ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
Μάντζιος

Το SPORT 24 ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών του ΠΑΟ και της ΑΕΚ στο ντέρμπι για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ.

Παναθηναϊκός

Γκαλίνοβιτς:

Στο γκολ του Νάτσο Σκόκο δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Δεν απειλήθηκε εκτός από την φάση του γκολ αλλά έπαιξε πολύ καλά σαν τελευταίος αμυντικός μαζεύοντας αρκετές κάθετες πάσες των κιτρινόμαυρων.

Νίλσον: Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το μαρκάρισμα του Σκόκο και δεν του δόθηκε η δυνατότητα να βοηθήσει και στην επίθεση. Μέτριο προς το κακό το παιχνίδι του Σουηδού που σκέφτεται ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σωστά αντικαταστάθηκε.

Βύντρα: Η ΑΕΚ δεν πίεσε καθώς από την στιγμή που πέτυχε το γκολ αμύνθηκε μαζικά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού δεν είχε πολύ δουλειά. Στα στημένα προωθήθηκε ως συνήθως αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει.

Σαριέγκι: Όπως και ο Βύντρα είχε λίγα πράγματα να κάνει. Καθάρισε τις περισσότερες των φάσεων στις αντεπιθέσεις της ΑΕΚ αν και δυσκολεύθηκε αρκετά να περάσει τις πάσες στους μέσους χωρίς να είναι απόλυτα δική του ευθύνη.

Σπυρόπουλος: Δεν είχε παίκτη να μαρκάρει από την πλευρά του και δεν το εκμεταλλεύθηκε. Ανέβηκε ελάχιστα στην επίθεση για να βοηθήσει τον Καραγκούνη και προτίμησε να μείνει στα... σίγουρα της άμυνας.

Σιμάο: Στα πρώτα λεπτά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τους μέσους της ΑΕΚ και στη συνέχεια (μετά το γκολ) βοήθησε ελάχιστα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού δεδομένου πως δεν είχε πολύ αμυντική δουλειά να κάνει. Στην επανάληψη ανέβηκε και βοήθησε πολύ περισσότερο.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Ακόμα ένα μέτριο παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ. Αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις και συνήθως ήταν... κρυμμένος. Από έναν παίκτη με την ποιότητά του και την εμπειρία του ο Παναθηναϊκός περιμένει περισσότερα.

Γκάμπριελ: Ξεκίνησε από δεξιά αλλά ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε σχεδόν ποτέ από εκείνη την πλευρά. Φυσικά δεν είχε την βοήθεια του Νίλσον και ο ίδιος χρειάστηκε αρκετές φορές να βοηθήσει στο μαρκάρισμα του Σκόκο. Κάποια στιγμή μεταφέρθηκε αριστερά για να βρει χώρους αλλά πάλι χωρίς επιτυχία.

Καραγκούνης: Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν το σημείο αναφοράς των επιθέσεων του Παναθηναϊκού. Κουβάλησε πολύ την μπάλα αν και ορισμένες φορές το έκανε παραπάνω από ότι έπρεπε. Θα μπορούσε να γίνει ήρωας με γκολ-αντιγραφή από τον Σκόκο αλλά δεν στάθηκε τυχερός.

Σαλπιγγίδης: Ταλαιπώρησε άμυνα της ΑΕΚ με την ταχύτητά του αλλά τα τελειώματά του τον πρόδωσαν και πάλι. Στέλνει άουτ την μπάλα σε τετ α τετ με τον Σάχα ενώ στο πέναλτι η εκτέλεσή του ήταν κακή. Δεν ήταν ο γνωστός Σάλπι και για αυτό αντικαταστάθηκε.

Μάντζιος: Πάλεψε για αρκετές μπάλες στον αέρα και κέρδισε ορισμένες. Ήταν μόνος του στην επίθεση με δύο αμυντικούς και δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Ακόμα όμως και έτσι μπόρεσε να κερδίσει με παλικαρίσιο τρόπο το δεύτερο πέναλτι για την ομάδα του.

Χριστοδουλόπουλος: Έπαιξε για παραπάνω από μισή ώρα αλλά εκτός από την στατιστική υπηρεσία κανείς άλλος δεν το κατάλαβε.

Μουν: Προσπάθησε να παίξει περισσότερο ως επιθετικό μπακ από ότι ο Νίλσον αλλά εκτός από ένα σόλο χωρίς τελική ουσία δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.

Κλέιτον: Μπήκε για να βοηθήσει στην ανάπτυξη από τον άξονα και να περάσει κάποιες κάθετες πάσες αλλά δεν το κατάφερε.

ΑΕΚ

Σάχα: Το ότι ο Σεμπαστιάν Σάχα είναι ίσως ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος δεν περιμέναμε να το δούμε στα πλέι οφ. Ο Αργεντινός έπιασε ένα πέναλτι, "καθάρισε" όλες τις σέντρες και ήταν απόλυτα σταθερός στις επεμβάσεις του.

Κουτρομάνος: Σε αρκετές φάσεις έδειχνε ασταθής αλλά δεδομένου πως ο Παναθηναϊκός "χτύπησε" από την πλευρά του θα μπορούσε να έχει περισσότερα προβλήματα. Επιθετικά βοήθησε ελάχιστα αν και η ΑΕΚ γενικότερα δεν θέλησε να επιτεθεί.

Αλεξόπουλος: Έκανε και πάλι ένα επιπόλαιο πέναλτι ειδικά για ένα ποδοσφαιριστή με την εμπειρία του Αλεξόπουλου. Μετά από αυτό ανέβηκε και τελείωσε αρκετές φάσεις πριν ακόμα γεννηθούν, είτε στον αέρα είτε στο έδαφος. Η ΑΕΚ πάντως θα περίμενε περισσότερη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό από
τον ίδιο.

Μαϊστόροβιτς: Έκανε το δεύτερο πέναλτι πληρώνοντας το υπέρμετρο πάθος του. Πήγε πολύ άτσαλα πάνω στην μπάλα και έδωσε την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει σε ένα κομβικό σημείο. Χωρίς τον Κυργιάκο χάνει πολύ από την καλή του απόδοση.

Γεωργέας: Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τον Γκάμπριελ αλλά δεν βοήθησε καθόλου στον επιθετικό τομέα τον Σκόκο που είχε μάλιστα πολλά κέφια σε αυτό το παιχνίδι. Χωρίς την μεγάλη φάση και χωρίς το μεγάλο λάθος. Ο γνωστός παθιασμένος Γεωργέας.

Καφές: Η φάση όπου τρέχει να καλύψει την θέση του χωρίς παπούτσι δείχνει πολλά. Έτρεξε πάρα πολύ, συντόνισε την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ στην αμυντική της λειτουργία αλλά δεν του βγήκε η φάση στην επίθεση. Από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος της Ένωσης.

Πελετιέρι: Είχε 1-2 περίτεχνες ενέργειες αλλά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού του αναλώθηκε στο αμυντικό κομμάτι και βοήθησε ελάχιστα στην ανάπτυξη της ομάδας. Στην επανάληψη και με την απουσία του Σκόκο ανέβηκε και έδειξε πως μπορεί να οργανώσει και να απειλήσει επιθετικά.

Ενσαλίβα: Ήταν το καθαρόαιμο αμυντικό χαφ της ΑΕΚ με πολλά χιλιόμετρα και κάλυψε αρκετούς χώρους. Η δυσλειτουργία του Παναθηναϊκούς τον άξονα οφείλεται κατά πολύ στον ίδιο.

Σκόκο: Ο Αργεντινός ξεκίνησε δείχνοντας πως έχει πολλά κέφια. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και όποτε η μπάλα πήγαινε στα πόδια του στην άμυνα των γηπεδούχων σήμαινε συναγερμός. Το γκολ είναι απόδειξη της εξαιρετική του τεχνικής. Δυστυχώς για την ΑΕΚ τραυματίστηκε. Ο καλύτερος της Ένωσης για όσο αγωνίστηκε με πολύ πάθος και ενέργεια.

Τζεμπούρ: Ο Γαλλοαλγερινός επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας στις αρχές της εβδομάδας και μαζί στην αρχική ενδεκάδα. Η απουσία του έκανε κακό στην απόδοσή του. Στην επανάληψη ανέβηκε αλλά πάλι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

Μπλάνκο: Απομονωμένος και... καταδικασμένος να κυνηγάει χαμένες μπαλιές. Ακόμα και έτσι όμως κατάφερε να χρεωθεί την καλύτερη ευκαιρία της Ένωσης για γκολ με σουτ ΄΄εξω από την περιοχή.

Μαντούκα: Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σκόκο και παρ ότι δεν έχει την τεχνική του Αργεντινού ταλαιπώρησε με τον... δικό του τρόπο την πράσινη άμυνα. Ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης γραμμής και από εκεί χτύπησε η ΑΕΚ στην επανάληψη. Είχε πολλές καλές ενέργειες με σωστές σέντρες αλλά καμία δεν
έγινε ασίστ χωρίς να φταίει ο ίδιος.

Ντιούφ: Έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί.

Γκέντζογλου: Έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί.

























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ