ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μαρία Γκούνη στο SPORT24: "Θα παίξουμε με θάρρος και αυτοπεποίθηση για να κάνουμε περήφανη όλη τη χώρα"

Η Μαρία Γκούνη στο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών με τα Νησιά Φερόε
Η Μαρία Γκούνη στο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών με τα Νησιά Φερόε INTIME SPORTS

Η Μαρία Γκούνη μίλησε στο SPORT24 πριν το σπουδαίο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών απέναντι στο Βέλγιο (25/10, 19:00, NOVASPORTS START) με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Euro για την ιστορική σημασία του αγώνα, το πλάνο της γαλανόλευκης αλλά και τη θέση της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ραντεβού με την ιστορία έχει την Παρασκευή (25/10, 19:00, NOVASPORTS START) η Εθνική Γυναικών, η οποία θα υποδεχθεί στο Ηράκλειο το Βέλγιο για το πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου των playoffs του Euro 2025.

Η Μαρία Γκούνη αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής γραμμής της γαλανόλευκης και αναμένεται να πάρει για άλλη μια φορά το χρίσμα από τον Αλέξη Κατηκαρίδη.

Ενόψει της μεγάλης συνάντησης, η 20χρονη αμυντική του ΠΑΟΚ μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 για την βαρύτητα του αγώνα με το Βέλγιο και την προετοιμασία που έχει κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δήλωσε βέβαιη πως οι Ελληνίδες διεθνείς θα καλύψουν το κενό της αρχηγού ενώ επισήμανε πως απολαμβάνει να παίζει με το εθνόσημο.

Πόσο μεγάλη σημασία έχει ιστορικά για την Εθνική Γυναικών το παιχνίδι με το Βέλγιο;

"Εννοείται ότι το παιχνίδι αυτό, αν δεν είναι το σημαντικότερο μέχρι τώρα στην ιστορία της Εθνικής Γυναικών, είναι ένα από τα σημαντικότερα. Μας γεμίζει φιλοδοξίες και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα με την ομάδα καθώς η αποστολή έχει συγκεντρωθεί πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως. Έχουμε πολύ συγκεκριμένο πλάνο.

Εννοείται ότι ο αντίπαλος είναι πολύ ισχυρός καθώς βρίσκεται στη League A. Εμείς βρισκόμασταν στην League C και ανεβήκαμε στην B, οπότε μόνο από αυτό μπορείτε να καταλάβετε τη δυναμικότητα της ομάδας. Ωστόσο δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι διότι έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και αισιοδοξούμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα".

Νιώθετε υπερηφάνεια ή βάρος για το γεγονός ότι είστε η πρώτη γενιά που φτάνει τόσο κοντά σε μια μεγάλη διοργάνωση;

"Εννοείται ότι πολλές από την ομάδα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καν ότι το έχουμε καταφέρει αυτό. Δεν έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό που πετύχαμε.

Η Μαρία Γκούνη με τα χρώματα της Εθνικής Γυναικών
Η Εθνική Γυναικών δεν θα φοβηθεί απέναντι στο Βέλγιο σύμφωνα με τη Μαρία Γκούνη INTIME SPORTS


Ωστόσο ευχόμαστε να πάμε ακόμα παραπέρα για να συνεχιστεί αυτός ο ενθουσιασμός και να κάνουμε περήφανη όλη τη χώρα, τον προπονητή μας και όλα τα κορίτσια, τις άλλες ποδοσφαιρίστριες που είναι από πίσω μας".

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα ενόψει του πρώτου αγώνα;

"Όλη η ομάδα είναι πολύ ενθουσιασμένη. Ανυπομονούμε όλοι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι διότι από αυτό μπορούν να ξεκλειδωθούν πολλές νέες ευκαιρίες και για τις νεότερες παίκτριες εδώ στην ομάδα. Αλλά και γενικότερα να ακουστεί το όνομα της Ελλάδας, ότι πλέον είναι και αυτή μια ανταγωνιστική ομάδα.".

Είχατε πολλές μέρες να προετοιμαστείτε για το παιχνίδι με το Βέλγιο και αναφέρατε πως έχετε συγκεκριμένο πλάνο. Τι να περιμένουμε από την Εθνική σε αυτό το ματς;

"Σίγουρα από το παιχνίδι να περιμένετε πολύ καλό θέαμα διότι έχουμε πάρει πάρα πολύ καλές οδηγίες και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο.

Θα είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, θα δείξουμε θάρρος, αυτοπεποίθηση και σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που αξίζει να δει όλος ο κόσμος διότι και ο αντίπαλος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός οπότε θα είναι πολύ όμορφο το θέαμα".

Πώς αξιολογείτε την πορεία που έκανε η γαλανόλευκη στα παιχνίδια των προκριματικών του Euro;

"Εννοείται πως πρώτος μας στόχος ήταν να ανέβουμε κατηγορία και να τερματίσουμε και πρώτες στην κατηγορία που ήμασταν. Το πετύχαμε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά αν και είχαμε μια ισοπαλία που μας χάλασε λίγο τη διάθεση.

Ωστόσο δεν μείναμε εκεί και συνεχίσαμε γιατί ξέραμε ότι μας αξίζει να έχουμε την πρώτη θέση. Οπότε δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό και κερδίσαμε με διαφορά, άνετα τα επόμενα παιχνίδια. Εννοείται ότι πάντα θέλεις να τερματίζεις πρώτος σε κάθε κατηγορία".

Απέναντι στο Βέλγιο δεν θα έχετε την αρχηγό σας, την Ελένη Κακαμπούκη. Πώς θα επηρεάσει την ομάδα η απουσία της;

"Σίγουρα θα είναι μεγάλη η απουσία της διότι έχει χρόνια εμπειρίας και δεν έχει λείψει από κανέναν αγώνα. Ωστόσο το ρόστερ της ομάδας μας έχει πολύ μεγάλο βάθος και το κενό της θα μπορέσει να αναπληρωθεί γιατί όλες οι παίκτριες που βρίσκονται εδώ έχουν πολύ μεγάλη αξία και ποιότητα. Οπότε ευχόμαστε να βοηθήσουν όλες το ίδιο".

Η Μαρία Γκούνη με τα χρώματα της Εθνικής Γυναικών
Η Μαρία Γκούνη μετρά πέντε συμμετοχές ως βασική με την Εθνική Γυναικών μέσα στο 2024 INTIME SPORTS


Πώς αισθάνεστε που έχετε κερδίσει τη θέση σας στην Εθνική Γυναικών, το απολαμβάνετε;

"Εννοείται ήταν όνειρό μου να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι περίπου έναν χρόνο στην ομάδα και ακόμη προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει στη ζωή μου.

Εννοείται πως απολαμβάνω να βρίσκομαι και στο βασικό σχήμα της ομάδας σε αρκετά παιχνίδια και εύχομαι να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα με τον τρόπο μου και με τις οδηγίες του προπονητή να γίνομαι καλύτερη".

Οι Ελληνίδες διεθνείς παρουσιάσατε και το νέο σύνθημα των Εθνικών μας Ομάδων. Πώς το είδατε εσείς αυτό;

"Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα όμορφο σύνθημα. Ανυπομονούμε να το ακούσουμε και στο γήπεδο διότι για αυτό τον λόγο βγήκε. Να μας βοηθήσει και ο κόσμος, με αυτό το όμορφο σύνθημα να μας δώσει δύναμη".

Η Εθνική παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Ηράκλειο τα τελευταία δύο χρόνια. Πώς έχετε βιώσει την επαφή με τον κόσμο στην Κρήτη;

"Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος στο Ηράκλειο μας έχει αγκαλιάσει πραγματικά από την πρώτη στιγμή και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για αυτό διότι πραγματικά σε παιχνίδια όπως αυτό με το Βέλγιο που είναι τόσο σημαντικά είναι όντως ο δωδέκατος παίκτης μας. Ευχόμαστε και σε αυτό το παιχνίδι να έχουμε πολύ κόσμο ώστε να μπορέσουμε και εμείς να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΛΓΙΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ