ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
τρόπαιο

Αργεντινή, Νιγηρία και Νότιος Κορέα στον δρόμο της Ελλάδας. Πρεμιέρα με τους Ασιάτες στις 12 Ιουνίου

Τα πάντα φυσικά θυμίζουν ΗΠΑ 1994, καθώς ο όμιλος είναι κατά τα 3/4 ίδιος με Ελλάδα, Αργεντινή και Νιγηρία, ενώ η Νότιος Κορέα "αντικαθιστά" την Βουλγαρία.
Στην πρεμιέρα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Νότιο Κορέα στο "Nelson Mandela Bay Stadium" του Πορτ Ελίζαμπεθ την 12η Ιουνίου στις 17:00.

Την δεύτερη αγωνιστική θα παίξει με την Νιγηρία στο "Free State Stadium" του Μπλόμφονταϊν την 17η Ιουνίου στις 17:00, ενώ την τρίτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο "Peter Mokaba Stadium" του Πόλοκβεϊν την 22η Ιουνίου στις 21:30.

"Διασταύρωση" με τον 1ο όμιλο

Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει να περάσει στους "16", τότε θα αντιμετώπισει τον 1ο ή τον 2ο του 1ου ομίλου, ανάλογα με το αν έχει κατακτήσει την 1η ή 2η θέση στον όμιλό της.

Στον πρώτο όμιλο λοιπόν είναι η Νότιος Αφρική, το Μεξικό, η Ουρουγουάη και η Γαλλία, αλλά μάλλον είναι πολύ νωρίς για σκεφτόμαστε ποια από αυτές τις χώρες θέλουμε να αντιμετωπίσουμε στους "16".

Σέντρα με... N.Αφρική - Μεξικό


Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου και η σέντρα θα γίνει στις 17:00 στο "Soccer City" του Γιοχάνεσμπουργκ με την αναμέτρηση της Νοτίου Αφρικής με το Μεξικό, ενώ στις 21:30 η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

Σε όμιλο "φωτιά" η Βραζιλία...


Όσον αφορά στους υπόλοιπους ομίλους, ο 7ος χαρακτηρίζεται "φωτιά", καθώς έχει τις Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού, Πορτογαλία, αλλά και την Βόρειο Κορέα σε ρόλο... κομπάρσου.

Αναλυτικά η κλήρωση

1ος όμιλος



1. Νότιος Αφρική
2. Μεξικό
3. Ουρουγουάη
4. Γαλλία

2ος όμιλος

1. Αργεντινή
2. Νιγηρία
3. Νότιος Κορέα
4. Ελλάδα

3ος όμιλος

1. Αγγλία
2. ΗΠΑ
3. Αλγερία
4. Σλοβενία

4ος όμιλος

1. Γερμανία
2. Αυστραλία
3. Σερβία
4. Γκάνα

5ος όμιλος

1. Ολλανδία
2. Δανία
3. Ιαπωνία
4. Καμερούν

6ος όμιλος

1. Ιταλία
2. Παραγουάη
3. Νέα Ζηλανδία
4. Σλοβακία

7ος όμιλος

1. Βραζιλία
2. Βόρειος Κορέα
3. Ακτή Ελεφαντοστού
4. Πορτογαλία

8ος όμιλος

1. Ισπανία
2. Ελβετία
3. Ονδούρα
4. Χιλή

*Για το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα όλης της διοργάνωσης κάντε κλικ ΕΔΩ

Αναλυτικά τα groups (δυναμικότητας) της κλήρωσης

1ο group
Νότιος Αφρική
Βραζιλία
Ισπανία
Ολλανδία
Ιταλία
Γερμανία
Αργεντινή
Αγγλία

2ο group
Ιαπωνία
Νότιος Κορέα
Βόρειος Κορέα
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
ΗΠΑ
Μεξικό
Ονδούρα

3o group

Ακτή Ελεφαντοστού
Γκάνα
Καμερούν
Νιγηρία
Αλγερία
Παραγουάη
Χιλή
Ουρουγουάη

4ο group

Γαλλία
Πορτογαλία
Σλοβενία
Ελβετία
Ελλάδα
Σερβία
Δανία
Σλοβακία

Η τελετή

Η όλη... τελετή της κλήρωσης ξεκίνησε στις 19:00 και η διαδικασία της κλήρωσης θα αρχίσει στις 19:50.

Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν αυτός που μίλησε πρώτος στην εκδήλωση μέσω video και τόνισε πως η Νότιος Αφρική είναι προνομιούχος και της γίνεται ιδιαίτερη τιμή με την ανάληψη της διοργάνωσης.

"Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει τους λαούς. Στην Αφρική, το ποδόσφαιρο είναι πολύ διάσημο και έχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των ανθρώπων. Γι'αυτό είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί σε χώρα της Αφρικής", τόνισε ο Μαντέλα.

Εν συνεχεία στο βήμα ανέβηκαν μαζί ο Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της ΦΙΦΑ και ο Γιάκομπ Ζούμα, πρόεδρος της αφρικανικής ομοσπονδίας. Ο Τζανκάρλο Αμπέτε, πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, τους παρέδωσε το τρόπαιο, το οποίο Μπλάτερ και Ζούμα το τοποθέτησαν μαζί στο κέντρο της σκηνής που διεξάγεται η κλήρωση.

Ακολούθησε μια mini παρουσίαση των 32 ομάδων που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά, η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και video με το πόσο οφέλησε η ΦΙΦΑ τα τελευταία χρόνια την Αφρική.

Μετά από ένα... τραγουδάκι η Σαρλίζ Θερόν ανέβηκε στην σκηνή φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα και αφού τόνισε πως δεν θα έχανε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με τίποτα, συνεχίστηκε το video με την ιστορία του Μουντιάλ, στο οποίο ένας παππούς την αφηγείται στα δύο εγγόνια του.






























































































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ