ΑΕΚ

Η μηλιά των... Μανωλάδων!

Η μηλιά των... Μανωλάδων!
μανωλας κωστας

Ο Κώστας Μανωλάς είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του. Επιθετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ για τα πραγματικά χρέη

Το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει για τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή τη ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα με την Καβάλα κι ενώ στις δοκιμές της εβδομάδας ο Μπάγεβιτς άφησε να εννοηθεί ότι θα τον ρίξει στη μάχη. Δεν είναι πρωτόπειρος ο πιτσιρικάς. Την κρυάδα την πήρε πέρυσι όταν αγωνίστηκε σε πέντε ματς της Σούπερ Λίγκας με τη φανέλα του Θρασύβουλου.

Ωστόσο όπως λέει και ο ίδιος περιμένοντας καρτερικά εδώ και επτά μήνες την ευκαιρία του, «άλλο πράγμα είναι να μπαίνεις στο γήπεδο με οποιαδήποτε ομάδα κι άλλο φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ». Βλέπετε η κιτρινόμαυρη με το δικέφαλο αετό στο στήθος δεν είναι μια οποιαδήποτε φανέλα για τον νεαρό στόπερ.

Όταν μεγαλουργούσε ο θείος...

ο μικρός Κώστας δεν είχε ιδέα από ποιο γενεαλογικό δέντρο προέρχεται. Όταν ο Στέλιος Μανωλάς αποχωρούσε σε ηλικία 37 ετών από το ποδόσφαιρο ( ήταν το 1998 κι ένα ματς απέναντι στην Ξάνθη το τελευταίο του κατά πολλούς κορυφαίου έλληνα αμυντικού όλων των εποχών), ο Κώστας ήταν μόλις επτά ετών. Είχε πλέον μάθει ότι ο αγαπημένος θείος ήταν μεγάλος και τρανός, αλλά δεν καταλάβαινε ακόμα πολλά.

Τώρα πλέον ξέρει... Μεγαλώνοντας και παρακολουθώντας μέσα από βιντεοκασέτες και dvd τα κατορθώματα του θείου του συνειδητοποίησε το δύσκολο της επιλογής του να παίξει ποδόσφαιρο. Με τέτοιο όνομα οφείλεις το λιγότερο να γίνεις (τουλάχιστον) καλός ποδοσφαιριστής. Γιατί κακά τα ψέμματα, Στέλιος Μανωλάς βγήκε μια φορά...


Με πίστη, θράσος και αντίληψη

Ο 19χρονος στόπερ της ΑΕΚ δεν αιθεροβατεί. Έχει πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της καριέρας του, να γίνει μέλος της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Οι κακές γλώσσες ακούγονται ψιθυριστά και λένε ότι δεν θα το πετύχαινε αν το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν ο θείος του τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Σημασία έχει όμως ότι ο ίδιος πιστεύει στον εαυτό του και είναι σίγουρος ότι το αξίζει που βρίσκεται στην ΑΕΚ.

Μιλώντας σε γνωστούς και φίλους για τον θείο του, ο Κώστας είναι πάντοτε ταπεινός. «Υπήρξε πολύ μεγάλος, τι να πω εγώ τώρα; Σίγουρα ήμουν πολύ τυχερός που μεγάλωσα παρακολουθώντας τον και ακούγοντας τις συμβουλές του. Θέλω να του μοιάσω, να γίνω ένας καλός ποδοσφαιριστής. Το να τον ξεπεράσω δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο».

Σκληρή δουλειά και βελτίωση

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Κώστας Μανωλάς ξεδίπλωσε ( έστω και με λίγο “ωμό” τρόπο, λόγω της εμφανούς απειρίας του) τα πρώτα στοιχεία των δικών του προσόντων. Πολύ δυνατός σον αέρα, προσπαθούσε πάντοτε να βγαίνει πρώτος στην μπάλα διαβάζοντας τη φάση, έβαζε δίχως δεύτερη σκέψη τα πόδια του στη φωτιά ενώ η τεχνική του δεν ήταν κακή, συγκριτικά πάντοτε με άλλους στόπερ της ηλικίας του.

Τους επόμενους επτά μήνες συνέχισε την προσηλωμένη δουλειά και μέσα από τις προπονήσεις άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση. Ο Μπάγεβιτς διέκρινε τη δίψα και την επιθυμία του μικρού να μπει στην ομάδα και την περασμένη αγωνιστική αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή στον αγώνα με τη Λάρισα.

Το γκολ του Μπλάζεκ του χάλασε τα σχέδια και η αλλαγή δεν έγινε ποτέ. Αλλά η ευκαιρία έμεινε στα... χρωστούμενα. Και ο μικρός λογικά θα την πάρει αύριο ελπίζοντας να πραγματοποιήσει ένα καλό ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ας μην έχουμε τρομερές απαιτήσεις κι ας αγκαλιάσουμε την προσπάθειά του.

Ευκαιρία και για τον Γιαχάγια

Στον αφρό βγαίνει ξανά και ο 20χρονος Γκανέζος. Ο παίκτης - αποκάλυψη της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ φλέρταρε με την αποχώρησή του τον περασμένο Ιανουάριο αφού ο Μπάγεβιτς είχε την άποψη ότι πρέπει να πάρει ευκαιρίες σε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο τέτοιο ενδιαφέρον δεν προέκυψε και ο Σεϊντού Γιαχάγια παρέμεινε στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Στις τελευταίες προπονήσεις ο προπονητής έδειξε διάθεση να τον χρησιμοποιήσει στη βασική ενδεκάδα του αυριανού ματς με την Καβάλα. Η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει ανάγκη από φρέσκα πόδια ενώ δεν είναι ψέμματα ότι οι αμυντικοί μέσοι της βρίσκονται σε κρίση. Ο Γιάχιτς είναι ντεφορμέ (ούτως ή άλλως αύριο θα πείξει ως στόπερ), ο Μάκος δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, ο Καφές (πρέπει να) έχει διαφορετικό ρόλο, ο Ενσαλίβα δεν υπολογίζεται...

Η πιθανή ενδεκάδα

Σύμφωνα με όσα έδειξε τις προηγούμενες ημέρες, ο Μπάγεβιτς αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με τους Σάχα, Αραούχο, Καράμπελα, Γιάχιτς, Μανωλά, Γιαχάγια, Καφέ, Λεονάρντο, Σκόκο, Μπλάκο και Τζιμπούρ.

Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Αραμπατζής, Γεωργέας, Γκέντσογλου, Χέρσι, Νέμεθ, Μαντούκα Λαγός και Αλεξόπουλος. Ο τελευταίος επιστρέφει σε αποστολή της ομάδας ύστερα από διάστημα δέκα μηνών!

Τα πραγματικά χρέη της ΑΕΚ


Το γεγονός πως η ΑΕΚ κατέχει την πρώτη θέση στα βεβαιωμένα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο, δεν είναι κάτι ευχάριστο αλλά δεν αποτελεί δα και είδηση. Στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ γνωρίζουν για το αστρονομικό νούμερο των 70.000.000 ευρώ, όμως επίσης διευκρινίζουν ότι το άρθρο 44 «μειώνει» στο ελάχιστο το χρέος καθώς πολλά από αυτά είναι πριν το 2004.

Όπως έχει επισημανθεί και παλαιότερα από τη διοίκηση, τα βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο υπάγονται στο εν λόγω σωτήριο άρθρο, οπότε η ΠΑΕ θα κληθεί να πληρώσει το 5% και όχι όλο το πόσο. Κάνοντας τους υπολογισμούς η Ένωση θα κληθεί να πληρώσει περίπου 8.000.000 ευρώ με το μεγαλύτερο ποσό να είναι ρυθμισμένο.

Από τα όσα έδωσε στον Τύπο το Υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρινίζεται αν τα συγκεκριμένα χρέη έχουν υπαχθεί στο ευεργετικό για την ΑΕΚ (και διάφορες άλλες προβληματικές εταιρίες, ποδοσφαιρικές και μη) άρθρο 44, ωστόσο στην ΠΑΕ το θεωρούν ως δεδομένο. Κάτι που φαίνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση:

" Σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης και αφορούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνουμε τα παρακάτω:

Εκ του συνολικού ποσού των 70.669.618,74 ευρώ, τα 22.733.111,38 είναι αντικείμενο προσφυγών που δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη.

Επειδή οι οφειλές αυτές αναφέρονται στην περίοδο πριν το άρθρο 44, η πιθανή υποχρέωση της ΠΑΕ ανέρχεται σε 1,17 εκ. ευρώ περίπου, πληρωτέα μέχρι το 2014.

Εκ του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών 47.936.507,36 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος (41.034.746,02 ευρώ) είναι ρυθμισμένο ήδη, στο πλαίσιο του άρθρου 44 και άλλων ρυθμίσεων (Ν.3606/2007) και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εξόφληση του υπολοίπου (6,9 εκ. ευρώ).

Άρα το μέγιστο που πιθανόν θα κληθεί να πληρώσει η ΑΕΚ είναι 8,07 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,9 είναι ρυθμισμένα μέχρι το 2017.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει για πολλοστή φορά ότι πληρώνει κανονικά τους ρυθμισμένους φόρους της.

Υ.Γ. 1: Έλεος πια με τους αυτόκλητους αναλυτές των οικονομικών της.

Υ.Γ. 2: Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου βρίσκεται πάντα σε ισχύ.

ΠΑΕ ΑΕΚ

"

























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ