FIFA

Η FIFA δεν έλαβε απόφαση για το Ισραήλ, έξτρα μεταγραφικό παράθυρο για τις ομάδες που παίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Οι παίκτες του Ισραήλ στον αγώνα με την Ουγγαρία στους ομίλους του Euro 2024
Οι παίκτες του Ισραήλ στον αγώνα με την Ουγγαρία στους ομίλους του Euro 2024 © 2023 DENES ERDOS / AP IMAGES

Η FIFA συνεδρίασε σήμερα (03/10) στη Ζυρίχη και έλαβε αποφάσεις αναφορικά με το Ισραήλ και το αίτημα της Παλαιστίνης, ενώ αποφάσισε αλλαγή στο μεταγραφικό παζάρι.

Το συμβούλιο της FIFA συνεδρίασε σήμερα (03/10) στη Ζυρίχη και έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

Για το αίτημα της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης για αποβολή του Ισραήλ η FIFA υιοθέτησε τα εξής. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA θα εξουσιοδοτηθεί να ξεκινήσει έρευνα για το πιθανό αδίκημα "διάκρισης" που έχει εγείρει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης.

Στην Επιτροπή Διακυβέρνησης, Ελέγχου και Συμμόρφωσης της FIFA θα ανατεθεί η αποστολή να διερευνήσει – και ακολούθως να συμβουλεύσει το Συμβούλιο της FIFA σχετικά με – τη συμμετοχή σε ισραηλινές διοργανώσεις, ισραηλινών ποδοσφαιρικών ομάδων που φέρονται να έχουν έδρα στην επικράτεια της Παλαιστίνης.

"Το Συμβούλιο της FIFA εφάρμοσε τη δέουσα επιμέλεια σε αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα και, βάσει ενδελεχούς αξιολόγησης, ακολουθήσαμε τις συμβουλές των ανεξάρτητων ειδικών", δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. "Η συνεχιζόμενη βία στην περιοχή επιβεβαιώνει ότι, πάνω από όλα, και όπως αναφέρθηκε στο 74ο Συνέδριο της FIFA, χρειαζόμαστε ειρήνη. Καθώς παραμένουμε εξαιρετικά συγκλονισμένοι από αυτό που συμβαίνει και οι σκέψεις μας είναι με αυτούς που υποφέρουν, προτρέπουμε όλα τα μέρη να αποκαταστήσουν την ειρήνη στην περιοχή με άμεση ισχύ".

Τέλος αποφασίστηκε ότι οι Ομοσπονδίες μπορούν κατά την κρίση τους να ανοίξουν ένα έξτρα μεταγραφικό παράθυρο από την 1η μέχρι και τη 10η Ιουνίου. Αυτό θα διευκολύνει τις ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να ενισχυθούν με μεταγραφές πριν από αυτό. Διαβάστε εδώ τις αναλυτικές αποφάσεις της FIFA.

TAGS FIFA ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ