PREMIER LEAGUE

Η Μάντσεστερ Σίτι απέφυγε νέα ζημιά

Η Μάντσεστερ Σίτι απέφυγε νέα ζημιά
AP PHOTO/JON SUPER

Ένα γκολ του Κάιλ Γουόκερ έδωσε στη Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Νιούκαστλ για την 4η αγωνιστική της Premier League.

Λίγες ώρες μετά από τις νίκες της Λίβερπουλ και της Τσέλσι που έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα, η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε περιθώριο για νέα απώλεια, μετά από την γκέλα κόντρα στους Γουλβς. Η Νιούκαστλ αποδείχθηκε σκληρό... καρύδι, όμως οι πρωταθλητές κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 2-1 στο "Ετιχάντ" και να διατηρηθούν δύο βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους. Οι "πολίτες" είχαν την απόλυτη κυριαρχία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατέγραψαν 24 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις τριών, είχαν 79% της κατοχής της μπάλας, όμως περιορίστηκαν σε μία αγχωτική νίκη με ένα γκολ διαφορά.

Μία φαλτσαριστή προσπάθεια του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 8ο λεπτό έδειξε πως το παιχνίδι θα έχει ευχάριστη εξέλιξη για τη Σίτι. Εξάλλου, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν σαφώς παρατεταγμένη για να αμυνθεί, παίζοντας μόνο με τον Σαλομόν Ροντόν μπροστά. Ο Βενεζουελάνος "τιμώρησε" τους γηπεδούχους για τις χαμένες ευκαιρίες τους και στο 30' έβγαλε στον Ντεάντρε Γέντλιν που ισοφάρισε σε 1-1.

Το έργο παρέμεινε απαράλλαχτο στη συνέχεια, με τη Σίτι να έχει το πόδι στο "γκάζι", αλλά να μην σκοράρει μέχρι το 52', όταν η όμορφη προσπάθεια του Κάιλ Γουόκερ κατέληξε στο πρώτο τέρμα του με τον σύλλογο. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα διατήρησαν την κυριαρχία τους ακόμα και μετά από τις αντικαταστάσεις των Γκαμπριέλ Ζεζούς και Ιλκάι Γκιουντογάν, με τον Λερουά Σανέ για ακόμα έναν αγώνα να μην παίρνει λεπτό συμμετοχής, αφού βρέθηκε εκτός αποστολής.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (4-1-3-2): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Μαχρέζ (76' Γκιουντογάν), Ντ. Σίλβα (89' Κομπανί), Στέρλινγκ, Ζεζούς (58' Μπ. Σίλβα), Αγκουέρο

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (5-4-1): Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λασέλς, Φερνάντες, Κλαρκ (81' Μέρφι), Ντάμετ, Κένεντι (54' Ατσού), Ντιαμέ, Κι, Πέρεθ, Ροντόν (73' Χοσέλου)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Λέστερ - Λίβερπουλ 1-2 (63' Γκεζάλ / 10' Μανέ, 45' Φιρμίνο)

Μπράιτον - Φούλαμ 2-2 (67', 84' Μάρεϊ / 43' Σίρλε, 62' Μίτροβιτς)

Τσέλσι - Μπόρνμουθ 2-0 (72' Πέδρο, 85' Αζάρ)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 0-2 (47' Ινγκς, 90+2' Χιέιμπιεργκ)

Έβερτον - Χάντερσφιλντ 1-1 (36' Κάλβερτ Λιούιν / 34' Μπίλινγκ)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς 0-1 (90+2' Τραορέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 2-1 (8' Στέρλινγκ, 52' Γουόκερ / 30' Γέντλιν)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

15:30 Κάρντιφ - Άρσεναλ

18:00 Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18:00 Γουότφορντ - Τότεναμ

Photo credits: AP Photo/Jon Super

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ