LA LIGA

Η ''μητέρα των μαχών'' κρίνει πολλά…

Η ''μητέρα των μαχών'' κρίνει πολλά…
Ετο

17η αγωνιστική της Primera Division και τα… ψέματα για τους δύο «μεγάλους» του ισπανικού πρωταθλήματος τελείωσαν…

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στην «αρένα» του «Καμπ Νου» με τους πρωτοπόρους Μαδριλένους να γνωρίζουν ότι ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθούν θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφή του βαθμολογικό πίνακα. Αντιθέτως, σε περίπτωση που κερδίσουν, τότε θα αυξήσουν τη διαφορά τους από τους «μπλαουγκράνα» στους επτά βαθμούς και θα έχουν πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.
Από `κει και πέρα, σπουδαίο ματς -αναφορικά με την 4άδα- γίνεται στη Μαδρίτη ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Εσπανιόλ, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι αναμετρήσεις, Σαραγόσα-Βαλένθια, Βιγιαρεάλ-Ουέλβα και Σεβίλλη-Σανταντέρ.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο (22/12)

Σαραγόσα-Βαλένθια
Ακόμα και στη χειρότερη έδρα του πρωταθλήματος, αυτή της Λα Κορούνια (1νίκη, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες), η Σαραγόσα (9η, 20β.) δεν κατάφερε να τερματίσει τη δική της… ανικανότητα (1-1 εκτός) μακριά από το «Λα Ρομαρέδα» (1, νίκη, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες). Έτσι, διεύρυνε το αρνητικό της σερί, μένοντας για 7ο διαδοχική ματς χωρίς την κατάκτηση ενός «τρίποντου». Φυσικά, ο Βίκτορ Φερνάντεζ εξακολουθεί να παραμένει υπό κρίση. Στα αγωνιστικά, εξέτισε την ποινή του κι επανέρχεται ο βασικός χαφ Λουσέν, ενώ αποθεραπεύτηκαν ο αριστερός μπακ Παρέδες και ο Ντ` Αλεσάντρο. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ύστερα από καιρό ο στόπερ Παβόν, εκτός έμεινε τελικά ο μεσοεπιθετικός Ματουζάλεμ (παραμένει ανέτοιμος), πάγια απόντες ο αμυντικός Κουαρτέρο και ο Χαφ Χενερέλο.

Παρόμοιο κακό κλίμα και στην Βαλένθια (7η, 25β.), που μετά την… τριάρα (0-3 εντός) από τη Μπαρτσελόνα άρχισαν οι… απολύσεις. Συγκεκριμένα, ο Ρόναλντ Κούμαν εισηγήθηκε την αποπομπή των Αλμπέλδα, Ανγκούλο και Κανιθάρες, με το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό από τους διοικούντες. Παράλληλα, ο ισπανικός Τύπος κάνει λόγο για απομάκρυνση κι άλλων παικτών (Βιθέντε, Ζίγκιτς, Μ. Φερνάντες), την ώρα που αρκετοί παίκτες (Μοριέντες, Βίγια και Ελγκέρα) να σκέφτονται το μέλλον τους σε άλλη ομάδα. Μεσοβδόμαδα οι «νυχτερίδες» επικράτησαν της Ρεάλ Ουνιόν με 2-1 για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου. Στα αγωνιστικά, εκτός του Βίγια, νοκ-άουτ τέθηκε και ο Μοριέντες που θα παραμείνει εκτός δράσης για περίπου 1 μήνα. Επιπλέον δεν υπολογίζονται οι Αλέξις, Χίλντεμπραντ -ξεκινάει ο τρίτος γκολκίπερ Μόρα- Εντού, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο βασικός στόπερ Αλμπιόλ. Επανέρχεται, ύστερα από καιρό ο μέσος Μπαράχα.

Αλμερία-Χετάφε
Μετά από τέσσερα ματς αήττητη, η Αλμερία (11η, 19β.) γνώρισε την πρώτη της ήττα και συγκεκριμένα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μπέτις (με 1-3). Πάντως, οι Ανδαλουσιάνοι που με 18 γκολ παθητικό διαθέτουν μια από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίες, δικαιούνται να διαμαρτύρονται για διαιτητικά λάθη (από το ημίωρο είχαν μείνει με 9 παίκτες). Δυστυχώς γι` αυτούς, αυτή η ήττα τους έφερε και πάλι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένοι είναι οι Κομπένιο (βασικός τερματοφύλακας), Ασασιέτε (βασικός στόπερ), ωστόσο, επανέρχονται ο Γκαρσία (βασικός στόπερ) που εξέτισε και ο Μέλο (βασικός μέσος) που αποθεραπεύτηκε.

Η εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ (με 1-3) της προηγούμενης αγωνιστικής, «γιατρεύτηκε» με τον καλύτερο τρόπο ύστερα από την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για τη Χετάφε (13η, 18β.). Μάλιστα η εντός έδρας νίκη επί της Αντερλεχτ με 2-1 της χάρισε την πρωτιά του ομίλου, ενώ η κλήρωση της Παρασκευής (21/12) την έφερε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ. Ιδιαίτερα αδύναμη η Χετάφε μακριά απ` το «σπίτι» της, έχει απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 6 ήττες (7-15 τα γκολ). Επανέρχεται ο βασικός τερματοφύλακας Αμπονταντσιέρι, όπως και ο αριστερός μπακ Λιχτ. Νοκ-άουτ ο βασικός φορ Ούτσε, όπως επίσης και ο Μάριο (υπολογίσιμος μεσοαμυντικός) και οι μεσοεπιθετικοί Σόουζα-Αλμπίν.

Σεβίλλη-Σανταντέρ

Από την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία με τη Βαγιαδολίδ προέρχεται η Σεβίλλη (10η, 20β.), οι οποία, πάντως, ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες. Χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι αυτή ήταν η 3η φορά στις 4 τελευταίες εξόδους τους, που οι Ανδαλουσιάνοι τελειώνουν ένα παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα. Η αγωνιστική αστάθεια των σεβιγιάνων συνεχίζεται και πλέον η απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού απέχει μόλις 3 βαθμούς. Στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, θα βρει απέναντί της την τουρκική Φενέρμπαχτσε. Στα αγωνιστικά, πλήγμα αποτελεί η απουσία του 1ου σκόρερ της Primera (με 10 γκολ σε 11 ματς), Λουίς Φαμπιάνο, που είναι τιμωρημένος. Τιμωρημένος είναι επιπλέον ο βασικός αμυντικός χαφ Κεϊτά, ενώ εκτός δράσης βρίσκεται ο βασικός τερματοφύλακας Πάλοπ. Επανέρχονται ο επιθετικός Κερζάκοφ, ο μέσος Μαρτί και ο βασικός αριστερός μπακ-χαφ Αντριάνο, πάγια απουσιάζουν οι αμυντικοί Χ. Ναβάρο και Μπουλαρούζ.

Η υπολογίσιμη, φέτος, Σανταντέρ (6η, 26β.) δεν μπόρεσε να μείνει ανεπηρέαστη από τις σημαντικότατες απουσίες της δυνατής, αμυντικής γραμμής, χάνοντας με 1-2 από τη Μούρθια εκτός έδρας. Πάντως, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, την ώρα που το όνομα του προπονητή της, Μαρσελίνο ακούγεται ως ένα εκ των υποψηφίων να αναλάβει το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης. Στα αγωνιστικά τα προβλήματα διευρύνθηκαν, αφού ήρθε να προστεθεί και μια νέα απουσία, αυτή του βασικός γκολκίπερ Τόνιο. Θα λείψει τελικά ο βασικότατος αμυντικός Οριόλ, όχι όμως και ο επίσης βασικότατος στόπερ Γκαράι που θα παίξει κανονικά. Επίσης, εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει ο βασικός εξτρέμ Σεράνο.

Κυριακή (23/12)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Ντέρμπι εξαιρετικού μίσους ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Καταλανοί δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Ισπανούς, υποστηρίζοντας πως η Καταλονία θα έπρεπε να αποτελεί από μόνη της ξεχωριστό κράτος! Φυσικά, εδώ και μέρες έχουν εξαντληθεί και τα 98.000 εισιτήρια του «Καμπ Νου».

Η εμφατική νίκη (3-0) επί της Βαλένθια στο «Μεστάγια», που ήταν (μόλις) η δεύτερη φετινή εκτός έδρας (σε σύνολο 8 ματς) για τη Μπαρτσελόνα (2η, 34β.), είχε το τίμημά της. Ποιο ήταν αυτό; Μα το σοβαρό τραυματισμό του ακρογωνιαίου λίθου ης 11άδας της «Μπάρτσα», Λιονέλ Μέσι, των υπηρεσιών του οποίου ο Φρανκ Ράικαρντ θα στερηθεί για το επόμενο δίμηνο. Αυτή η απουσία είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη των «μπλαουγκράνα» από τη μέση και μπροστά, που πάντως όταν αγωνίζονται στο «σπίτι» τους παρουσιάζονται ιδιαίτερα ισχυροί (8 νίκες σε ισάριθμα ματς, με 22-4 γκολ).

Έτσι, η πολυπόθητη σύμπραξη των «fantastic 4» (Μέσι, Ροναλντίνιο, Ανρί και Ετό) δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στο ντέρμπι του «Καμπ Νου», η οποία γενικότερα έχει βρεθεί μαζί μόλις για ένα παιχνίδι! Ωστόσο, ο Τιερί Ανρί διατηρεί ελπίδες να προλάβει το ντέρμπι. Επέστρεψε ο Εθκέρο, νοκ-άουτ παραμένουν οι Εντμίλσον και Ολεγκέρ.

Η Μπαρτσελόνα, πλην των παραπάνω απουσιών, καλείται να ξεπεράσει και τον παράγοντας άγχος, αφού σε περίπτωση που δεν καταφέρει να νικήσει (πόσο μάλλον αν ηττηθεί) τότε θα έχει χάσει σημαντικό έδαφος στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Σύμμαχο της στην προσπάθεια για νίκη θα έχει την άμυνά της, η οποία με 12 γκολ παθητικό αποτελεί την κορυφαία επίδοση της κατηγορίας. Τα 32 γκολ ενεργητικό αποτελούν τη δεύτερη κορυφαία επίδοση της Primera.

Το γεγονός έχει τα περιθώρια ακόμα και να ηττηθεί, δίνει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1η, 38β.) που σίγουρα θα παραταχθεί με λιγότερη πίεση από εκείνη της «αιωνίας» αντιπάλου της. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν ηττηθούν, τότε οι «μερένχες» θα έχουν κερδίσει τον άτυπο πρωταθλητή χειμώνα.

Η ομάδα της Μαδρίτης προέρχεται από την εύκολη νίκη με (2-0) επί της Οσασούνα, διευρύνοντας στα 13(!) τα διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα εντός «Μπερναμπέου». Εκτός έδρας έχει απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες (15-7 τα γκολ). Οι «γκαλάκτικος» έχουν την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας με 36 γκολ ενεργητικό και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 14 παθητικό.

Μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο Ισπανίας, οι αναπληρωματικοί του Μπερντ Σούστερ κατάφεραν να «κλέψουν» την ισοπαλία από την Αλικάντε στο 91`, χάρη σε γκολ του Αλμπέλδα. Στα αγωνιστικά, αποθεραπεύτηκε ο Μέτσελντερ, ενώ «τρέχει» για να προλάβει Αριέν Ρόμπεν.

Όσον αφορά την προϊστορία, η Μπαρτσελόνα έχει με το μέρος της τη «μερίδα του λέοντος», μετρώντας 44 νίκες, 16 ισοπαλίες και 17 ήττες, ενώ τα τέρματα είναι 154 υπέρ και 92 κατά.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ

Αν δεν υπήρχε η «μητέρα των μαχών», σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αποτελούσε το ντέρμπι της αγωνιστικής. Την περασμένη Πέμπτη η Ατλέτικο Μαδρίτης (4η, 31β.) υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη έστω και στο 94ο λεπτό. Αυτό το αποτέλεσμα χάρισε στους «ροχιμπλάνκος» την πρωτιά του ομίλου, ενώ η κλήρωση για τους «32» του θεσμού έφερε το συγκρότημα του Γιούρκα Σεϊταρίδη αντιμέτωπο με τη Μπόλτον του Γιαννακόπουλου. Στο πρωτάθλημα, η Ατλέτικο δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της (3 σερί νίκες), αφού αν και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έμεινε τελικά στο 0-0 με την Ουέλβα, εκτός έδρας. Στα αγωνιστικά, τραυματίας μακροχρόνιοι απόντες ο Σεϊταρίδης, ο βασικός τερματοφύλακας Λέο Φράνκο και οι μέσοι Μότα Χουρτάδο. Εξέτισε την ποινή ο βασικός μέσος Μανίσε, που όμως «τρέχει» για να προλάβει να αποθεραπευτεί.

Σπουδαία πρόκληση αποτελεί για την Εσπανιόλ (5η, 30β.) η αποφυγή της ήττας στο «Βιθέντε Καλντερόν», αποτέλεσμα που αν έρθει θα σημάνει αυτομάτως το μεγαλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας της. Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη με 1-0 επί της ουραγού Λεβάντε στη Βαρκελώνη, οι Καταλανοί παρέμειναν αήττητοι για 12 σερί αγωνιστικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που έχει ηττηθεί μόλις 1 φορά μακριά από το «σπίτι» της. Στα αγωνιστικά, εξέτισαν τις τιμωρίες τους ο μεσοεπιθετικός Ριέρα και ο επιθετικός Λουίς Γκαρσία. Τραυματίστηκε και πάλι, μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο (1-1 με τη Λα Κορούνια εντός), ο μέσος Ρουφέτε, την ώρα που αναμένεται να επιστρέψει επίσης τραυματίας μέσος Βάλντο. Εκτός πλάνων ο μέσος Ζονάτας που τελεί υπό παραχώρηση.

Βαγιαδολίδ-Μπέτις

Ντέρμπι για την παραμονή. Χάρη στη «λευκή» ισοπαλία της περασμένης εβδομάδας με τη Σεβίλλη, το εντός έδρας αήττητο σερί της Βαγιαδολίδ (17η, 17β.)διευρύνθηκε στα τέσσερα παιχνίδια. Αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν ακόμη και με 9 παίκτες. Τουλάχιστον ο ένας κερδισμένος βαθμός την έφερε, έστω και οριακά, εκτός επικίνδυνης ζώνης. Στα αγωνιστικά, επεισόδιο είχε ο τεχνικός της ομάδας Χοσέ Λουίς Μετιλμπάρ με το βασικό μέσο Σέσμα. Από `κει και πέρα επιστρέφουν ο βασικός στόπερ Κάλβο, και ο βασικός χαφ Μπόρχα, την ώρα που παραμένει τραυματίας ο μέσος Κομέ.

Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τα διαιτητικά λάθη στον αγώνα με την Αλμερία (από το ημίωρο είχε μείνει με 9 παίκτες) η Μπέτις (18η, 17β.) έφτασε στη δεύτερη διαδοχική της νίκη (3-1 εντός) μετά από το «τρίποντο» επί της ισχυρής Βιγιαρεάλ. Τα νικηφόρα αποτέλεσμα πρέπει να πιστωθούν και στο νέο τεχνικό της ομάδας, Πάκο Τσαπάρο, που όπως φαίνεται έχει καταφέρει να ενώσει τους παίκτες. Ωστόσο, η ομάδα παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κόντρα στην ίδιων στόχων Βαγιαδολίδ θέλει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Επέστρεψαν στις προπονήσεις, αλλά πιθανότατα παραμένουν ανέτοιμοι ο επιθετικός Σόμπις και ο τερματοφύλακας Ρικάρντο, ενώ αμφίβολος είναι ο στόπερ και αρχηγός Χουανίτο. Νοκ-άουτ παραμένουν ο εξτρέμ Μ. Γκονζάλες, ο μεσοεπιθετικός Σίσκο, ο χαφ Χουάντε, ο εξτρέμ Οντόνκορ, ο τερματοφύλακας Ντόμπλας και ο στόπερ Νάνο.

Βιγιαρεάλ-Ουέλβα
Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ (3η, 31β.) Μανουέλ Πελεγκρίνι ισχυριζόταν ότι η ομάδα του δεν διανύει περίοδο κρίσης και πως θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Δικαιώθηκε απολύτως, τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα (εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Χετάφε) όσο και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Πλέον το «κίτρινο υποβρύχιο» επέστρεψε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Primera, ενώ η νίκη επί της Ένωσης, της χάρισε την πρωτιά του ομίλου. Επόμενος αντίπαλος στους «32» του θεσμού η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Εν όψει Ουέλβα, ο Πελεγκρίνι προβληματίζεται για την κούραση της ομάδας τους, λόγω και των περιορισμένων λύσεων που διαθέτει στον πάγκο. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένοι είναι ο αξιόλογος μεσοεπιθετικός Κάνι και ο βασικότατος στόπερ Φουέντες. Μακροχρόνιες οι άλλες απουσίες.

Στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση από την αρχή της περιόδου βρίσκεται η Ουέλβα (12η, 19β.), που για πρώτη φορά παραμένει για τρεις σερί αναμετρήσεις μακριά από την ήττα (2 νίκες, 1 ισοπαλία). Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής απέσπασε ισοπαλία (χωρίς τέρματα) στην έδρα της από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα Σορεντίνο που… σταματούσε τα πάντα. Αποτέλεσμα, που πάντως την εδραίωσε εκτός επικίνδυνης ζώνης. Στα αγωνιστικά, κανονικά αναμένεται να παίξει ο βασικός στόπερ Κάθερες (μικροενοχλήσεις), επανήλθαν στις προπονήσεις, όμως πιθανότατα παραμένουν ανέτοιμοι ο βασικός στόπερ Μπέτο και ο δεξιός μπακ Μογιά. Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του βασικού αριστερού μπακ Ντ Μπαουτίστα, ενώ νοκ-άουτ παραμένει ο βασικός φορ Χάβι Γκερέρο.

Λεβάντε-Λα Κορούνια
Ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στους ουραγούς της κατηγορίας. Αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, σε περίπτωση που η Λεβάντε (20η, 7β.) δεν καταφέρει να κερδίσει τότε, πιθανότατα, η υπόθεση «παραμονή» θα έχει απομακρυνθεί γι` αυτήν οριστικά. Άλλωστε, ήδη απέχει 10 ολόκληρους βαθμούς από τη σωτηρία. Κόντρα στην Εσπανιόλ οι Λεβαντίνοι υπέστησαν την 3η διαδοχική τους ήττα, χάνοντας με 0-1 εκτός έδρας. Στα αγωνιστικά, σημαντική κρίνεται η επάνοδος του βασικού εξτρέμ Σάβιο, όπως και των Φουέγο (μέσος) και Χέιχο (επιθετικός). Στον αντίποδα, τιμωρημένοι είναι οι Αλβάρο (βασικός στόπερ), Μπέρσον (μεσοαμυντικός), ενώ «αγώνα δρόμου» για να προλάβει κάνει ο χαφ Ανχελ.

Όντας για μία ακόμη φορά ανήμπορη να αξιοποιήσει το «Ριαθόρ» (χειρότερη επίδοση της κατηγορίας με απολογισμό 1ν., 2ις., 5 ήττ.) η Λα Κορούνια (19η, 14β.)παραχώρησε ισοπαλία, 1-1, στη Σαραγόσα. Έτσι, διεύρυναν το χωρίς νίκη σερί τους στις πέντε αγωνιστικές, ωστόσο, εκτός έδρας παρουσιάζονται καλύτεροι και μπορούν να αποσπάσουν τουλάχιστον το θετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, μεσοβδόμαδα οι Γαλιθιανοί απέσπασαν 1-1 για το Κύπελλο Ισπανίας. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Τσάπι, ενώ νοκ-άουτ τέθηκε ο βασικός δεξιός μπακ Μανουέλ Πάμπλο, παραμένει εκτός ο επιθετικός Ταμπόρδα. Αμφίβολος είναι ο βασικός μέσος Ντε Γκούσμαν, την ώρα που ο βασικότατος στόπερ Κολοτσίνι ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Μακροχρόνιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Οσασούνα-Μαγιόρκα
Στις 12 του μηνός, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για το Κύπελλο με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο, 2-2. Αήττητη επί τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις παρέμενε η Οσασούνα, σερί το οποίο, όμως, τερματίστηκε στο «Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ (ήττα με 0-2). Προβληματικοί παρουσιάζονται στα εντός έδρας παιχνίδια τους οι γηπεδούχοι που έχουν να γευθούν τη χαρά της νίκης στο «Ρέινο ντε Ναβάρα» από τις 7 Οκτωβρίου. Στα αγωνιστικά, σημαντική επάνοδος του αρχηγού Πουνιάλ και των βασικών μέσων Χουανφράν και Χ, Γκαρσία. Αμφίβολος ο χρησιμότατος επιθετικός Παντιάνι, κανονικά αναμένεται να παίξουν οι Πλάσιλ (βασικός μέσος) και Βέλα (επιθετικός) που μεσοβδόμαδα αντιμετώπισαν κάποια μικροπροβλήματα.

Δεν «πατάει» καλά στα πόδια της τον τελευταίο καιρό η Μαγιόρκα (8η, 21β.), που παραμένει χωρίς «τρίποντο» εδώ και τέσσερις αγώνες, ενώ το έχει κατακτήσει μια μόλις φορά εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Οι νησιώτες έμειναν στο 0-0 με τη Μπιλμπάο στην έδρα τους πληρώνοντας το αριθμητικό μειονέκτημα που είχαν από το 30ο λεπτό. Στα αγωνιστικά, νέο πλήγμα για τον βασικό επιθετικό Γουεμπό, ο οποίος μόλις αποθεραπεύτηκε από τετράμηνη απουσία, τραυματίστηκε εκ νέου και τίθεται εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Τιμωρημένος είναι ο βασικότατος στόπερ Νούνιες, ενώ τραυματίες παραμένουν ο αριστερός μπακ Νοτράδο και ο τερματοφύλακας Μογιά.

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μούρθια
Το πρόβλημα της φετινής Μπιλμπάο (14η, 18β.) είναι τα παιχνίδια του «Σαν Μαμές» στα οποία έχει τραγικό απολογισμό, 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες (10-6 τα γκολ). Πρέπει κάποια στιγμή, όμως, να αποβάλλουν το άγχος που αισθάνονται οι ποδοσφαιριστές της μπροστά στο κοινό της ομάδας, και η συγκεκριμένη αντίπαλος προσφέρεται για μια νίκη. Οι Βάσκοι προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς τέρματα κόντρα στη Μαγιόρκα. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο βασικός δεξιός μπακ-χαφ Ιραόλα, ενώ από ενοχλήσεις ταλαιπωρείται το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ουστάριτζ-Όθιο. Δεν υπολογίζεται ο βασικός τερματοφύλακας Γκόρκα, ενώ, στον αντίποδα, επανέρχονται ο βασικός επιθετικός Αντουρίθ (από τραυματισμό) και ο βασικός μεσοαμυντικός Ορμπάιθ (από τιμωρία).

Ύστερα από έξι αγωνιστικές… ξηρασίας, η Μούρθια (15η, 18β.) γεύθηκε τη χαρά μιας νίκης, επικρατώντας στην έδρα της Σανταντέρ με 2-1. Αποτέλεσμα, που επέτρεψε στους «πορφυρούς» να διατηρηθούν εκτός επικίνδυνης ζώνης. Πρόβλημα στην επίθεση αντιμετωπίζει η ομάδα του Αλκαράθ (13 γκολ ενεργητικό), ωστόσο στον αντίποδα, ανασταλτικά τα πάει καλά (19 γκολ παθητικό), τομέας που αποτελεί και το παθητικό της. Στα αγωνιστικά, πολύτιμη η επάνοδος του επιθετικού Ιβάν Αλόνσο, με τους Πινιόλ (βασικός αμυντικός) και Κούρο Τόρες (δεξιός μπακ) να συγκαταλέγονται στους μόνιμα απόντες.































































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ