X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ATHENS KALLITHEA

Η goal zone του Γκώνια οι παίκτες - πρόσφυγες που δέχονται μπούλινγκ

Γκώνιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τάκης Γκώνιας δήλωσε ότι οι οι ζωές των παικτών της Football League δεν διαφέρουν από αυτές των προσφύγων, ότι δέχονται μπούλινγκ από άσχετους παράγοντες, ενώ έκανε ποδοσφαιρική ανάλυση για τη Goal zone.

Απολαυστικές ατάκες από τον προπονητή της Καλλιθέας, Τάκη Γκώνια, μετά τη νίκη (1-0) της ομάδας του σε βάρος του Παναιγιάλειου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Football League. Αναφέρθηκε στις ζωές των παικτών της Football League, στους άσχετους παράγοντες, ενώ προχώρησε σε ποδοσφαιρική ανάλυση κάνοντας αναφορά στη goal zone και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκώνιας: "Είμαστε ένα βήμα μπροστά, αφού από τον έναν δημοσιογράφο στην συνέντευξη Τύπου μαζευτήκαμε αρκετοί. Θα ήθελα να ξεφύγουμε από αυτό το καθιερωμένο των δηλώσεων που μιλάνε προπονητές και είναι σαν να ακούς δημοσιογράφους στα πρώτα χρόνια της δουλειάς τους που χρησιμοποιούν πολλές παρόμοιες εκφράσεις. Δηλαδή μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αν έχει μπει γκολ, ή τους ξυπνήσαμε στο ημίχρονο αν δεν έχει πάει καλά το ματς στο πρώτο. Λέμε, λέμε και τελικά δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στο ματς.

"Οι άσχετοι παράγοντες και οι παίκτες - πρόσφυγες"

Δεν διαφέρουν σε τίποτε οι ζωές των ποδοσφαιριστών της Football League από αυτές των Προσφύγων. Να ξέρετε πως ένας από τους λόγους που έγινα προπονητής είναι επειδή οι ποδοσφαιριστές δέχονται μπούλινγκ από άσχετους παράγοντες που νομίζουν πως επειδή έχουν δύναμη και χρήματα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Προσβάλλουν τους ποδοσφαιριστές και θυμάμαι στην προετοιμασία, σε φιλικό παιχνίδι, ήμουν κοντά στο να πάω στον απέναντι πάγκο και να μιλήσω στον άνθρωπο που έκανε τον προπονητή. Έπρεπε να ακούγατε τι έλεγε στους παίκτες. Για εμένα οι ποδοσφαιριστές είναι καλλιτέχνες, αφού δεν είναι εύκολο να παίξεις ποδόσφαιρο, να εφαρμόσεις το θεωρητικό ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να γυρίσεις το σώμα σου μαζί με την μπάλα, όπως το κάνει ο Τσίπρας. Εγώ τους θαυμάζω και ειδικά τους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Για αυτά που περνάνε και για αυτά που βγάζουν μέσα στο παιχνίδι.

"Αν χάναμε 1-0 τι θα γράφατε αύριο;"

Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε μια ακόμη πολύ καλή μια παράσταση από την ομάδα της Καλλιθέας που συνδυάστηκε με το αποτέλεσμα και είναι αυτό που αλλάζει τα δεδομένα για εσάς. Εσείς κοιτάζετε το γκολ και εμείς θα μπορούσαμε σήμερα από το πουθενά να δεχθούμε ένα γκολ. Αν χάναμε 1-0 τι θα γράφατε αύριο; Χάσαμε πέναλτι και μας ακυρώθηκε ένα κανονικό γκολ. Σήμερα στο 13ο λεπτό σημειώνεται κανονικό γκολ για εμένα και αν τότε γινόταν το 1-0 θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Ακόμη και η συμπεριφορά της άλλης ομάδας θα ήταν διαφορετική στο παιχνίδι. Εμείς είχαμε έναν αντίπαλο που περίμενε έξω από την μεγάλη περιοχή και εμείς έπρεπε να βρούμε χώρους για να σκοράρουμε. Δουλεμένα πράγματα είναι για εμάς στην προπόνηση αυτά, να μπορέσουμε να σπάσουμε τις γραμμές.

"Το 80% των γκολ μπαίνουν από τη goal zone"

Έχετε ακούσει ποτέ για την “ζώνη του γκολ”; Η νοητή γραμμή από τα όρια της μεγάλης περιοχής λέγεται Goal zone. Σε έρευνα που έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 βρέθηκε πως το 80% των γκολ που σημειώθηκαν ήταν μέσα σε αυτά τα όρια. Αυτή η ζώνη έχει και τρεις υποδιαιρέσεις μέσα στο όριο των 40 μέτρων πλάτος που έχει η μεγάλη περιοχή. Αυτή η διάσταση είναι σταθερή όσο πλάτος και μήκος και αν έχει συνολικά το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Όλες οι μεγάλες ομάδες προσπαθούν να τελειώσουν τις φάσεις τους μέσα από την goal zone. Οι καλές ομάδες σημειώνουν τα γκολ τους κατά 88% μέσα από αυτή τη ζώνη και μόλις 12% με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Οι φιλοξενούμενες ομάδες προσπαθούν να τελειώσουν τις φάσεις τους πιο μακριά από την εστία, αλλά και πάλι το 80% των γκολ τους είναι μέσα σε αυτή τη ζώνη και όχι με τα σουτ έξω από αυτές. Το 65% των προσπαθειών τους είναι με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η επιτυχία τους είναι 20% από εκεί. Αντίθετα το 35% των προσπαθειών που μένει... γίνεται κατά 80% γκολ. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα τα γκολ μπήκαν από εκεί, στο πρώτο μάλιστα είναι ο δεξιός μας ακραίος αμυντικός Λεβέντης που βρίσκεται μέσα στην ζώνη".

Photo credits: Action images

TAGS ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ