STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Λανουά εξήγησε γιατί μέτρησε το γκολ της Λαμίας κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Λανουά εξήγησε γιατί μέτρησε το γκολ της Λαμίας κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε κάποιες από τις επίμαχες φάσεις της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τον πρόεδρο της ΚΕΔ να εξηγεί μεταξύ άλλων για ποιο λόγο μέτρησε το γκολ που σημείωσε η Λαμία κόντρα στην ΑΕΚ στην "OPAP Arena".

Η 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε την Δευτέρα με τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Athens Kallithea και ο Στεφάν Λανουά -όπως είχε κάνει και μετά από τα ματς της πρεμιέρας- προχώρησε στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων, με την ΕΠΟ να δημοσιεύσει το video με την ανάλυση που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος ανέλυσε κατά σειρά μία φάση από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, μία από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και μία από το ματς της ΑΕΚ με την Λαμία, όπου εξήγησε για ποιο λόγο μέτρησε το γκολ που σημείωσαν οι Φθιώτες.

Δείτε την ανάλυση των φάσεων που επιλέχτηκαν από την 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός

Για την υποψία πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού: "Σε αυτή την πρώτη φάση ο επιτιθέμενος σουτάρει προς την εστία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο τερματοφύλακας έρχεται σε επαφή μαζί του. Δεν είναι απρόσεκτο μαρκάρισμα ούτε δυνατό μαρκάρισμα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει παρέμβαση του VAR για πέναλτι σε τέτοια περίπτωση. Ο επιτιθέμενος έχει την ευκαιρία να σκοράρει και η διεκδίκηση είναι φυσιολογική. Οπότε όχι κίτρινή ή κόκκινη κάρτα και φυσικά όχι πέναλτι".

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Για χέρι παίκτη του Παναιτωλικού στη μεγάλη περιοχή: "Στην δεύτερη περίπτωση έχει πολύ ενδιαφέρον και αφορά επαφή με το χέρι. Σε αυτή τη φάση κοιτώντας τη συμπεριφορά του αμυνόμενου, βλέπουμε ότι χρησιμοποιεί το χέρι του μόνο για να στηρίξει το σώμα του χωρίς να το επεκτείνει για να έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Αυτή είναι μία φυσική κίνηση του χεριού του αμυντικού, για να στηρίξει το σώμα του, οπότε δεν είναι φάουλ, δεν παρεμβαίνει το VAR, παρά μόνο αν ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι για να διορθώσει την απόφαση από τη στιγμή που δεν υπάρχει εκούσιο παίξιμο της μπάλας".

ΑΕΚ - Λαμία

Για το γκολ της Λαμίας από τον Φουρτάδο: "Στην περίπτωση αυτή επετεύχθη ένα τέρμα και το VAR άρχισε να ελέγχει τη φάση. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πιθανό χέρι από το νούμερο 19 της ομάδας της Λαμίας ο οποίος κέρδισε την κατοχή της μπάλας και στη συνέχεια της φάσης ακολούθησε γκολ της Λαμίας. Από την κάμερα της μεσαίας γραμμής φαίνεται ότι ο παίκτης αγγίζει τη μπάλα με το χέρι σε μία θέση που το καθιστά παράβαση. Το VAR προσπάθησε να βρει τη σωστή κάμερα με την σωστή γωνία στην οποία φαίνεται ότι ο επιτιθέμενος ακουμπάει τη μπάλα με το στήθος οπότε το τέρμα είναι έγκυρο. Σε περίπτωση επαφής με το χέρι θα περιμέναμε καταλογισμό φάουλ και παρέμβαση του VAR για να ακυρωθεί το τέρμα".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΛΑΜΙΑ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ