ΑΕΚ

Η μάχη για το Nο. 1

Η μάχη για το Nο. 1
INTIME SPORTS

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε εκτός από τις πολλές κακές στιγμές επεφύλασσε και ευχάριστες εκπλήξεις για την ΑΕΚ. Ποδοσφαιριστές όπως ο Σάββας Γκέντζογλου και ο Κώστας Μανωλάς εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ενώ ο γκολκίπερ Γιάννης Αραμπατζής ύστερα από επτά χρόνια αναμονής στο περιθώριο, πήρε τις ευκαιρίες που δικαιούταν και διέπρεψε.

Φέτος ο έλληνας keeper που πέρυσι ξεκίνησε την προετοιμασία με σκοπό να γίνει ο δεύτερος τερματοφύλακας μπροστά από τον Μίλαν Λούκατς, ευελπιστεί ότι θα προσπεράσει και τον Σεμπαστιάν Σάχα και θα γίνει βασικός. Το Sport24.gr παρακολουθεί τη μάχη των τερματοφυλάκων και σας μεταφέρει την εικόνα που παρουσιάζουν στο Ζέεφελντ.

Το φαβορί: Ο Σεμπαστιάν Σάχα συμμετέχει σε συγκεκριμένες ασκήσεις του πάντοτε σκληρού και επίμονου Σλόμπονταν Σούιτσα μόνο με τα πόδια καθώς ο καθαρισμός στον αγκώνα του δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τα χέρια του και να μπλονζάρει. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός ξεκινάει και πάλι από θέση ισχύος λόγω εμπειρίας και καλής φόρμας στο φινάλε της σεζόν και ειδικά στα πλέι οφ.



Βέβαια φέτος ο συναγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Ο Αραμπατζής με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε τη σεζόν που πέρασε του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος του και να του κλέψει τη θέση του βασικού.

Το (μεγάλο) αουτσάιντερ: Σαφώς πιο σίγουρος για το μέλλον μετά την επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ αλλά και πιο θαρραλέος ύστερα από την περυσινή απρόσμενη για πολλούς εκτόξευσή του, ο Γιάννης Αραμπατζής διανύει την έβδομη προετοιμασίας της καριέρας του στην Ένωση δίχως να έχει άγχος και να διακατέχεται από αβεβαιότητα όπως σχεδόν σε όλες τις προηγούμενες.



Μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς παρατηρώντας τον αέρα που έχει αποκτήσει στις προπονήσεις, τον τρόπο που μιλά στην άμυνα και την καθοδηγεί κατά τη διάρκεια των εσωτερικών διτερμάτων. Ο 26χρονος τερματοφύλακας θέλει τη θέση του βασικού και έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πλέον ότι μπορεί να φέρει τη μονομαχία στα μέτρα του και να την κερδίσει.

Ο χαμογελαστός γίγαντας: Γνωρίζει και το παραδέχεται και ο ίδιος στις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι είναι ο τρίτος στην ιεραρχία. Δεν αποκλείει άλλωστε το ενδεχόμενο να μετακομίσει ως δανεικός σε άλλη ομάδα αν διαπιστώσει ότι αυτό που τον περιμένει (και) φέτος είναι η εξέδρα. Αναγνωρίζει προς τιμήν του ότι οι Σάχα και Αραμπατζής είναι πιο έτοιμοι από εκείνον γι αυτό και σκέφτεται ώριμα: να πάει κάπου που θα παίζει ώστε να επιστρέψει πιο έτοιμος και να διεκδικήσει περισσότερα.



Αυτό που εξάγεται ως συμπέρασμα από την ως σήμερα παρουσία τους στις προπονήσεις είναι ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι κι έχει πλέον εγκλιματιστεί στις συνθήκες εργασίες υπό τις οδηγίες του απαιτητικού Σούιτσα. Πέρυσι όλη αυτή η διαδικασία είχε φανεί… βουνό στον πανύψηλο γκολκίπερ.

Το μέλλον: Ο 19χρονος Θοδωρής Μοσχονάς ίσως δει την τύχη να του χαμογελά φέτος. Αν ο Λούκατς δοθεί εν τέλει δανεικός, τότε ο μικρός θα περάσει αυτομάτως τρίτος στην ιεραρχία και από εκεί και πέρα ποτέ δεν ξέρεις… Απώλειες λόγω καρτών ή τραυματισμών πάντοτε είναι στο πρόγραμμα και ο Μοσχονάς μπορεί από το πουθενά να βρεθεί σε αποστολές ή ακόμα και να αγωνιστεί αν κριθεί σκόπιμο.



Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με ιδανική για τη θέση σωματοδομή, το μόνο ίσως που του λείπει είναι ενισχύσει το μυϊκό ιστό του στο επάνω μέρος του σώματός του. Δείχνει πολύ ψύχραιμος, καθόλου αγχωμένος και υπό την επίβλεψη του Σούιτσα η εξέλιξή του θεωρείται δεδομένη. Δεν θα αργήσει ο καιρός που η ΑΕΚ θα στηρίζεται σε ελληνικό δίδυμο τερματοφυλάκων (Αραμπατζής - Μοσχονάς) κάτι που έχει να συμβεί από την περίοδο που συνυπήρξαν και εναλλάσσονταν στην ενδεκάδα οι Διονύσης Χιώτης και Χρυσόστομος Μιχαϊλίδης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ