ΙΤΑΛΙΑ

Η Λάτσιο το Σούπερ Καπ, 2-1 την Ίντερ!

Η Λάτσιο το Σούπερ Καπ, 2-1 την Ίντερ!
Ρόκι-Λάτσιο

Η Λάτσιο κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, επικρατώντας της Ίντερ με 2-1 στο ιταλικό Σούπερ Καπ, που φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο (videos)!

Οι περσινοί Κυπελλούχοι Ιταλίας κατέκτησαν το συγκεκριμένο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2000, κατά σύμπτωση και πάλι εις βάρος της Ίντερ (4-3 το σκορ τότε), ενώ στον αντίποδα οι πρωταθλητές του Μουρίνιο κατάφεραν απλά να μειώσουν το σκορ με το πρώτο επίσημο γκολ του Σάμουελ Ετό, αποτυγχάνοντας να πάρουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον πρώτο χρονικά τίτλο της σεζόν.
Η πρώτη σπουδαία φάση στον τελικό σημειώθηκε με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, όταν ο Σάρατε εξαπέλυσε δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Σέζαρ να πραγματοποιήσει σπουδαία επέμβαση, ενώ στο 31' η Ίντερ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το σουτ του Μουντάρι από το ύψος του πέναλτι να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα.

Οι "νερατζούρι" έφτασαν μία ακόμα φορά πολύ κοντά στο γκολ, με τον προωθημένο Λούσιο να παίρνει καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καμπιάσο, αλλά τον Μουσλέρα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η Ίντερ πίεσε ασφυκτικά τη Λάτσιο στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης και έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ με τους δύο επιθετικούς της, Ετό και Μιλίτο, όμως οι "λατσιάλι" όχι μόνο άντεξαν στο... σφυροκόπημα αλλά -κόντρα στη ροή του αγώνα- πέτυχαν στη συνέχεια δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών!

Στο 63' ο Κολάροφ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο τείχος και από την κόντρα "στρώθηκε" στον Ματούζαλεμ, με τον μέσο των "Ρωμαίων" να κάνει με πλασέ το 1-0 βγαίνοντας ευνοημένος από την "καραμπόλα" της μπάλας που έγινε ανάμεσα σε αυτόν και τον Ζούλιο Σέζαρ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μουρίνιο δέχτηκαν και άλλη "ψυχρολουσία", με τον Ρόκι να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Ίντερ μετά από κάθετη μπαλιά του Μάουρι και με υπέροχη λόμπα από το ύψος της περιοχής να "κρεμάει" τον Σέζαρ για να γράψει το 2-0.

Ακολούθως, ο Ζοσέ Μουρίνιο προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Βιεϊρά και Μπαλοτέλι να αντικαθιστούν τους Μότα και Στάνκοβιτς, ενώ ο Μπαλαρντίνι δεν έμεινε αμέτοχος από τον δικό του πάγκο, περνώντας στο ματς τον Χούλιο Κρους (ντεμπούτο του με τη Λάτσιο μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην Ίντερ) αντί του Τομάσο Ρόκι.

Η πίεση της Ίντερ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι απέδωσε τελικά καρπούς στο 78', όταν μετά από λάθος του Νταμπό στην άμυνα, ο Μπαλοτέλι έγινε κάτοχος της μπάλας και τροφοδότησε τον Ετό, με τον Καμερουνέζο να "κεραυνοβολεί" με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή τον Μουσλέρα και να μειώνει σε 2-1 (πρώτο του γκολ με την Ίντερ).

Στα υπόλοιπα λεπτά το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Ίντερ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη μπάλα να παίζεται κυρίως κοντά στην περιοχή της Λάτσιο, όμως οι Κυπελλούχοι Ιταλίας κράτησαν το πολύτιμο για αυτούς 2-1 που τους χάρισε το πρώτο Σούπερ Καπ μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια.

* Αυτό ήταν το τρίτο ιταλικό Σούπερ Καπ που προσέθεσε στη συλλογή της η Λάτσιο, μετά από αυτά του 1998 (2-1 τη Γιουβέντους) και του 2000 (4-3 την Ίντερ).

* Ή Λάτσιο έγινε η πρώτη Κυπελλούχος Ιταλίας που κατακτά το Σούπερ Καπ όταν αυτό διεξάγεται εκτός συνόρων. Τις προηγούμενες φορές, είχε κατακτήσει το τρόπαιο η Μίλαν το 1993 και η Γιουβέντους το 2002 και το 2003, με τους "ροσονέρι" και τους "μπιανκονέρι" να είναι ήδη πρωταθλητές.

* Η ομάδα της "αιώνιας πόλης" έγινε η έκτη κατά σειρά Κυπελλούχος που παίρνει το τρόπαιο σε 22 συνολικά τελικούς. Είχαν προηγηθεί οι Φιορεντίνα (1996), Λάτσιο (1998), Πάρμα (1999), Ίντερ (2005) και Ρόμα (2005).

* Η Ίντερ είχε την ευκαιρία να γίνει η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ιταλικού Σούπερ Καπ, όμως παρέμεινε στις τέσσερις κατακτήσεις, έναντι 5 που έχει η Μίλαν. Οι "νερατζούρι" έχουν πάντως το ρεκόρ με τις πέντε συνεχόμενες παρουσίες στον τελικό, από το 2005 μέχρι το 2009.

* Αμέσως μετά το τέλος του ματς, ο Ζοσέ Μουρίνιο χάρισε το μετάλλιό του σε Κινέζο οπαδό καθώς αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Κίβου, Χ.Ζανέτι, Μουντάρι (75' Σουάζο), Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα (69' Βιεϊρά), Στάνκοβιτς (69' Μπαλοτέλι), Μιλίτο, Ετό

Λάτσιο (Νταβίντε Μπαλαρντίνι): Μουσλέρα, Λιχτστάινερ, Ντιακίτε, Σιβίλια, Κολάροφ, Μπρόκι (80' Κριμπάρι), Μπαρόνιο (53' Νταμπό), Μάουρι, Ματούζαλεμ, Ρόκι (71' Κρους), Σάρατε

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το Ίντερ-Λάτσιο (1-2):



Η Λάτσιο ανοίγει το σκορ με τον Ματουζάλεμ:



Ο Τομάσο Ρόκι νικάει με υπέροχη λόμπα τον Ζούλιο Σέζαρ και "γράφει" το 2-0:



Ο Σάμουελ Ετό μειώνει σε 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους "νερατζούρι":
















































TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ