Η κριτική των παικτών
Η κριτική των παικτών από τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ της Μίλαν και της Λίβερπουλ.
Κάρλο Αντσελότι: Απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο σπουδαίος και έμπειρος τεχνικός είναι αφού χάρη στο γνώριμο ιταλικό παιχνίδι που μπορεί να μην ικανοποιεί πολλούς είχε δώσει τις απαραίτητες εντολές σε παίκτες "κλειδιά" να "χτυπήσουν" όταν έπρεπε. Πρόσθεσε άλλον έναν τίτλο στο ενεργητικό του και δικαίωσε τους διουκούντες των "ροσονέρι" στην επιλογή τους να τους διατηρήσουν στην θέση του προπονητή για άλλη μια χρονιά.
Ντίντα: Χρειάστηκε δύο-τρείς φορές και δικαιώσε όσους τον θεωρούν από τους κορυφαίους γκολκίπερ στον πλανήτη. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ σταμάτησε τον Τζέραρντ σε ένα σημαντικό λεπτό του αγώνα και βοήθησε με την εμπειρία του στα μέγιστα για την κατάκτηση του τροπαίου.
Όντο
: Κάλυψε την δεξιά πτέρυγα με επιτυχία ενώ είχε και αρκετές επελάσεις προς την αντίπαλη εστία. Κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τόσο τον Ρίισε όσο και τον Κιούελ.
Νέστα
: Πολύ δουλειά στην άμυνα, σταματούσε κάθε δύσκολη στιγμή μπροστά από την εστία του Ντίντα ενώ μάρκαρε πολλές φορές με επιτυχία τον Τζέραρντ. Στο 70' μάρκαρε τον Κάϊτ και αμέσως μετά βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο ζητώντας αλλαγή, κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε αφού τελικά αποδείχθηκε πως δεν είχε τίποτα.
Μαλντίνι
: Ο μοναδικός αρχηγός. Ο ρέκορντμαν συμμετόχών σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ σήκωσε άλλη μια βαριά κούπα. Ο Πάολο Μαλντίνι βοήθησε στα μέγιστα την αμυντική διάταξη των "ροσονέρι" που είχε άψογη συμπεριφορά για περίπου 85 λεπτά.
Γιανκουλόφσκι: Αντικατεστήθηκε στο 79' από τον Καλάντζε. Είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο από την πλευρά του λόγω του Πέναντ και προσπάθησε όσο μπορούσε να μην του στοιχήσει αυτό.
Γκατούζο: Το "πιτ-μπουλ" της Μίλαν. Ο ποδοσφαιριστής που έτρεξε, μάρκαρε και με έξυπνο τρόπο έπαιρνε τα φάουλ από τους αντιπάλους του. Το πάθος του ξεχείλιζε σε κάθε του ενέργεια γεγονός που φάνηκε και στα τελευταία λεπτά, όπου ξεσήκωνε την εξέδρα των τυπικά γηπεδούχων Ιταλών, με νοήματα.
Πίρλο: Οσοι θεωρούσαν ότι ο Ιταλός μέσος διαθέτει απίστευτα τεχνικά προσόντα δικαιώθηκαν καθώς στο 1-0 έστελνε την μπάλα από το φάουλ στην εστία του Ρέινα (άσχετα αν βρήκε στον Ιντσάγκι). "Εσπρωχνε" όσο μπορούσε μπροστά την ομάδα του και προσπαθούσε να δημιουργήσει όσο το δυνατό το παιχνίδι της ομάδας του.
Αμπροσίνι: Πολύ δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο ξανθομάλλης παίκτης της Μίλαν βοήθησε περισσότερο ανασταλτικά και είχε άψογη συνεργασία τόσο με τον Πίρλο, όσο και με τον Κακά.
Σέεντορφ
: Ετρεξε πολύ, δεν ήταν από τους διακριθέντες αλλά είχε "αθόρυβη" δουλειά. Ο Ολλανδός μέσος βοήθησε στην ανάπτυξη των Ιταλών χωρίς να εντυπωσιάσει όπως έκανε στους ημιτελικούς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Κακά
: Το φανελάκι του από μέσα έγραφε " I belong tou Jesus" και εμείς θεωρούμε ότι το Κύπελλο αυτό ανήκει στον μεγάλο Βραζιλιάνο παίκτη που απλά ήταν από τους κορυφαίους και πάλι τον "ροσονέρι", ενώ "σέρβιρε" απλόχειρα την νίκη στην ομάδα του με την απίστευτη ασίστ στον Ιντσάγκι.
Ιντζάγκι: Ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ, έδειχνε το όνομά του μετά το 1-0 στο 45' αλλά η τύχη τον βοήθησε γι' αυτό, αφού η εκτέλεση φάουλ του Πίρλο βρήκε στην πλάτη του και κατέληξε στα δίχτυα της Λίβερπουλ. Ετρεξε πολύ και ταλαιπώρησε όσο είχε δυνάμεις τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο αγαπημένος "Πίπο" φύλαγε άλλο ένα γκολ στην διοργάνωση στα τελευταία λεπτά. Εκεί που ο αντίπαλος... πεθαίνει. Αποθεώθηκε στο 87' όταν τον αντικαταστάθηκε από τον Τζιλαρντίνιο.
Τζιλαρντίνιο
: Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε για τα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε στα οποία προσπάθησε να σπαταλήσει όσο μπορούσε το χρόνο, γεγονός που κατάφερε.
Καλάντζε: Αγωνίστηκε για περίπου δεκαπέντε λεπτά και η εμπειρία του αποτέλεσε μια σημαντική βοήθεια στην πίεση των "reds", ειδικά μετά την μείωση του σκορ με 2-1.
Φαβάλι: Μπήκε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αντικαθιστώντας τον "γερόλυκο" Σέεντορφ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Ράφα Μπενίτεθ: Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ισπανό και την ομάδα του. Ο Ισπανός προπονητής δεν μπόρεσε να κάνει μπρέικ... όπως προπέρσι στον αντιπαλό του (Αντσελότι) και οι επιλογές του δεν βοήθησαν όσο ο ίδιος θα πίστευε για να προσθέσει άλλο ένα αστέρι στην φανέλα της η αγγλική ομάδα.
Ρέϊνα: Δεν ευθύνεται για κανένα από τα δύο γκολ που δέχθηκε. Το θλιμένο του πρόσωπο μετά το τέλος του αγώνα τα λέει όλα αφού μπορεί να ήταν ο πρωταγωνιστής του ημιτελικού με την Τσέλσι, δεν σταμάτησε τον Πίπο Ιντσάγκι δύο φορές.
Φίναν
: Αντικαταστάθηκε από τον Αμπελόα, αφού έδειξε σημάδια κόπωσης. Με πολλά κενά στο παιχνίδι του ο Μπενίτεθ σίγουρα θα περίμενε περισσότερα από έναν "παίκτη" κλειδί στο ματς αυτό.
Κάραχερ
: Σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι ο αμυντικός της Λίβερπουλ κινήθηκε σε "ρηχά" νερά και δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κάθε οπαδός της ομάδας, χάρη στις δυνατότητες που διαθέτει.
Άγκερ: Ενας λάθος έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και σε δευτερόλεπτα το διόρθωσε. Ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά ο Δανός αμυντικός παρά τα προσωπικά του λάθη (που διόρθωνε) δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ιντσάγκι και τον Κακά που ήταν σε μεγάλη μέρα.
Ρίισε
: Επιχείρησε με δύο γνώριμες "βολίδες" να πετύχει αυτό που έχει καταφέρει σε άλλα παιχνίδια αλλά ο Φινλανδός δεν μπόρεσε. Ετρεξε πολύ αλλά δεν βοήθησε επιθετικά όσο θα ήθελε ο προπονητής του.
Πέναντ: Ο παίκτης που έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα στο πρώτο ημίχρονο και ταλαιπώρησε αφάναστα τον Γιανκουλόφσκι. Ισως ο καλύτερος παίκτης των "redς" που για πολλούς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι.
Αλόνσο
: Κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα σε ένα παιχνίδι που η Λίβερπουλ ήθελε την βοήθειά του. Ο Ισπανός μέσος έδειχνε να είναι έξω από τα νερά του ίσως και γιατί είχε απέναντί του παίκτες όπως ο Αμπροσίνι και ο Γκατούζο που πολλές φορές τον σταμάτησαν.
Μασχεράνο: Σπουδαία δουλειά κυρίως ανασταλτικά καθώς σταμάτησε ου ολίγες φορές τους Πίρλο, Σέεντορφ αλλά και Κακά. Αντικαταστάθηκε στο βωμό της πίεσης επιθετικά από τον
Ζέντεν
: Βαρύ όνομα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αλλά δεν έπεισε καθώς η ηλικία του δεν τον βοηθάει για τέτοιου είδους υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Αποχώρησε στο 59' και χειροκροτήθηκε δίνοντας την θέση του στον Αυστραλό μέσο, Κιούελ.
Τζέραρντ
: Αρχηγός με τα όλα του. Απίστευτα πνευμόνια, πολλά χιλιόμετρα, τρομερή τεχνική κατάρτιση απλά μια μεγάλη ηγετική μορφή. Μπορεί φέτος να μην σήκωσε την βαριά αυτή κούπα αλλά ήταν και πάλι ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα του Λίβερπουλ στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό της.
Κάϊτ
: Χαμένος ανάμεσα στους αμυντικούς της Μίλαν, ο Ολλανδός επιθετικός είχε μια και μοναδική ευκαιρία να νικήσει τον Ντίντα αλλά δεν τα κατάφερε καθώς τον σταμάτησε ο Νέστα με τάκλιν. Στο 88' έβαλε με κεφαλιά και πάλι την Λίβερπουλ στο ματς.
Κιούελ
: Εδειξε ότι ήταν μακριά από τον παλιό καλό του εαυτό, αυτόν που είχε πριν τον τραυματισμό περίπου πριν πέντε μήνες. Παρόλο αυτά ο Ισπανός προπονητής του τον εμπιστεύτηκε αλλά εκείνος δεν εον ικανοποίησε.
Αμπελόα
: Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε.