ΑΡΗΣ

Η Λέσχη Φίλων Άρη κατά του ρατσισμού

Ανακοίνωση με την οποία βάλλεται κατά του ρατσισμού εξέδωσε η Λέσχη Φίλων Άρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, επίσημος συνεργάτης του Football Against Racism in Europe (FARE) συμμετείχε στην εβδομάδα δράσης (action week) του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ευρώπη στο διάστημα 14-26 Οκτωβρίου 2010.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης, η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ ανήρτησε πανό στους εντός έδρας αγώνες του ΑΡΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης και στο Παλέ ντε Σπορ, στο οποίο αναγραφόταν η επίσημη θέση του ΑΡΗ για το ρατσισμό: “ARIS says NO to RACISM” ( ο ΑΡΗΣ λέει ΟΧΙ στο ρατσισμό). Διένειμε, επίσης, ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τις δράσεις του οργανισμού FARE καθώς και τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης διαφόρων ειδών διακρίσεων (φυλετικών, εθνοτικών κ.λπ.) τόσο στο γήπεδο όσο και στην κοινωνία, ενώ απέστειλε σε τυχαία επιλεγμένα μέλη και κατόχους διαρκείας ενημερωτικά μηνύματα για την εβδομάδα δράσης.

Ο ΑΡΗΣ, ο πρώτος μεγάλος Αθλητικός Σύλλογος που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την απελευθέρωσή της και υποδέχθηκεστις τάξεις του πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής, ο Σύλλογος με ελεύθερο πνεύμα και δημοκρατικά ιδεώδη που στοχοποιήθηκε και πολεμήθηκε από όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα της Ελλάδας, ο πρώτοςελληνικός Σύλλογος ο οποίος φιλοξένησε ομάδα του εξωτερικού(στις 20/1/1923 την Σπόρτιγκ Κλουμπ Βελιγραδίου), ο πρώτοςελληνικός Σύλλογος που ταξιδέψε στο εξωτερικόγια πραγματοποίηση αγώνα (στις 5/4/1925, στη Μπίτολα εναντίων της Πέλιστερ), η πρώτηομάδα στην Ελλάδα στην οποία αγωνίστηκε μαύρος ποδοσφαιριστής(ο Αιθίοπας Yilma Katama την περίοδο 1964-1965), δείχνει διαχρονικά ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν το ρατσισμό και οποιουδήποτε είδους διακρίσεις.

Σήμερα, με τα χρώματα του ΑΡΗ και το σήμα του Θεού του Πολέμου αγωνίζονται αθλητές με καταγωγή από Ισπανία, Βραζιλία, Γαλλία, Λιθουανία, Τυνησία, Κολομβία, Αλβανία, Ρωσία, Γουατεμάλα, Γκάνα, Κροατία, Αργεντινή, ΗΠΑ, Σερβία, Ισραήλ, Κίνα και άλλες χώρες του κόσμου, ενώ όλα αυτά τα χρόνια το Σύλλογο έχουν υπηρετήσει άνθρωποι πολλών ακόμη εθνικοτήτων.

Ο ΑΡΗΣ υπήρξε, είναι και θα παραμείνει για τον Ελληνικό αθλητισμό καταφύγιο ιδεών και αξιών, υπόδειγμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης
".

ΤηνΤΕΤΑΡΤΗ 3/11 στις 12.00μμ, η πρόκληση ξεκινάει. Το SPORT 24 σε προκαλεί να κερδίσεις μέχρι το ποσό των 100.000€ σε μετρητά.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ