ΑΓΓΛΙΑ

Η Μπάρνσλεϊ και ο "Τιτανικός"

Η Μπάρνσλεϊ και ο "Τιτανικός"
Μπάρνσλεϊ

Εννέα μέρες μετά το ναυάγιο του "Τιτανικού" η Μπάρνσλεϊ -που τίθεται αντιμέτωπη με την Τσέλσι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας- κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο της ιστορίας της

Πριν από περίπου ένα αιώνα ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ έγραφε ιστορία κατακτώντας το μοναδικό Κύπελλο από το 1887 οπότε και ιδρύθηκε.
Η ομάδα από το Νότιο Υορκσάιρ φιλοδοξεί να προκριθεί για τρίτη φορά στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες της είναι ελάχιστες. Το 1912 κατέκτησε το Κύπελλο επικρατώντας σε επαναληπτική συνάντηση της Γουέστ Μπρομ με 2-1.

Το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς σκορ... Για να φτάσει στο τέλος της διαδρομής χρειάστηκε να δώσει 12 ματς. Η αναμέτρηση μάλιστα είχε μείνει στην ιστορία καθώς εννέα μέρες νωρίτερα από την απομονομεί του βαρύτιμου τροπαίου είχε βυθιστεί ο θρυλικός "Τιτανικός".

Ένα τραγικό γεγονός στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 1500 άνθρωποι συνδέθηκε με τις πιο ένδοξες στιγμές ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου. Δείτε το χαρακτηριστικό ντοκουμέντο από εκείνη την μακρινή εποχή.











TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ