ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ερμηνεία του ονόματος του Σεμπαστιάν Λέτο

Η ερμηνεία του ονόματος του Σεμπαστιάν Λέτο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr παρουσιάζει τον Σεμπαστιάν Λέτο χρησιμοποιώντας μία διαφορετική μέθοδο και σας παραθέτει πρόσωπα, καταστάσεις, αριθμούς και μέρη που έχουν ξεχωριστή σημασία για τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος θα ενταχθεί ξανά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού! (VDS)

Κάθε λέξη αποτελείται από γράμματα και κάθε γράμμα έχει τη δική του ερμηνεία... Υπό αυτό το πρίσμα και το όνομα "Σεμπαστιάν Λέτο" περικλείει τις δικές του έννοιες. Εντάξει, πρόκειται για ξένο ονοματεπώνυμο και δεν ανταποκρίνεται στην αποκωδικοποίηση του ελληνικού αλφαβήτου, αλλά χάριν των ημερών, το Sport24.gr θα επιχειρήσει τη δική επεξήγηση για τα γράμματα του Αργεντινού αστέρα του Παναθηναϊκού!

Τουλάχιστον, κάθε γράμμα ανταποκρίνεται σε κάτι σημαντικό για την καριέρα του Λέτο, πρόσωπο, μέρος, παιχνίδι, αριθμό ή κατάσταση. Ασφαλώς, δεν μπορούν να "χωρέσουν" όλα τα στιγμιότυπα της καριέρας του 29χρονου επιθετικού σε μία ανάλυση του ονόματος, αλλά τα σημαντικότερα πήραν τη θέση τους. Οπότε, ας αναλάβει δράση η γραμματολογία!

Ακολουθεί η ερμηνεία του ονόματος:

S even nation army το τραγούδι του αμερικάνικου συγκροτήματος The White Stripes... Έχει συνδεθεί όσο τίποτα άλλο με τον Αργεντινό επιθετικό και στο άκουσμα του, κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού φέρνει στο νου του το κλασικό σύνθημα. Δεδομένα, στο εντός έδρας παιχνίδια με τη Skoda Ξάνθη το Σάββατο, θα ακουστεί από τα μεγάφωνα του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ε νενήντα τέσσερις (94) είναι οι επίσημες συμμετοχές του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, όταν και αποδεσμεύτηκε! Τις συνδύασε με 27 γκολ και 19, επίδοση πάρα πολύ καλή για τον "Σέμπα"! Η πιο παραγωγική και συνάμα άσχημη σεζόν του ήταν η 2011-2012, όταν σε 22 ματς, είχε 16 γκολ και 6 ασίστ. Από τον Ιανουάριο και έπειτα οι τραυματισμοί τον κατέβαλαν οριστικά...

Μ πενίτεθ ο προπονητής ο οποίος πείστηκε για τις ικανότητες του Λέτο και έδωσε την έγκριση του για να φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Ισπανός πίστεψε τον Αργεντινό και θα του έδινε ευκαιρίες, εάν δεν αντιμετώπιζε το πρόβλημα με την άδεια εργασίας. Ακόμα και τώρα, ο Μπενίτεθ υποστηρίζει ότι ο Λέτο ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που ήρθαν την περίοδο που εργάστηκε στην ομάδα.

Π ροολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής το 2008, το κοντινότερο που πλησίασε ο Λέτο στην "αλμπισελέστε". Ο Σέμπα πάντα ονειρευόταν να κληθεί στην Εθνική Ανδρών της Αργεντινής, αλλά η παραγωγή σπουδαίων επιθετικών, σε συνδυασμό με τη δική του μη αναμενόμενη εξέλιξη, δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρο του.

Ά νφιλντ η έδρα της Λίβερπουλ και το γήπεδο που ο Λέτο ονειρεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει μία σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκή γήπεδα... Δυστυχώς για αυτόν, λόγω προβλημάτων με την άδεια εργασίας δεν κατάφερε να αγωνιστεί στις αγγλικές διοργανώσεις και παραχωρήθηκε αρχικά δανεικός στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια, πουλήθηκε στον Παναθηναϊκό. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ αγωνίστηκε μόνο σε 4 επίσημα παιχνίδια.

Σ ιμάο Μάτε Τζούνιορ ο καλύτερος φίλος του Αργεντινού όταν συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό... Είχαν περίπου την ίδια ηλικία, τα ίδια μουσικά ακούσματα και την ίδια τρέλα. Περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και έχουν διατηρήσει επαφή. Κανένας δεν θα ξεχάσει το γλέντι του 2010 σε νυχτερινό κέντρο μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, όπου ο Σιμάο πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να τραγουδά το γνωστό σύνθημα με τον Λέτο...

Τ ελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη, τον Μάιο του 2010... Ο Λέτο σκόραρε αρκετά γκολ με την πράσινη φανέλα, αλλά σε αυτό το παιχνίδι το γκολ του έκρινε τον νικητή και την κατάκτηση του τίτλου. Στο 63' σούταρε από μακρινή απόσταση με το αριστερό πόδι, "εκτέλεσε" τον Σηφάκη και χάρισε το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό, το οποίο πανηγύρισε δεόντως μετά τη λήξη!

Ι ταλικό το διαβατήριο που έχει ο Αργεντινός και το οποίο για ένα χρονικό διάστημα είχε τεθεί υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές, όσον αφορά τη νομιμότητα της έκδοσης του. Τελικά, διατηρείται σε ισχύ και κατά συνέπεια, ο Λέτο δεν καταλαμβάνει θέση μη κοινοτικού στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα με τις διαμορφωθείσες συνθήκες.

Α λεχάντρο Κορν είναι μία κοινότητα η οποία ανήκει στον μητροπολιτικό δήμο του Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Πρόκειται για το μέρος που γεννήθηκε ο Λέτο στις 30 Αυγούστου του 1986 και στα στενά της, άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, πριν τον ανακαλύψουν οι σκάουτερ. Η κοινότητα ιδρύθηκε στις 14 Αυγούστου του 1865 και φέρει το όνομα του Αργεντινού φιλόσοφου, ρεφορμιστή και φυσιοδίφη, Αλεχάντρο Κορν.

Ν τέρμπι τα παιχνίδια που ταιριάζουν περισσότερο απ' όλα στην ιδιοσυγκρασία του Λέτο... Στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός έπαιζε με μεγάλο πάθος και κανένας δεν θα ξεχάσει τις κοκορομαχίες του με τον Τοροσίδη στο ντέρμπι της 19ης Φεβρουαρίου του 2011 στο Καραϊσκάκη ή με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, στο ίδιο γήπεδο, στο ίδιο έτος, στις 19 Νοεμβρίου! Δεν είναι τυχαίο ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περιμένουν να δουν τον Αργεντινό στα ντέρμπι με τους μεγάλους αντιπάλους...

Λ ανούς η ομάδα που ανέδειξε τον Λέτο στην πατρίδα του και του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη. Φόρεσε τη φανέλα της τη διετία 2005-2007 και είχε 34 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ το 2015 έκανε το come back, ευελπιστώντας να αναγεννηθεί, αλλά χωρίς επιτυχία. Έπαιξε μόνο σε 7 παιχνίδια, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ε ξτρέμ η θέση που έκανε καριέρα ο Λέτο, μέχρι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να τον οραματιστεί ως έναν ολοκληρωμένο επιθετικό περιοχής της σεζόν 2011-2012 και να τον μετατρέψει σε έναν τέτοιον! Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής διακρινόταν για την τεχνική κατάρτιση, τις τρίπλες και την επιτάχυνση του, για αυτό και διακρίθηκε ως ένας κλασικός winger. Πλέον, μετά τη συνεργασία του με τον Φερέιρα υπολογίζεται και για την κορυφή της επίθεσης.

Τ ραυματισμοί στο γόνατο και στο κεφάλι, οι οποίοι ήρθαν σε κομβικά χρονικά σημεία της καριέρας του Αργεντινού και την ανέκοψαν... Οι ενοχλήσεις στο γόνατο ήρθαν όταν ο "Σέμπα" ήταν στο πικ του με τον Παναθηναϊκό, ενώ το χτύπημα από τη μπάρα στο κεφάλια, εν ώρα ασκήσεων στο γυμναστήριο, δεν του επέτρεψε να βοηθήσει τη Λανούς, στο δεύτερο πέρασμα του.

Ο λυμπιακός ο αιώνιος αντίπαλος του Παναθηναϊκού και αυτός ο οποίος σύστησε τον Σέμπα στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Ο Αργεντινός έμεινε στον Πειραιά τη σεζόν 2008-2009 ως δανεικός από τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, όμως ποτέ δεν "δέθηκε" με την ομάδα. Με την κόκκινη φανέλα είχε 37 συμμετοχές, 2 γκολ και 10 ασίστ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ