ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

To SPORT 24 περνάει από... κόσκινο τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στην Ουκρανία.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ: Σταθερός, αρκετά καλός. Ακόμη και το σουτ του Έντμαρ, πριν η μπάλα καταλήξει γκολ, κατάφερε να το βγάλει. Ή πιο σωστά να το…αλλοιώσει. Ο πορτιέρο των νταμπλούχων έχει περάσει και ακόμη δυσκολότερα βράδια, στα οποία υπέφερε και δεν έχασε! Χθες όμως «πλήρωσε» την…κοίμηση της μισής του άμυνας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
Ο κορυφαίος της άμυνας. Λίγα τα λάθη του και το κυριότερο, κάλυψε δυο φορές, γκέλες του Άντζα. Ο Αβραάμ συνεχίζει να είναι ο καλύτερος για τους νταμπλούχους ανασταλτικά και χθες το παιχνίδι γι’ αυτόν ήταν «λουκούμι», αφού πήγε στη δύναμη και λιγότερο στην τεχνική. Ο Φομίν είχε πρόβλημα με αυτόν, δεν θα λέγαμε το ίδιο και για τον Άντζα. Ο Αβραάμ δεν πρόλαβε να διώξει στην γραμμή στο γκολ, μπερδεύτηκε με τον Πάντο.

ΑΝΤΖΑΣ:
Άργησε να μπει στην φιλοσοφία του αγώνα. Προσπάθησε να κυνηγήσει την μπάλα και στο πρώτο εικοσάλεπτο τον είχαν κάνει «άλογο». Ο Βούλης χρεώνεται και τα δυο μεγαλύτερα λάθη, που παραλίγο να στοιχίσουν νωρίτερα στον Ολυμπιακό. Στο γκολ έχασε τον Έντμαρ, αλλά το λάθος ήταν από πριν δυο άλλων συμπαικτών του. Και τις δυο φορές έσωσε την κατάσταση ο Παπαδόπουλος. Την πρώτη προστάτευσε την μπάλα ο Αβραάμ, έπεσε πάνω του ο Νικοπολίδης και πρόλαβε ο Άντζας να διώξει.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ:
Άτυχος για άλλη μια φορά, αφού στο 80’ βγήκε σφαδάζοντας από τους πόνους. Ο «Τόρο» ψαχνόταν στο πρώτο ημίχρονο για ένα σοβαρό διάστημα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το ότι πέρασε ψηλά και ανάγκασε το αντίπαλο χαφ να τον κυνηγήσει, συνετέλεσε στο να έχει ο Ολυμπιακός ένα εξαιρετικό 20λεπτο. Από ένα σημείο και μετά υποχώρησε ξανά και όταν αντικαταστάθηκε, άλλαξε όλη η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, αφού είχε ήδη γίνει αλλαγή κι ο Γκαλέτι.

ΝΤΟΜΙ:
Συνεχίζει να βαδίζει πάνω σε μια συγκεκριμένη γραμμή σταθερότητας. Είναι πολύ προσεκτικός. Το αντίθετο του Ραούλ Μπράβο. Δεν εκτίθεται και χθες, από την αρχή, όταν έβρισκε μέτρα μπροστά του, τα εκμεταλλευόταν για να σταθεί στο πλευρό του Τζόρτζεβιτς στην επίθεση. Κάλυπτε τον χώρο του…

ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ:
Πολλά τρεξίματα, αλλά καμία ουσία. Τον αισθάνθηκαν τα χαφ της Μέταλιστ, αλλά αυτή την φορά, ο Πάτσα έμεινε μακριά από την περιοχή των αντιπάλων. Δεν έγινε απειλητικός, όπως συνήθιζε τελευταία, αποτέλεσε πιο αξιόπιστη λύση απ’ ότι ο Ντουντού στην μεταφορά της μπάλας, αλλά με «εγκλωβισμένο» τον Μπελούτσι, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιμένει από τους «κόφτες του» να κάνουν παιχνίδι.

ΝΤΟΥΝΤΟΥ:
Ο πιο φορμαρισμένος «ερυθρόλευκος» τον τελευταίο μήνα, δεν είχε χθες υψηλή απόδοση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχασε και την διεκδίκηση στο γκολ που σημείωσε η Μέταλιστ. Γιατί μετά από δική του απώλεια της μπάλας , βγήκε η μπαλιά στον Έντμαρ. Θα την δει πολλές φορές την φάση ο Ντουντού για να την χων΄ψει. Επιθετικά μηδενική η βοήθειά του.

ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ:
Δεν ήταν καλά. Τον πείραξε το κρύο; Τον εξουδετέρωσαν οι υψηλόσωμοι αντίπαλοί του; Όπως και να ‘χει ο Αργεντίνος, δεν έδειξε κάτι από αυτά που μπορεί. Και αφού είναι ο υπ’ αριθμόν ένα «κατασκευαστής» παιχνιδιού στον άξονα για την ομάδα, καταλαβαίνετε το πρόβλημα που υπήρχε στο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός ο νταμπλούχος.

ΓΚΑΛΕΤΙ:
Δεν είναι και στα καλύτερά του φέτος, όταν παίζει μακριά από το Καραϊσκάκη. Ο Αργεντίνος στο πρώτο μέρος, κυμάνθηκε στη γενική μετριότητα. Ανέβηκε όσο έπαιξε στο δεύτερο, από ένα σημείο και μετά κουράστηκε και έγινε αλλαγή. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε, πως ο Γκαλέτι δεν είχε από τον Τοροσίδη την…στήριξη που είχε ο Τζόρτζεβιτς από τον Ντομί.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ:
Με ξεσπάσματα ο αρχηγός, αλλά και μακράν του δεύτερου ο πιο κινητικός. Ο Τζόλε ξεκίνησε καλά, επέδειξε την υπεροχή του απέναντι στο δεξί μπακ της Μέταλιστ και στηρίχθηκε από τον Ντομί. Ένα σοβαρό λάθος έκανε μόνο, στις καθυστερήσεις, που έχασε την μπάλα μπροστά και οι Ουκρανοί έβγαλαν κόντρα απειλώντας με δεύτερο τέρμα.

ΝΤΙΟΓΟ:
Για την κλάση του, ήταν απαράδεκτο το πλασέ που έκανε στο 51’. Με τον γκολκίπερ πεσμένο, αντί να στείλει την μπάλα στην αφύλαχτη γωνία με ένα απλό «τσιμπιματάκι», ο Βραζιλιάνος προτίμησε την κλειστή γωνία και η μπάλα πήγε άουτ. Τα δυο στόπερ της Μέταλιστ τον «φόρτωσαν» με πολύ σπρώξιμο και σε συνδυασμό με το «βαρύ» γήπεδο, όσο περνούσε η ώρα, ο Ντιόγο χανόταν.

ΠΑΝΤΟΣ:
Μπήκε αναγκαστικά αντί του Τοροσίδη, μπερδεύτηκε με τον Παπαδόπουλο στο γκολ, έσωσε στο 91’ μαζί με τον Νικοπολίδη την ομάδα και απλά προσπάθησε να μην εκτεθεί στην πλευρά του.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Είναι ωραίο να μπαίνεις σε τελειωμένα ματς να κερδίζεις εκατό κόντρες και να βάζεις δυο γκολ. Είναι δύσκολο να παίζεις μπάλα σε ματς- φωτιά και εκεί που σε έχει ανάγκη η ομάδα. Ο Βαλβέρδε δεν έχει τρίτο επιθετικό. Ο Ολυμπιακός πρέπει ΑΥΡΙΟ(κι ας μην έχει δικαίωμα) κιόλας να κάνει μεταγραφή!












TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ