ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ μίλησε με τη Νιούκαστλ για ανταλλαγή Γκόμεζ και Γκόρντον

Ο Τζο Γκόμεζ με τη φανέλα της Λίβερπουλ
Ο Τζο Γκόμεζ με τη φανέλα της Λίβερπουλ © 2024 JON SUPER / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ και η Νιούκαστλ έφτασαν μια ανάσα από την ανταλλαγή των Τζο Γκόμεζ και Άντονι Γκόρντον. Οι οικονομικοί όροι είχαν συμφωνηθεί όμως οι "καρακάξες" έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή.

Η Λίβερπουλ παραμένει η μόνη ομάδα στην Premier League που δεν έχει κάνει ακόμη καμία μεταγραφή. Η συνθήκη αυτή παραλίγο να αλλάξει ήδη από τον Ιούνιο καθώς οι "κόκκινοι" είχαν φτάσει σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Νιούκαστλ για μια πιθανή ανταλλαγή των Τζο Γκόμεζ και Άντονι Γκόρντον.

Οι επαφές μεταξύ των δύο συλλόγων ήταν τόσο προχωρημένες που ήδη είχαν συζητηθεί και οι οικονομικοί όροι. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Άνφιλτν Ρίτσαρντ Χιουζ συμφώνησε να πουλήσει τον Άγγλο αμυντικό στις "καρακάξες" για περίπου 53 εκατομμύρια ευρώ με δεδομένο ότι ο Γκόρντον θα έκανε το αντίθετο δρομολόγιο σε μια συμφωνία ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ. Επρόκειτο για δύο ξεχωριστές συμφωνίες όμως αλληλοεξαρτώμενες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Νιούκαστλ, Ντάρεν Ίλες ήθελε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να καταβληθεί προκαταβολικά, καθώς η ομάδα του Έντι Χάουι επεδίωκε να συγκεντρώσει κεφάλαια πριν από την προθεσμία υποβολής των εκθέσεων για τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR) της Premier League. Είχαν μάλιστα συμφωνηθεί και ιατρικές εξετάσεις στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας όπου βρίσκονταν οι δύο ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο του Euro 2024.

Η Νιούκαστλ ήθελε αρχικά να πάρει τον Τζάρελ Κουάνσα όμως ενημερώθηκαν ότι ο 21χρονος που προέρχεται από την Ακαδημία της Λίβερπουλ και έκανε 33 συμμετοχές πέρσι δεν ήταν διαθέσιμος ανεξαρτήρως χρημάτων. Όταν όμως οι "καρακάξες" έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον Γκόμεζ, οι "κόκκινοι" ήταν πρόθυμοι να διαπραγματευτούν. Ο Γκόμεζ, ο οποίος είναι και ο παλαιότερος παίκτης στο ρόστερ της Λίβερπουλ, ήταν ανοιχτός στο να ενταχθεί στην ομάδα του Έντι Χάουι. Η Νιούκαστλ του προσέφερε θέση βασικού στη θέση που προτιμά, δηλαδή ως δεξιός κεντρικός αμυντικός.

Την ύστατη στιγμή όμως, οι συμφωνίες δεν ευοδώθηκαν. Η Νιούκαστλ αρνήθηκε να αποχωριστεί τον Γκόρντον αφού οι πωλήσεις των Άντερσον και Μίντε της απέφεραν τα 70 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονταν μέχρι τις 30 Ιουνίου για το PSR χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστεί έναν από τους αστέρες της.

Κάτι περισσότερο από έναν μήνα μετά, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει, όμως το τοπίο σύντομα θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Η Λίβερπουλ παραμένει θιασώτρια του ταλέντου του Άντονι Γκόρντον, με τον Άγγλο εξτρέμ να παρουσιάζεται ενθουσιασμένος με την προοπτική να παίξει για την ομάδα που υποστήριζε από παιδί.

Σε ο,τι αφορά τον Γκόμεζ, ο διεθνής αμυντικός θα εξετάσει τις επιλογές του αφού έφτασε τόσο κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται από το 2015.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ PREMIER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ