ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η… λάβα του Ντιόγκο!

Η… λάβα του Ντιόγκο!
Ντιόγκο

Το SPORT 24 εξηγεί την διαφορά του Ντιόγκο με τον Κοβάσεβιτς. Αρκετά τα προβλήματα για Βαλβέρδε

Ο Κοβάσεβιτς βρέθηκε στον αγώνα με το Λεβαδειακό για πρώτη φορά μετά από μήνες μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ντιόγκο ήταν τιμωρημένος και η… λάβα που συνήθιζε να βγάζει ο Ολυμπιακός επιθετικά, έμοιαζε στο ματς αυτό με μικρή, εύκολα ελεγχόμενη και σε καμία περίπτωση καταστροφική για τους αντιπάλους, φωτίτσα!
Τους είχε κακομάθει…

Επιθέσεις έγιναν, οι τελικές προσπάθειες έφτασαν τις 13, όμως όσοι είδαν το παιχνίδι ένιωσαν πως κάτι έλειπε… Σίγουρα ο καταπονημένος λόγω Ουκρανίας άξονας του Ολυμπιακού ήταν ένας από τους λόγους για τη μείωση της επιθετικής έξαρσης των πρωταθλητών, με την οποία είχε φροντίσει να… κακομάθει τους οπαδούς του τον τελευταίο μήνα.

Ένας άλλος λόγος ήταν η κλειστή άμυνα του Λεβαδειακού ο οποίος ακόμα και μετά το 1-0 δεν κοίταξε καν έξω από το καβούκι του, ή τουλάχιστον δεν "απαίτησε" κάτι περισσότερο από μια τιμητική ήττα. Μήπως όμως η αλήθεια βρίσκεται σε κάτι ακόμα πιο οφθαλμοφανές;

Τρέξε, μάρκαρε, σκόραρε!

Ο Ντάρκο λοιπόν κλήθηκε να παίξει το ρόλο του Ντιόγκο, κινούμενος συχνά εκτός περιοχής. Εκτός δηλαδή του πεδίου δράσης του όπου -ακόμα και στα 35 του- μοιάζει κυρίαρχος! Ο Σέρβος χρειάστηκε να μαρκάρει -όσο πιο πιεστικά και… ενοχλητικά για τους αντιπάλους μπορούσε- το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Λεβαδειακού.

Επίσης όφειλε βάσει του συστήματος του Βαλβέρδε να "τραβάει" μακριά από την περιοχή τους προσωπικούς του αντιπάλους, με στόχο να δημιουργεί ρήγματα και φυσικά χώρους για τους Μπελούτσι, Γκαλέτι και Λέτο. Τέλος έπρεπε να συμμετέχει το ίδιο ενεργά σε αμυντική και επιθετική λειτουργία, παραμένοντας προσηλωμένος στο ρόλο που του είχε αναθέσει ο προπονητής του. Χωρίς εγωισμό, χωρίς να θέτει ως βασική προτεραιότητά του το γκολ και διατηρώντας την ισορροπία που απαιτείται σε κάθε επιθετική ενέργεια των πρωταθλητών…

Συμπέρασμα…

Πόσα από αυτά κατάφερε; Ο καθένας μπορεί να κρίνει… Σίγουρα όμως το φτωχό 1-0, οι 21 λιγότερες τελικές προσπάθειες σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον πολύ πιο ποιοτικό Πανιώνιο και το βλέμμα του Σέρβου που… "έσταζε" καταπόνηση και έλλειψη κουράγιου όταν αποχώρησε στο 75, δίνουν το στίγμα…

Στον αγώνα με τη Λάρισα ο Βραζιλιάνος επιστρέφει και όλα μοιάζουν πολύ πιο ορθολογικά στην 11άδα του Ολυμπιακού. Αρκεί και ο Γκαλέτι να ξεπεράσει για ακόμα μία φορά εγκαίρως τις ενοχλήσεις, προκειμένου η ψυχή του Βαλβέρδε να… επιστρέψει από τη χώρα των Βάσκων!

Σίγουρα η απουσία του Στολτίδη για 2 μήνες επιβάλλει την αγορά ενός ποιοτικού αμυντικού μέσου και μάλιστα άμεσα. Όμως και η απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού με δυνατότητα να αγωνίζεται και στα άκρα, μοιάζει να καίει τον Ολυμπιακό, αφού ούτε ο Ντιόγκο, ούτε ο Γκαλέτι θα μπορούν να παίζουν πάντα. Ή έστω το ίδιο καλά…

Και αν σε αγώνες όπως αυτός με τη Λιβαδειά οι αδυναμίες μακιγιάρονται, τα δεδομένα στο ΟΥΕΦΑ είναι διαφορετικά. Και ο Βαλβέρδε δε θα ήθελε να βιώσει άλλον αποκλεισμό εξαιτίας λαθών ή… εκπτώσεων σε μια μεταγραφική περίοδο…

"Γκάζια" Βαλβέρδε

Το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου δεν φαίνεται ικανό να εφησυχάσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος τεχνικός ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Λεβαδειακό πως οι παίκτες του δεν θα πρέπει να επαναλάβουν παρόμοια εμφάνιση αν θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας, και το ίδιο έγινε και στην σημερινή προπόνηση.

Ο πρώην προπονητής της Εσπανιόλ τόνισε πως ένα τρίποντο στην δύσκολη έδρα της Λάρισας (η τελευταία φορά που έφυγαν νικητές οι Πειραιώτες από το "Αλκαζάρ" ήταν το 1987) θα αποτελέσει τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική "ντόπα", ενώ προσπάθησε να κρατήσει τους παίκτες σε εγρήγορση ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης.

"Μπορεί να έχουμε αποκτήσει κάποια διαφορά από τους αντιπάλους μας, αλλά αν κερδίσουμε αυτό το ματς θα είναι πολύ σημαντικό για μας, καθώς θα έχουμε περάσει από μία δύσκολη έδρα και η ψυχολογία μας θα είναι εξαιρετική ενόψει Χέρτα", είπε μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του ο 45χρονος τεχνικός.






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ