλο δέσιμο με τους οπαδούς της ομάδας

" είπε μεταξύ άλλων ο άσος του "τριφυλλιού".

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟ στο Europa League

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν τον πετάει εντελώς εκτός Ευρώπης, αφού υπάρχει και το EUROPA LEAGUE.

Η νέα μορφή του πρώην Κυπέλλου UEFA θα περιλαμβάνει δώδεκα ομίλους των τεσσάρων ομάδων ο καθένας, με τους δυο πρώτους να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης και τους τρίτους από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να συμπληρώνουν τις ομάδες για την επόμενη φάση.

Στην κλήρωση του EUROPA LEAGUE, που θα γίνει στο Μονακό την Παρασκευή στις 14.00, οι ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους δυναμικότητας, όπου θα βρεθούν οι ομάδες που προκρίθηκαν στους διπλούς αγώνες, μαζί με αυτές που αποκλείσθηκαν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας με αποτέλεσμα να αποφύγει δύσκολους αντιπάλους.

* Οι πίνακες έχουν διαμορφωθεί βάσει του πρώτου αποτελέσματος των ομάδων στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League και τις ειδικής βαθμολογίας της UEFA, όμως είναι πιθανό να αλλάξουν αν κάποια φαβορί αποκλειστούν.

ΓΚΡΟΥΠ 1

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 91.339
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 80.853
Ρόμα (Ιταλία) 78.852
Αϊτχόφεν (Ολλανδία) 75.826
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 74.370 – Σίγουρα στους ομίλους
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 68.525
Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) 68.292
Αμβούργο (Γερμανία) 67.339
Μπενφίκα (Πορτογαλία) 64.292
Βαλένθια (Ισπανία) 59.583
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ελλάδα) 56.633
Άγιαξ (Ολλανδία) 54.826

ΓΚΡΟΥΠ 2

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 53.781
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 52.445
Βασιλεία (Ελβετία) 51.050
Λιλ (Γαλλία) 47.033
Σέλτικ (Σκωτία) 40.575
Έβερτον (Αγγλία) 35.899
Μπριζ (Βέλγιο) 34.065
Γαλατάσεραϊ (Τουρκία) 33.445
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 32.065 – Σίγουρα στους ομίλους
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 31.565
Λάτσιο (Ιταλία) 26.582
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) 26.339

ΓΚΡΟΥΠ 3

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 26.150
ΑΕΚ (Ελλάδα) 25.633
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 25.150
Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) 24.370
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 24.250 – Σίγουρα στους ομίλους
Άστον Βίλα (Αγγλία) 23.899
Αθλέτικο Μπιλμπάο (Ισπανία) 23.853
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 23.050
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 18.050
Τβέντε (Ολλανδία) 17.826
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 16.466
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) 16.250

ΓΚΡΟΥΠ 4

Φούλαμ (Αγγλία) 15.899
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 14.250
Τουλούζ (Γαλλία) 14.033
Κλουζ (Ρουμανία) 13.781
Τζένοα (Ιταλία) 12.582
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 12.150
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 9.633
Τιμισοάρα (Ρουμανία) 7.781
Σάλτσμπυργκ (Αυστρία) 6.565 – Σίγουρα στους ομίλους
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 4.016
ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (Λετονία) 2.832 – Σίγουρα στους ομίλους
Σέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 1.333










































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ