CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των "κιτρινόμαυρων"

Η κριτική των "κιτρινόμαυρων"
AEK

Η κριτική των "κιτρινόμαυρων" από τον επαναληπτικό με την Σεβίλλη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Μορέτο: Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδειξε και πάλι αδυναμίες που στοίχησαν σε μερικά κρίσιμα σημεία. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έμεινε αρκετές φορές εκτεθειμένος από την άμυνά του αλλά και έκανε και σοβαρά λάθη όπως το βολέ από την περιοχή του πάνω στην πλάτη του Παπασταθόπουλου, το οποίο γλύτωσε ο ίδιος με απέκρουση στα πόδια του Λουίς Φαμπιάνο.

Ράμος: Αρκετά δραστήριος από την δεξιά πλευρά, δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός διαθέτοντας αρκετά πνευμόνια κάλυψε εξαιρετικά την δεξιά πλευρά ενώ δημιούργησε και προβλήματα στον Ντραγκουτίνοβιτς, όποτε χρειάστηκε να βγει στην επίθεση.

Μπούρμπος: Κάλυψε όσο μπορούσε το κενό του άτυχου Αρουαμπαρένα. Ο πρώην παίκτης της Κέρκυρας έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει όποτε του ζητηθεί αφού αντιμετώπισε θετικά παίκτες μεγάλου βεληνεκούς.

Παπασταθόπουλος: Μετά τον Μαντούκα, ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Εδωσε και την ψυχή του κόντρα στους εκπληκτικούς και συνάμα ποιοτικούς επιθετικούς που εναλλάσονταν στην "γραμμή κρούσης" των Σεβιγιάνων. Παρόλο που μπορεί να έχει την ευθύνη για το 3-0 αφόύ έχασε την "μάχη" στον αέρα από τον Λουίς Φαμπίανο, έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, καθώς "καθάρισε" ουκ ολίγες δύσκολες στιγμές για την ομάδα του.

Ζεράλντο: Εδωσε "μάχες" αλλά δεν τις κέρδισε όλες. Ο Αλβες Ζεράλντο μπορεί να μοιάζει στον αδελφό του φυσιογνωμικά αλλά παρόλο το ύψος του θέλει ακόμα δουλειά για να φτιάχει ποδοσφαιρικά και το ίδιο όνομα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ζήκος: Αγωνίστηκε 62' λεπτά και τα σημάδια της κόπωσης ήταν εμφανή. Ο μέσος της ΑΕΚ προσπάθησε αρκετά στο πρώτο μέρος και κέρδισε πολλές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά ήταν φανερά μόνος του. Ο Ενσαλίβα δεν ήταν συχνά κοντά του και το έργο του Ελληνα παίκτη σίγουρα μόνο εύκολο δεν χαρακτηρίζονταν.

Ενσαλίβα: Με αρκετά λανθασμένες επιλογές στον χώρο του κέντρου ο Καναδός μέσος της ΑΕΚ αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον προπονητή του. Ο 25χρονος παίκτης ευθύνεται και για το 2-0, αφού έχασε τον πρώην παίκτη της Λανς από το μαρκάρισμα στο κόρνερ του Ντανιέλ Αλβες.

Μαντούκα: Ο κορυφαίος παίκτης της "Ενωσης" που πραγματικά "κατάπιε" πολλά χιλιόμετρα. Στο πρώτο μέρος αγωνίστηκε δεξιά ενώ στην επανάλήψη αριστερά. Ηταν άδικο να μην επιβραβευθεί με ένα γκολ και όταν του δόθηκε η ευκαιρία στο 64' από τα έντεκα βήματα δεν τα κατάφερε απέναντι στον Πάλοπ, που του "έκλεψε" την δόξα. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία.

Ζούλιο Σέζαρ: Δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του καθώς κόντρα στον Ντανιέλ Αλβες τα βρήκε λίγο "σκούρα". Ο έτερος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που έμελλε να κάνει το πέναλτι απέναντι στον αντίπαλο του Ντανιέλ Αλβες στο 29' (όπου οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ) αντικαταστάθηκε από τον Χάρη Παππά από τον προπονητή του Σέρα Φερέρ.

Ριβάλντο: Προσπάθησε με την ποδοσφαιρική του αξία να βοηθήσει την ομάδα του. Σε δύο εκτελέσεις φάουλ στο πρώτο μέρος ο Βραζιλιάνος σταρ -που σε κάθε του προσπάθεια εισέπρατε το χειροκρότημα της εξέδρας- δεν μπόρεσε να νικήσει τον εκπληκτικό και πάλι γκολκίπερ της Σεβίλλης. Ομως στο 82' από τα έντεκα βήματα ήξερε τον τρόπο να νικήσει έστω για μια φορά τον Πάλοπ, που έπεσε αλλά δεν απεσώβησε το γκολ.

Λυμπερόπουλος: Σε χαμηλά στάνταρ κινήθηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Μεσσήνιος επιθετικός "κλεισμένος" πολύ καλά εκατέρωθεν από τους Φάτζιο και Εσκουντέ δεν είχε τόσο βοήθειες όσο και "καθαρό" μυαλό όποτε χρειάστηκε. Παρόλο αυτά, στο 83' ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και ανατράπηκε από τον Ντανιέλ Αλβες, κερδίζοντας το δεύτερο πέναλτι για την ΑΕΚ.

Τόζερ: Δεν έπεισε ως λύση ανάγκης από τον πάγκο. Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Ενσαλίβα αλλά δεν έπεισε ότι μπορεί να διεκδικήσει την φανέλα του βασικού με τέτοιες εμφανίσεις αφού δεν άρπαξε την ευκαιρία ο Ουγγρος μέσος.

Παππάς: Αθόρυβος, ο Παππάς στο δεύτερο ημίχρονο που αγωνίστηκε. Ο Φερέρ τον έβαλε στην θέση του Μαντούκα, μεταφέροντας τον Βραζιλιάνο άσο στην θέση του αρνητικού συμπατριώτη του στην αριστερή πλευρά Σέζαρ. Ο 24χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να πείσει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο ενώ φάνηκε να του λείπουν και παιχνίδια.

Παυλής: Οπως και στην διάρκεια της προετοιμασίας ο "μικρός" ξέρει να "κλέβει" τις εντυπώσεις πάντα θετικά. Ο 18χρονος επιθετικός μπήκε στο 62' αντί του Ζήκου και δύο λεπτά αργότερα κέρδισε το πέναλτι από τον Μοσκέρα, ξεσηκώντας έτσι την κερκίδα.

Σέρα Φερέρ: Ηξερε ότι η ομάδα του είχε δύσκολο έργο αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να τους ζητήσει ότι καλύτερο κόντρα σε μια ισχυρή αντίπαλο. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε δικαιολογημένα εκτός μάχης τον ανέτοιμο Αρουαμπαρένα, ωστόσο οι οδηγίες του να "χτυπήσουν" στο μέτρο του δυνατού το ματς, έπεσαν στο κενό. Ο λόγος; Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Χουάντε Ράμος, με συνέπεια οι "κιτρινόμαυροι" να δεχθούν μια ταπεινωτική ήττα εντός έδρας.



























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ