CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών

To SPORT 24 μοιράζει τον... έλεγχο των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Σπάρτα Πράγας

Γκαλίνοβιτς

Μεγάλη απόκρουση στο φινάλε με την οποία απέτρεψε την παράταση. Σταθερός όπου χρειάστηκε. Έβγαινε πρώτος στις φάσεις, ακόμα και όταν έπρεπε να παίξει…μπακότερμα όταν όλοι οι συμπαίκτες του ήταν μπροστά για το γκολ.

Σπυρόπουλος



Εγγύηση για μια ακόμα φορά στην αριστερή πτέρυγα, χωρίς να μένει στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά να κυνηγά και χαμένες φάσεις στην αντίπερα όχθη.

Βύντρα


Καμιά σχέση με το "φάντασμα" της Πράγας. Ο Λουκάς αυτή τη φορά ήταν σταθερός και με τον Σαριέγκι "καθάριζαν" στο κέντρο της άμυνας.

Σαριέγκι

Γκόλ πρόκρισης στο Μιλάνο (στη σούπερ νίκη επί της Ιντερ), γκόλ πρόκρισης και εδώ. Διότι στο συγκεκριμένο σημείο που σημείωσε ο Παναθηναϊκός το γκολ, ήταν όλα τα λεφτά, στην εκπνοή του ημιχρόνου. Από το εικοσάλεπτο έδειχνε να έχει πρόβλημα και να μην πατάει καλά, όμως δεν ζήτησε αλλαγή και βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Σαφώς από τους πιο θετικούς παίκτες της ομάδας.

Μούν


Ο από μηχανής θεός του Παναθηναϊκού, γλιτώνοντας την ομάδα από... έμφραγμα στο 89ο λεπτό, βάζοντας το κεφάλι του εκεί που έπρεπε. Γενικά δεν έκανε το μεγάλο λάθος και "καθάρισε" τις περισσότερες φάσεις που δημιουργήθηκαν από την πλευρά του.

Καραγκούνης

Τα έχουμε πει δεκάδες φορές, ζει για τα μεγάλα ματς και δη τα ευρωπαϊκά. Μπορεί να μην έκανε χθες το μεγάλο παιχνίδι, αλλά φώναξε και πάλι παρών όταν έπρεπε ώστε να στείλει με το "γλυκό" πόδι τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Σαριέγκι στο πιο κρίσιμο σημείο του πρώτου ημιχρόνου, όπου το "τριφύλλι" ουσιαστικά ξεκλείδωσε την πρόκριση. Και μόνο για αυτό περνά στην πλευρά των διακριθέντων.

Ζιλμπέρτο Σίλβα



Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά δεν ήταν η βραδιά του. Γενικά περισσότερο αργός από άλλες φορές, δεν μπόρεσε να δώσει σημαντική βοήθεια, ιδιαίτερα και στη δημιουργία παιχνιδιού.

Κατσουράνης

Απλά ο κορυφαίος. Εδώ ήταν από τα λάθη του Ολλανδού, το οποίο προς τιμήν του παραδέχτηκε και τον ξεκίνησε αυτή τη φορά από την αρχή. Ο διεθνής άσος, έδωσε άλλη πνοή όχι μόνο στο κέντρο αλλά ουσιαστικά και στην επίθεση βγάζοντας φάσεις στους συμπαίκτες του. Επίσης κάλυψε αρκετά και χώρους του Ζιλμπέρτο Σίλβα που δεν ήταν (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) σε τόσο καλή κατάσταση.

Λέτo


Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου από τον Κατσουράνη. Οι σέντρες του ήταν "φαρμάκι" και έφερναν (κυρίως) τον Σισέ σε θέση βολής. Αν και ξεκίνησε αριστερά, έτρεξε και στο κέντρο και δεξιά για να πάρει μπάλα, ενώ με κάποιες ενέργειες ξεσήκωσε την εξέδρα. Στο δεύτερο μέρος, ίσως κουράστηκε και δεν είχε ανάλογη απόδοση, ενώ σε 1-2 φάσεις έκανε κατάχρηση τρίπλας. Δικαίως αντικαταστάθηκε.

Σαλπιγγίδης


Εξαιρετικός, λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς από το ένα τέρμα στο άλλο στο φινάλε !
Ο άνθρωπος που κράτησε "ζωντανό" τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης στην Πράγα, έκανε και χθες αθόρυβα τη δουλειά του. Η σέντρα πάρε-βάλε στον Κατσουράνη στο δεύτερο γκολ είναι όλα τα λεφτά, ενώ γενικά "έτρεξε" αρκετές επιθέσεις και απασχολούσε συνέχεια τους αντιπάλους αμυντικούς.

Μάλιστα το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ που πέτυχε στο φινάλε, έστω και αν φάνηκε να κάνει επιθετικό φάουλ.

Σισέ



Η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητη ακόμα και αν ακόμα δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπλάζεκ του το στέρησε στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα με την εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Γάλλου, αλλά είναι θέμα χρόνου να ανοίξει λογαριασμό. Θα το έκανε ενδεχομένως αν έπαιρνε το πέναλτι που δικαιούτω στις καθυστερήσεις.

Ο προπονητής



Αυτή τη φορά παίρνει υψηλό βαθμό, καθώς διόρθωσε τα λάθη του στην Πράγα. Δεν άφησε στον πάγκο Λέτο και Κατσουράνη αλλά τους έριξε από την αρχή στον αγώνα, παίζοντας μάλιστα – υποχρεωτικά – πιο επιθετικά. Επίσης αυτή τη φορά έκανε πολύ γρήγορα και σωστά την πρώτη του αλλαγή με τον Σιμάο, αντικαθιστώντας τον σαφώς κουρασμένο Λέτο και ενισχύοντας σημαντικά την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Επίσης φρέσκαρε ακόμα πιο πολύ το «τριφύλλι» με τον Γκάμπριελ στη θέση του Καραγκούνη.







































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ