ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
Ελλάδα

Η κριτική των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο παιχνίδι με την Ελβετία

Χαλκιάς: O τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέρασε ένα σχετικά ήσυχο βράδυ. Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει (σ.σ. λίγες) το έκανε επιτυχώς. Δε φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δύο τέρματα που δέχθηκε.

Βύντρα: Στα 42' λεπτά που αγωνίστηκε, μέχρι να αντικρίσει αδίκως τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ντε Μπλέκερε και να αποβληθεί, η παρουσία του Λουκά Βύντρα ήταν καλή κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Δε βοήθησε ωστόσο καθόλου στην επίθεση στις λίγες προωθήσεις του από τα δεξιά.

Κυργιάκος: Ηγέτης της οπισθοφυλακής, καθοδηγούσε "μαεστρικά" την άμυνά μας. Η γενικότερη καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας περιόρισε στο ελάχιστο την πίεση από τους επιθετικούς της Ελβετίας και τα προβλήματα για την τριάδα των μπακ.

Όμως μία αδράνεια στο 83' μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιακίν, έφερε τον Γκρίχτινγκ στην καρδιά της περιοχής όπου με κεφαλιά έκανε το 1-0. στο 83'. Το γκολ έφερε γενικότερη αποδιαργάνωση και συνεπώς δεύτερο... γκολ.

Παπασταθόπουλος: Καλός βαθμός και για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό που μαζί με Μόρα και Κυργιάκο "έπνιξαν" Φράι και Ν'Κούφο.

Μόρας: Καλή εμφάνιση και για τον αμυντικό της Μπολόνια. Η πίεση αυξήθηκε στην επανάληψη δεδομένου ότι η Εθνική έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα αλλά και πάλι ο πρώην άσος της ΑΕΚ ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του.

Σπυρόπουλος: Η πίεση που δέχθηκε από τον πιο κινητικό παίκτη των αντιπάλων, τον εξαιρετικό Πανταλίνο, ήταν μεγάλη αλλά κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις φαρμακερές σέντρες του από τα δεξιά. Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο για τον αριστερό μπακ που είχε δοκάρι στο 67' ενώ προωθήθηκε αρκετές φορές στην επανάληψη πραγματοποιώντας καλές σέντρες από τα αριστερά.

Κατσουράνης: Πιστώνεται την πολύ καλή δουλειά στα χαφ που που είχε ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση της πίεσης από τους Ελβετούς επιθετικούς στους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Πατσατζόγλου: Καλή συνεργασία με τον Κατσουράνη και αρκετά χιλιόμετρα από τον 30χρονο μέσο που έκοβε ό,τι περνούσε από το κέντρο.

Χαριστέας: Μέτρια ως κακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του Χαριστέα μέχρι το διάστημα της αποβολής του Βύντρα. Από εκεί και πέρα το έργο των επιθετικών έγινε δυσκολότερο.

Αμανατίδης: Ο πιο κινητικός από τους τρεις επιθετικούς που παρέταξε ο Ότο Ρεχάγκελ είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ στην επανάληψη ο μαχητικός "Γερμανός" έδωσε την ασίστ στο σουτ του Σπυρόπουλου που κατέληξε στο δοκάρι.

Σαλπιγγίδης: Φάνηκε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο και επιλέχθηκε από τον Ρεχάγκελ να γίνει αλλαγή βάζοντας στη θέση του τον Γιώργο Σαμαρά.

Αλλαγές:

Σαμαράς: Πέρασε με την έναρξη της επανάληψης προκειμένου να "κρατήσει" την μπάλα στην επίθεση. Δε βοήθησε όσο θα περίμενε ο προπονητής του.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Πέρασε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα προκειμένου να αναλάβει το μαρκάρισμα του Χακάν Γιακίν. Δε φάνηκε ιδιαίτερα ενώ το διάστημα που αγωνίστηκε ήταν μόλις 15 λεπτά.

Γκέκας: Έπαιξε ελάχιστα για να κριθεί

Προπονητής:

Ότο Ρεχάγκελ: "Διαβασμένος" ο Γερμανός έστησε την ομάδα με πρώτο στόχο την διατήρηση του μηδέν. Στα συν οι επιλογές του στην επανάληψη όταν και η Ελλάδα αγωνιζόταν με 10 παίκτες, κάτι που δε φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο... μέχρι το 83'.

































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ