ΚΗΦΙΣΙΑ

Η Κηφισιά το έκανε ξανά αποδεικνύοντας πως έχει το know how στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson

Ο Μάναλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λαμία
Ο Μάναλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Η Κηφισιά επιβλήθηκε της Λαμίας (1-0) στο Ζηρίνειο και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, διευρύνοντας το σερί παρουσίας σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Οι ομοιότητες με το πρόσφατο παρελθόν και το μήνυμα του πρωταθλητισμού.

Σε θεωρητικό επίπεδο, η πρόκριση της Κηφισιάς στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson σε βάρος της Λαμίας λογίζεται ως έκπληξη. Από την άποψη πως μια ομάδα της Super League 2 πέταξε εκτός συνέχειας μία της Stoiximan Super League. Στην πράξη όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, από την άποψη πως η Κηφισιά -από την στιγμή που βρίσκεται στις επαγγελματικές κατηγορίες- έχει αποδείξει ότι δεν... φοβάται τις προκλήσεις.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, η ομάδα των Βορείων Προαστίων κατάφερε για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία να προκριθεί στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson κόντρα σε ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία. Τα θύματά της; Ο Απόλλων Σμύρνης (2021/22), ο ΟΦΗ (2022/23) και, τώρα, η Λαμία (2024/25) κατά σειρά.

Για μια ομάδα που πέρσι υποβιβάστηκε και μπήκε στη διαδικασία του rebuilding, η απόδειξη πως παραμένει σε υψηλό επίπεδο είναι μείζονος σημασίας. Μην παραβλέπουμε άλλωστε πως η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο θέλει φέτος να κάνει πρωταθλητισμό και να επιστρέψει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια.

Κι αν το δείγμα στη Super League 2 είναι μικρό (έως ελάχιστο) αφού έχει διεξαχθεί μόνο η 1η αγωνιστική, αυτό που έδειξε η Κηφισιά στο Ζηρίνειο το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου ήταν άξιο αναφοράς. Γιατί, εκτός όλων των άλλων, δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στη Λαμία να απειλήσει επί της ουσίας, να της ασκήσει αφόρητη πίεση στο δικό της αμυντικό μισό, να την βάλει σε διαδικασία να αγχωθεί.

Το σύστημα (3-5-2) που έχει επιλέξει ο Σεμπάστιαν Λέτο έδειξε να λειτουργεί υποδειγματικά, προσφέροντας την απαραίτητη αμυντική ασφάλεια και δημιουργώντας τη συνεπακόλουθη συνέπεια στην επίθεση. Εξ ου κι η συχνότητα με την οποία οι "μπλε" πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή.

Η νέα παρουσία στους 16 συνεπάγεται μια ακόμη ευκαιρία για την Κηφισιά προκειμένου να διεκδικήσει την υπέρβαση, δηλαδή την πρόκριση στα προημιτελικά. Ως τώρα δεν τα έχει καταφέρει (λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως στις 2/3 περιπτώσεις η κληρωτίδα έφερε την ΑΕΚ απέναντί της).

Ποιος όμως μπορεί να απαγορεύσει στον Σεμπάστιαν Λέτο και τους παίκτες του να ονειρεύονται πως αυτή τη φορά μπορούν να πάνε ένα βήμα παρακάτω; Αρκεί φυσικά η κληρωτίδα να τους κλείσει το μάτι.

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ