ΑΡΗΣ

Η ιστορία του Ντανίλο Περέιρα

Η ιστορία του Ντανίλο Περέιρα

Tο Sport24.gr παρουσιάζει την ιστορία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, Ντανίλο Περέιρα μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του. Γιατί ο πρόεδρος της Μπενφίκα δεν κατάφερε να τον κρατήσει στη Λισαβόνα...

Ο Ντανίλο Λουίς Χέλιο Περέιρα όπως είναι το πλήρες όνομα του νεοφερμένου άσου του Άρη γεννήθηκε πριν από 19 χρόνια στη Γουϊνέα Μπισάου.

Σε πολύ μικρή ηλικία η οικογένεια του μετανάστευσε στην Πορτογαλία. Ο πανύψηλος αμυντικός μέσος κόλλησε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου το 1999.

Η πρώτη ομάδα που έδωσε ποδοσφαιρικό καταφύγιο στον Αφρικανό ήταν η τοπική Άρσεναλ Μεμ Μάρτινς. Η μητέρα του, Κουίντα Ντιατά θυμάται την πρώτη επαφή του Περέιρα με το ποδόσφαιρο.

" Πάντα έπαιζε με την μπάλα. Το παρατήρησα αυτό από τότε που ήταν μόλις τριών ετών. Από τα δώρα που έπαιρνε ξεχώριζε την μπάλα. Έτσι του αγοράζαμε συχνά μπάλες".

Τα πρώτα βήματα

Μόνο τυχαίο δεν ήταν λοιπόν το γεγονός ότι ο παίκτης του Άρη μετά τη μετανάστευση της οικογένειας του στην Πορτογαλία θέλησε να ενσωματωθεί σε κάποιο σύλλογο.

" Το 1999 όταν ήρθαμε στο Μεμ Μάρτινς ένας γείτονας μας συνέστησε να στείλουμε τον Ντανίλο στον τοπικό σύλλογο όπου αγωνιζόταν και ο γιος του με τον οποίο πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Έτσι κατέληξε στην Άρσεναλ".

Ντροπαλός και εσωστρεφής

Η Κουίντα Ντιατά χαρακτηρίζει τον κανακάρη της εσωστρεφή. " Είναι πολύ ντροπαλό παιδί. Δεν έχει πολλούς φίλους. Είναι ζήτημα εάν στο Μεμ Μάρτινς γνώρισε τρία ή τέσσερα παιδιά. Δεν είναι παιδί που κάνει πολλές φιλίες. Θα τον χαρακτήριζα εσωστρεφή και ευαίσθητο. Στη Μπενφίκα μιλουσε με όλους αλλά δεν είχε κάποιον φίλο".

Η μητέρα του Περέιρα μίλησε και για τα χόμπι του ανερχόμενου αστέρα. " Παίζει playstation, παρακολουθεί τηλεόραση και ασχολείται πολύ με τον υπολογιστή του, είναι πολύ ήσυχος. Το χειμώνα για να μην κρυώνει σταματούσα σε εμπορικά κέντρα και του αγόραζα μπουφάν. Κάθε εβδομάδα όμως έπειτα από κάθε παιχνίδι επέστρεφε χωρίς το μπουφάν. Πάντα το ξεχνούσε".

Ήρεμη δύναμη και στο γήπεδο

Ο ψηλόλιγνος αμυντικός μέσος φημίζεται αν μη τι άλλο για την ψυχραιμία του. " Είναι πολύ ήρεμος, καθόλου επιθετικός. Ακόμα και στον αγωνιστικό χώρο. Τον μαρκάρουν σκληρά και τον χτυπούν και περιμένεις να αντιδράσει, όμως εκείνος δεν ανταποδίδει.

Συχνά του λέω: 'Ντανίλο, αφού βλέπεις τι σου κάνουν γιατί δεν αντιδράς;' Και απαντάει:'Γιατί να ανταποδώσω, δεν είναι έτσι το παιχνίδι'. Του έχω μιλήσει, όπως είχα συστήσει στη Μπενφίκα να πράξουν το ίδιο".

Η εκτίμηση του προέδρου της Μπενφίκα

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέϊρα ετρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στον Περέιρα και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε την αποχώρηση του.

Μάλιστα ήρθε σε ρήξη με τον ατζέντη του καθώς αξίωνε από 2.500 ευρώ που ήταν ο μισθός του Περέιρα να εκτοξευθεί στις 20.000 ευρώ γεγονός που είχε ως συνέπεια να καταλήξει στην Πάρμα. Οι Πορτογάλοι πάντως πίστευαν στον ταλέντο παρά την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης....

Η σύγκριση με τον Βιεϊρά

Στην Πάρμα οι Ιταλοί δημοσιογράφοι τον παραλλήλισαν με τον Πατρίκ Βιεϊρά λόγω σωματοδομής. Εκείνος διατήρησε χαμηλούς τόνους τονίζοντας πως αισθάνεται κολακευμένος που τον συγκρίνουν με έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή, όμως σκοπός του είναι να αποδείξει την αξία του και να είναι χαρούμενος.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ