ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

"Η Γιουβέντους ήρθε στην Ελλάδα"

"Η Γιουβέντους ήρθε στην Ελλάδα"
New Image

Το SPORT 24 βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου της Γιουβέντους και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα(vid)

Έτσι μετά την Άρσεναλ ένας ακόμα μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος ήρθε στην Ελλάδα. Η Γιουβέντους "απλώνει τα δίχτυα" της στην χώρα μας και για αυτό το λόγο στην συνέντευξη Τύπου της συνεργασίας των δύο πλευρών ήρθαν στην Αθήνα και μίλησαν για αυτή την προσπάθεια, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Μπλανκ και οι Τζιανλούκα Πεσότο (υπεύθυνος υποδομών) και Μάρκο Μάρκι (διευθυντής υποδομών).
Η Γιουβέντους θα χρησιμοποιεί τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα στην Ελλάδα και την Κύπρο, στα οποία θα εργάζονται Ιταλοί προπονητές που θα βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με Έλληνες τεχνικούς ώστε να προχωρήσει με επιτυχία το σχέδιο. Η αρχική συμφωνία είναι για πέντε χρόνια και μετά, όπως τονίστηκε, θα επανεξεταστούν οι όροι της συμφωνίας.

Δικαίωμα στην ακαδημία θα έχουν μαθητές. Προπονητές θα είναι από την σχολή προπονητών της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Στις ομιλίες τους τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Γιουβέντους, στάθηκαν στο γεγονός ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ανεύρεση νέων ταλέντων αλλά και η σωστή ανατροφή των παιδιών μέσα από τις ακαδημίες.



Ζαν Κλοντ Μπλανκ(Πρόεδρος Γιουβέντους): " Εγκαινιάζουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα. Η Γιουβέντους είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, ωστόσο, αυτό που θέλουμε είναι να επενδύσουμε στο μέλλον. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το υποστηρίζουμε σε όλο τον κόσμο. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι ξεκινάμε αυτό το πρόγραμμα σε συνεργασία με ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα σε μόνιμη συνεργασία, κάτι που δεν ισχύει στις άλλες χώρες. Οικοδομούμε και ξεκινάμε μία νέα συνεργασία. Με αυτό το πρόγραμμα θέλουμε τα παιδιά να μάθουν τις αξίες της ζωής και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Δεν είναι μόνο να βγάλουμε ταλέντα αλλά και την ευθύνη να αναπτύξουμε τις αρχές και τις αξίες της ζωής στα παιδιά. Για αυτό το σκοπό πιστεύουμε ότι ο καλός αθλητής είναι αυτός που έχει σωστή παιδεία. Πιστεύω ότι η σχολή μαζί με τον Πεσότο και τους άλλους παίκτες που θα έρθουν στην Ελλάδα στο μέλλον θα αναπτυχθεί και στην επόμενη επίσκεψη μας πιστεύω ότι θα δούμε βελτίωση στην προσπάθεια που κάνουμε. Δεν υπάρχει υποχρέωση από τα παιδιά στο μέλλον να φορέσουν την φανέλα της Γιουβέντους. Στόχος είναι να γνωρίσουν τις αξίες της ζωής και να γνωρίσουν τον σύλλογο. Ως Γιουβέντους είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε στην Ελλάδα με την σχολή Κωστέας-Γείτονας

".



Tζιανλούκα Πεσότο(Υπεύθυνος υποδομών): " Ο σκοπός της συνεργασίας μας είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να μάθουν στην ζωή να νικάνε ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους και να αποκτήσουν αξίες. Την ίδια αποφασιστικότητα που θα δείχνουν τα παιδιά στις προπονήσεις θα πρέπει να δείχνουν και στην ζωή. Ως Γιουβέντους ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τα αθλητικά αποτελέσματα που ευελπιστούμε μέσω αυτών των αξιών. Θέλουμε να γίνουν μεγάλοι παίκτες αλλά κυρίως μεγάλοι ως άνθρωποι. Πρόκειται για μία συνεργασία που θα έχει σκάουτερ και θα είμαστε σε στενή επαφή ώστε να βλέπουμε την βελτίωση τους. Πιστεύω ότι το σχολείο η οικογένεια και η παιδεία είναι οι τρεις αρχές που θα πρέπει να έχουν ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι τα νέα παιδιά.

H κοινωνία έχει αλλάξει και αυτό οφείλεται στην τηλεόραση. Στην Γιουβέντους αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να προωθήσουμε νέες αξίες γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα γίνουν καλύτεροι παίκτες. Με την συνεργασία του Σταύρου Παπανδρέου που είναι σκάουτερ της ομάδας πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα

".



Μάρκο Μάρκι(Τεχνικός διευθυντής): " Όταν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα ήταν κάτι μοναδικό που θα επέτρεπε στην Γιουβέντους και τους νέους να αγαπήσουν το άθλημα και να αναδειχθούν ως άνθρωποι. Έπρεπε στην αρχή να κατανοήσουμε το επίπεδο αριστείας προκειμένου να καταλάβουμε τις αξίες της ζωής και να το εφαρμόσουμε στο πρότζεκτ μας. Στην βάση του πρότζεκτ είχαμε την ευθύνη να δουλέψουμε με τους προπονητές ώστε να δημιουργήσουμε τους ανάλογους παίκτες. Οργανώσαμε το δικό μας κέντρο σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο.

Το μοντέλο προέβλεπε την υποστήριξη προπονητών, προστασία των παιδιών, όπως την υγεία τους, ενώ υπάρχουν παιδοψυχολόγοι και ειδικοί στον τομέα της επικοινωνίας αλλά και διατροφολόγοι. Διαμορφώνουμε το μοντέλο ώστε τα παιδιά να έχουν υπόβαθρο και να αποφύγουν τις παγίδες στην ζωή τους. Θέλουμε τα παιδιά να αποκτήσουν τη γνώση του κόσμου της Γιουβέντους και την φιλοσοφία της ομάδας. Οι προπονητές που θα ασχολούνται με τα παιδιά είναι καταξιωμένοι, υψηλού επιπέδου που θα διασφαλίζουν την πρόοδο τους. Να δημιουργήσουμε παίκτες με συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ πάντα με σεβασμό στις αξίες. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα εκπαιδευτούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο

.




















TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ