ΕΥΡΩΠΗ

Η μήνυση του Σισέ στα διεθνή Μέσα

Η μήνυση του Σισέ στα διεθνή Μέσα
INTIME SPORTS

Η μήνυση του Σισέ κατά του Ευάγγελου Μαρινάκη έχει προκαλέσει την αίσθηση, πέρα από την Ελλάδα, και σε έγκριτα Μέσα της Ευρώπης.

Οι τραγελαφικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και τα όσα ακολούθησαν δεν έχουν περάσει στο... ντούκου από γνωστά Μέσα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η μήνυση του Σισέ στον Μαρινάκη, το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ θα διεξαχθεί με την παρουσία παιδιών δημοτικού και η εισβολή των φίλων του Ολυμπιακού, κυριαρχούν στις αναφορές των ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Σας αναφέρουμε ενδεικτικά τα πιο χαρακτηριστικά ρεπορτάζ.

Η γνωστή και έγκριτη ιστοσελίδα " yahoosports" αναφέρει:

" Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου του ελληνικού πρωταθλήματος και του Ολυμπιακού, μετά τις σκηνές βίας στο ματς του περασμένου σαββατοκύριακου.

Ο Γάλλος κινήθηκε κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για δημόσια εξύβριση και παραβίαση των φίλων του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κινηθούν κατά των συμπαικτών του.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στους δέκα βαθμούς, αλλά έχει τιμωρηθεί με 140.000 ευρώ (192.500 δολάρια) για τα βίαια περιστατικά που σημειώθηκαν και θα παίξει για ένα ματς χωρίς τους φίλους του.

Φοβούμενοι νέα κρούσματα βίας, απαγορεύτηκε η είσοδος των φίλων των δυο ομάδων στον τελικό Κυπέλλου του Μπάσκετ στις 6 Μαρτίου, όπου το κοινό θα αποτελείται από παιδιά του δημοτικού".

Το Μέσο από την πατρίδα του Σισέ, το " francefootball.fr", από την πλευρά του σχολιάζει:

" Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, κατέθεσε μήνυση την Παρασκευή κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για προσβολή, δυσφήμηση και απειλή. Τα γεγονότα κατά του Σισέ, του πρώτου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, αφού είχε χάσει το ντέρμπι από τον Ολυμπιακό με 2-1.

Υποστηρικτές του Ολυμπιακού, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, μετά τη λήξη του αγώνα και επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Σισέ, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά πλάνα. Στην καταγγελία που υπέβαλε στον εισαγγελέα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Αθήνας, ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ, δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του φοβήθηκε να μην τραυματιστεί σοβαρά. 'Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, όχι πόλεμος', είπε στην κατάθεσή του (σ.σ ο Σισέ)".

Από την Ισπανία, η " eleconomista.es", στο σχετικό της άρθρο αναφέρει ακριβώς τους ίδιους λόγους της μήνυσης με τα παραπάνω Μέσα, εμπεριέχει τις δηλώσεις του Σισέ ότι " το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και όχι πόλεμος" και συμπληρώνει:

" Ο Σισέ επίσης κατηγόρησε τους φίλους του Ολυμπιακού για ρατσιστική συμπεριφορά και πως εκείνος από την πλευρά του δεν προκάλεσε ούτε εκείνους, ούτε και τον ειρωνικό τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Μαρινάκης".

Στα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Σισέ στέκεται το " theoffside.com", το οποίο έχει ως τίτλο: " Τζιμπρίλ Σισέ: Καθόλου διασκέδαση στην Ελλάδα" και συνεχίζει, χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις του Γάλλου:

" Αυτή τη χρονιά η ατμόσφαιρα στις κερκίδες έχει χειροτερέψει. Δύο φορές ήδη έχω υπάρξει θύμα ρατσισμού, ακούγοντας ιαχές πιθήκων. Το ίδιο πράγμα συνέβη και το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Κατάφεραν να πάρουν πλαστικές μπανάνες, τις οποίες κουνούσαν κάθε φορά που ακουμπούσα την μπάλα".

Το " foxsports.com" έχει στον τίτλο του: " Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, κατέθεσε μήνυση κατά του του προέδρου του πρωτοπόρου του ελληνικού πρωταθλήματος, Ολυμπιακού".

Το " Associated Press" γράφει: " Ο στράικερ του Παναθηναϊκού, Σισέ, μήνυσε το αφεντικό του Ολυμπιακού".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ