ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική του SPORT 24 γύρω από την απόδοση των παικτών Ολυμπιακού και ΑΕΚ, καθώς και των δύο προπονητών

Ολυμπιακός

Νικοπολίδης: 7




Απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο στο δοκάρι του Σκόκο, που δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα. Σε μια φάση στο πρώτο μέρος, έκλεισε πολύ καλά τον Τζιμπούρ στα πλάγια, ο οποίος και σούταρε άουτ. Γενικά πέρασε ένα από τα πιο εύκολα βράδια.

Τορόσιδης: 7



Προσπάθησε και στον δημιουργικό τομέα, ενώ θα μπορούσε να είχε ανοίξει και το σκορ, αλλά η κεφαλιά του αποκρούστηκε. Εδώ πάντως είχε βαθμό δυσκολίας, καθώς η μεγάλη ευκαιρία είχε χαθεί στο Ηράκλειο.

Αντζας: 8


Θετικότατος, κάλυψε επάξια τόσο την πλευρά του, όσο και λίγο πιο μπροστά όταν προωθήθηκε αναγκαστικά μετά την υποχρεωτική αλλαγή του Ντούντου. Βοήθησε πολύ στο μαρκάρισμα και την εξουδετέρωση του Τζιμπούρ.

Α. Παπαδόπουλος: 7



Επίσης χωρίς το μεγάλο λάθος, έχει μεγάλη συμμετοχή στο γεγονός ότι η ΑΕΚ όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά ουσιαστικά έκανε την μοναδική κλασσική ευκαιρία στο 75’.

Ντομί: 7



Μια από τα ίδια και εδώ, με τον Ντομί να συμπληρώνει επάξια την αμυντική τετράδα των "ερυθρολεύκων". Πολύ καλή δουλειά έκανε και πάνω στον Σκόκο, ενώ η σέντρα-λουκούμι στον Ντιόγο (για το 2-0) ήταν όλα τα λεφτά.

Γκαλέτι: 9


Αναμφίβολα μαζί με τον Κοβάσεβιτς συνθέτουν το κορυφαίο δίδυμο των γηπεδούχων. Ο Αργεντίνος, οργάνωσε άψογα την ομάδα του και ακόμα και όταν κουράστηκε είχε τις εμπνεύσεις για να δημιουργήσει.

Ντούντου: 5




Δεν πρόλαβε να προσφέρει όσα θα ήθελε. Ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του από την προηγούμενη εβδομάδα και έγινε αναγκαστικά αλλαγή.

Πατσατζόγλου: 6



Αρκετά κινητικός, αλλά είχε πολύ δύσκολο έργο στο κέντρο, όπου και ήταν το θεωρητικό πλεονέκτημα της ΑΕΚ.

Λέτο: 5



Δυστυχώς για τον Αργεντίνο, το μεγάλο ταλέντο του, δεν συνάδει με την ομαδικότητα. Παίζει μόνο για τον εαυτό του και φυσικά δεν μπορεί έτσι να βοηθήσει την ομάδα του.

Μπελούτσι: 5



Είχε μεγάλη διάθεση να προσφέρει, αλλά μπλοκαρίστηκε από τους αντιπάλους παίκτες. Είχε έναν ρόλο πίσω από τον Ντιόγο, σαφώς δύσκολο προσπαθώντας να ενώσει τις γραμμές μεταξύ επίθεσης και κέντρου.

Ντιόγο: 8



Δημιούργησε μεγάλο πονοκέφαλο στους αμυντικούς της Ενωσης αφού ήταν κινητικότατος. Αν και έπαιζε πολλές φορές ένας εναντίον 2-3 παικτών ήταν πολύ καλός και όταν απελευθερώθηκε, με την είσοδο και του Κοβάσεβιτς, "χτύπησε" την κατάλληλη στιγμή δείχνοντας πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο.

Οι αλλαγές:

Κοβάσεβιτς: 9



Απέδειξε για πολλοστή φορά το φονικό ένστικτο που διαθέτει στην επίθεση. Με μισή ευκαιρία "πλήγωσε" όπως και πέρυσι την ΑΕΚ και άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο.

Τζόρτζεβιτς: 8

Η είσοδός του "φρεσκάρισε" την ομάδα, ενώ η πάσα του στον Κοβάσεβιτς στη φάση του γκολ ήταν βγαλμένη από τα καλύτερα χρόνια του "Τζόλε" που έχουμε ξαναπεί ότι θυμίζει την παροιμία με το παλιό καλό κρασί.

Γ.Παπαδόπουλος: 7



Ο νεαρός απέδειξε ότι έχει (αγωνιστικό) θράσος και τρομερό ταλέντο, πιάνοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Προπονητής: 9

Ο Ερνέστο Βαλβέρντε, αποδείχθηκε καλός…σκακιστής. Αρχικά ρισκάρισε όταν στην αναγκαστική αλλαγή του Ντούντου, εμπιστεύτηκε τον νεαρό Γιάννη Παπαδόπουλο (που τον δικαίωσε), έριξε "φρέσκο" τον Τζόρτζεβιτς στο δεύτερο ημίχρονο και «τελείωσε» το μάτς με την κίνηση ματ (Κοβάσεβιτς) στο 60’.

Η πίεση ψηλά ήταν ένα ακόμα πλεονέκτημα που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει από την αρχή προβάδισμα.

ΑΕΚ


Σάχα: 6



Δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη και στα δύο γκολ. Γενικά ήταν πολύ σταθερός, αλλά προδόθηκε από την έλλειψη συγκέντρωσης των αμυντικών του.

Γεωργέας: 7



Είχε πολύ δύσκολο έργο, καθώς από την πλευρά του έβγαινε αρκετές φορές ο Ντιόγο. Τα πήγε αρκετά καλά, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.

Κυργιάκος: 8




Από τους καλύτερους παίκτες της Ενωσης κέρδισε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Εχοντας πάρει μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, προσπάθησε να μεταδώσει το πάθος του και στους συμπαίκτες του.

Μαϊστόροβιτς: 8



Εάν η ΑΕΚ δεν έχανε, ο κεντρικός αμυντικός θα έπαιρνε ίσως τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της συνάντησης.

Χουάνφραν: 4


Άφησε και πάλι (όπως και στην Κύπρο με την Ομόνοια) την ομάδα του με 10 παίκτες, ενώ έχασε πολλές φορές τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα τον Γκαλέτι.

Πελετιέρι: 7

Η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ήταν από τους κορυφαίους της «Ενωσης» αλλά το στιγμιαίο λάθος του στο κέντρο, έφερε το πρώτο (και καθοριστικό) γκολ του Ολυμπιακού.

Μπασινάς: 5



Λίγα πράγματα, καθώς παρά την τεράστια εμπειρία του δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του και κυρίως να οργανώσει το παιχνίδι στο κέντρο.

Λαγός: 6



Επίσης δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα, αν και δικαιούται να «φωνάζει» για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε έξω από την περιοχή.

Τζιμπούρ: 5



Ευτυχώς για την ΑΕΚ, τελείωσε το ραμαζάνι, γιατί ο Αλγερινός επιθετικός δεν θυμίζει σε τίποτε τον παίκτη "φονικό όπλο" που βλέπαμε μέχρι πέρυσι.

Σκόκο: 6


Λίγα πράγματα και εδώ. Το δοκάρι του 75’ σαφώς είναι ατυχία, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Μπλάνκο: 5



Εγκλωβίστηκε στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της «Ενωσης».

Οι αλλαγές: Τόσο ο Εντίνο, όσο και ο Καφές με τον Κουτρουμάνο δεν μπόρεσαν στο ελάχιστο να αλλάξουν την εικόνα της Ενωσης προς το καλύτερο.

Προπονητής: 6


Ο Γιώργος Δώνης, προσπάθησε να παίξει από την αρχή επιθετικά (το δείχνει άλλωστε το 4-3-3), αλλά δεν κατάφερε όπως φάνηκε να περάσει στους παίκτες του την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλό. "Προδώθηκε" από το κέντρο όπου περίμενε πολύ περισσότερα, αλλά τελικά από θεωρητικό αβαντάζ, του βγήκε μπούμερανγκ.




































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ