PREMIER LEAGUE

Η Γιουνάιτεντ άλωσε το "Άνφιλντ"!

Η Γιουνάιτεντ άλωσε το "Άνφιλντ"!
Τέβεζ-Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ". Στην κορυφή η Άρσεναλ (vds)!

Με το τέρμα που πέτυχε στο 43ο λεπτό (προβολη από το ύψος της μικρής περιοχής) ο 22χρονος Αργεντινός φορ, χάρισε στους πρωταθλητές Αγγλίας το πέμπτο "διπλό" στις έξι τελευταίες επισκέψεις τους στο σπίτι των "κόκκινων" για το πρωτάθλημα, με τη Λίβερπουλ να έχει να γευτεί την χαρά της εντός έδρας νίκης επί της Γιουνάιτεντ από το Νοέμβριο του 2001 και τον Ράφα Μπενίτεθ να συνεχίζει την τρομερά αρνητική παράδοση απέναντι στον Φέργκιουσον, μετρώντας 6 ήττες και μόλις 1 ισοπαλία στα 7 μεταξύ τους παιχνίδια.
Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τη Λίβερπουλ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ (είχε προηγηθεί το 3-1 από τη Ρέντινγκ στο "Ματζέσκι") και η πρώτη εντός έδρας, η οποία μένει πλέον αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (εννέα πόντους πίσω από τη Γιουνάιτεντ) και βλέπει τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρώτο πρωταθλήματος μετά το 1990 να απομακρύνεται...

Επιπλέον, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά από τις 3 Νοέμβρη (0-0 με τη Μπλάκμπερν), έχοντας να επιδείξει την εντυπωσιακή συγκομιδή των 26 τερμάτων στα 7 τελευταία ματς σε όλες τις διοργάνωσεις.

Ενδιαφέρον στατιστικό το ότι η Γιουνάιτεντ έχει υπερδιπλάσιες νίκες από τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ (1993), με τους "κόκκινους διαβόλους" να φτάνουν τις 9 επιτυχίες έναντι 4 των μεγάλων αντιπάλων τους.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και μετά από τα σουτ των Χίπια (3', 8') και Τόρες (12'), τα οποία έφυγαν άουτ, προκαλώντας κάποια μικρή ανησυχία στη Γιουνάιτεντ, ήρθε η φάση του 28' όπου οι γηπεδούχοι είχαν διπλή μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Τζέραρντ, ο Φαν ντερ Σάαρ έχασε τη μπάλα μετά από λανθασμένο υπολογισμό, αυτή έφτασε στον Κιουελ ο οποίος έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Άντερσον να αποκρούει πάνω στη γραμμή της εστία, και τον Φερνάντο Τόρες να τη στέλνει με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής σύριζα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Τρία λεπτά αργότερα (31') νέα άστοχη έξοδος του Ολλανδού γκολκίπερ των πρωταθλητών Αγγλίας μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ, με τη μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του Φέρντιναντ και να παίρνει κατεύθυνση προς την ανυπεράσπιστη εστία, αλλά ο Εβρά πρόλαβε την προβολή του Κάιτ και απομάκρυνε τον κίνδυνο την ύστατη στιγμή.

Στο 37' η Λίβερπουλ είχε με τον Τόρες το 8ο συνολικά σουτ προς την αντίπαλη εστία, με την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον να είναι ωστόσο αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 43', στην πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη φάση που δημιούργησε στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Εκτέλεση φάουλ πλασαριστά από τον Γκιγκς, ο Ρούνεϊ έκανε το διαγώνιο σουτ προς την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τον Τέβεζ να προλαβαίνει τον Ρέινα και με προβολη από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Λίβερπουλ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπενίτεθ επιχείρησε να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική, περνώντας στο ματς τους Μπάμπελ και Κράουτς στη θέση των Κιούελ και Κάιτ, όμως ήταν φανερό πως το γκολ του Τέβεζ στο τέλος του πρώτου μέρους είχε "κόψει τα πόδια" των γηπεδούχων.

Η καλύτερη στιγμή για τους "κόκκινους" να φτάσουν στην ισοφάριση ήρθε στο 76' με το δυνατό σουτ του Μπάμπελ να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φαν ντερ Σάαρ, ενώ η Γιουνάιτεντ είχε δύο λεπτά αργότερα (78') κλασική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια και υπέροχη σέντρα από αριστερά, ο αμαρκάριστος Ρούνεϊ έστειλε με πλασέ τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρέινα.

Η Λίβερπουλ πίεσε στα τελευταία λεπτά, παίζοντας όμως με ανορθόδοξο τρόπο, με την αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ να είναι εξαιρετική, και τους "κόκκινους διαβόλους" να φεύγουν με μία νίκη-τίτλου από την έδρα της "μισητής" Λίβερπουλ.

Να σημειωθεί ότι από τις εξέδρες του γηπέδου του "Άνφιλντ" παρακολούθησαν το ντέρμπι οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, Χικς και Τζιλέτ, που έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν με τον Ράφα Μπενίτεθ για να συζητήσουν τα περί μετεγγραφικής ενίσχυσης της Λίβερπουλ τον Ιανουάριο.

"Ερωτευμένη" με την κορυφή η Άρσεναλ
Δεν πρόλαβε να μείνει παραπάνω από 3 ώρες στην κορυφή η Μάντσεστερ Γιουναίτεντ μετά τη σπουδαία της νίκη επί της Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ", καθώς η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με 1-0, και προσπέρασε τους "κόκκινους διαβόλους" στον βαθμολογικό πίνακα (40 έναντι 39).

Σκόρερ του "χρυσού" τέρματος για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν στο 45' ο Γουίλιαμ Γκαλάς (ο παίκτης που είχε πετύχει στο ίδιο γήπεδο το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ), με τους "κανονιέρηδες" να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εντός έδρας επιτυχία απέναντι στους συμπολίτες μετά από τρεις σεζόν.

Έτσι, μετά την απρόσμενη ήττα (πρώτη στο πρωτάθλημα) που γνώρισε την περασμένη εβδομάδα από τη Μίντλεσμπρο στο "Ρίβερσαϊντ", η Άρσεναλ επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, πετυχαίνοντας την 8η φετινή νίκη της στα 9 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο σπίτι της.

Στον αντίποδα, η ήττα αυτή άφησε την Τσέλσι στην 3η θέση του πίνακα, έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, με τον Άβραμ Γκραντ να γνωρίζει την δεύτερή του ήττα στον πάγκο των "μπλε" (η πρώτη του ήταν στο ντεμπούτο του κόντρα στη Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" με 2-0) και την πρώτη μετά από ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 16 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο κεντρικός αμυντικός Γκαλάς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαμπρέγκας στο 45', ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Λάμπαρντ και εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Πετρ Τσεχ.

Προς το τέλος της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια, όμως ο Αλμούνια αντέδρασε θετικά στην εκτέλεση φάουλ του Σεβτσένκο, βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός των "μπλε", Τζον Τέρι, τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση που είχε με τον Έμπουε στο 38' και χρειάστηκε να αντικατασταθεί από τον Μπεν Χαίμ, ενώ αυτό ήταν το πρώτο ματς που ο Άσλεϊ Κόουλ αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του εκτός έδρας, με το κοινό της Άρσεναλ (60.139 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο) να τον αποδοκιμάζει έντονα.






ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (15/12):

Γουΐγκαν-Μπλάκμπερν 5-3 (10' Λάντζαατ, 12', 66', 81' Μάρκους Μπεντ, 37' Σάρνερ-45', 50', 61' Σάντα Κρουζ)

Γουέστ Χαμ-Έβερτον 0-2 (45' Αγεγκμπένι, 90' Τζόνσον)

Μπέρμινγχαμ-Ρέντινγκ 1-1 (4' Φόρσελ-51' πεν. Χαντ)

Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 1-1 (10' Χίγκινμποθαμ-73' Μαλόνεϊ)

Πόρτσμουθ-Τότεναμ 0-1 (81' Μπερμπάτοβ)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόλτον 4-2 (7' Μπιάνκι, 48' αυτ. Μίχαλικ, 77' Βασέλ, 90' Ετούχου-31' Ντιούφ, 40' Νόλαν)

Ντέρμπι Κάουντι-Μίντλεσμπρο 0-1 (38' Σανλί)

Φούλαμ-Νιουκάσλ 0-1 (90'+ πεν. Μπάρτον)

Κυριακή (16/12):

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (43' Τέβεζ)

Άρσεναλ-Τσέλσι 1-0 (45' Γκαλάς)




































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ