ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ιστορία του χαμένου πέναλτι της Τούμπας

Η ιστορία του χαμένου πέναλτι της Τούμπας
INTIME SPORTS

Το άστοχο πέναλτι του Μάρκους Μπεργκ στέρησε από τον Παναθηναϊκό τον βαθμό της ισοπαλία στην Τούμπα. Διαβάστε γιατί ανέλαβε να το εκτελέσει ο Σουηδός.

Ο Μάρκους Μπεργκ πήρε φόρα, εκτέλεσε με δύναμη το πέναλτι (97 χιλιόμετρα η ταχύτητα της μπάλας σύμφωνα με τα στοιχεία της Nova) και... άουτ. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 2-2 λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Γιατί όμως ο Σουηδός ανέλαβε την εκτέλεση που τελικά δεν άλλαξε το σκορ του αγώνα; Έχει ενδιαφέρον αυτό που αναφέρει η 'Πράσινη' σχετικά με το ποιος χτυπάει τα πέναλτι στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αναστασίου επιλέγει τον εκτελεστή των πέναλτι με βάση τις δύο τελευταίες προπονήσεις πριν τους αγώνες. Συγκεκριμένα βάζει τους Μπεργκ, Νάνο, Φιγκερόα και Πράνιτς να εκτελούν. Τους παρακολουθεί και αποφασίζει σε ποιον θα δώσει την ευθύνη.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο πέναλτι, ο Φιγκερόα ρώτησε τον Μπεργκ: "Εγώ ή εσύ;". Ο Σουηδός ήδη είχε πάρει την μπάλα πριν παρέμβει ο Αναστασίου, που ούτως η άλλως είχε πάρει την απόφαση να το χτυπήσει ο 27χρονος επιθετικός.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μπεργκ μετά το ματς ήταν απαρηγόρητος και μονολογούσε ότι αυτό ήταν το πρώτο πέναλτι που χάνει σε επίπεδο συλλόγων. Μόνο μια φορά έχει αστοχήσει με την Εθνική Νέων της Σουηδίας σε Euro κόντρα στην Αγγλία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ