LA LIGA

Η Μπιλμπάο βάζει χορηγό στη φανέλα της!

Η Μπιλμπάο βάζει χορηγό στη φανέλα της!
Μπιλμπάο-φανέλα

Για πρώτη φορά στα 110 χρόνια ιστορία της η Α.Μπιλμπάο συμφώνησε να διαφημίζει χορηγό στη φανέλα της!

Καταρχήν, ήταν ένα από τα πρώτα κλαμπ που ιδρύθηκαν στην Ισπανία, πριν καν μπει ο 20ο αιώνας (1898) χάρη σε Άγγλους μηχανικούς σιδηροδρόμων.
Επιπλέον είναι ο μοναδικός γνωστός σύλλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο που δεν έχει αποκτήσει ποτέ μή Ισπανό παίκτη, επιμένοντας σε γηγενείς που προέρχονται -κυρίως- από τις περιοχές της Βασκωνίας, με το γεγονός αυτό να μην την έχει... εμποδίσει να κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και 23 Κύπελλα Ισπανίας.

Είναι επίσης ένας από τους τρεις ισπανικούς συλλόγους μαζί με τα μεγαθήρια Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από το 1928 και μετά, όταν και θεσπίστηκε η Πριμέρα Ντιβισιόν.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται λίγα, αρκεί να αναφέρουμε ότι ήταν μέχρι πρότινος η μοναδική ομάδα στην Ισπανία και μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη, η οποία είπε "όχι" στον χορηγό στη φανέλα της.

Και γράφουμε μέχρι πρότινος, καθώς όπως αποκάλυψε το Σάββατο (26/7) η ισπανική εφημερίδα "Marca", η Μπιλμπάο συμφώνησε να διαφημίζει για τις τρεις επόμενες σεζόν στη φανέλα της την πετρελαϊκή εταιρία "Petronor" έναντι 2 εκ.ευρώ.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η συμφωνία θα επισημοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης, όταν και η ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τις νέες φανέλες, με τον νέο πρόεδρο, Φερνάντο Γκαρσία Μακούα, να ευελπιστεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα γίνει αποδεκτή από τους "παραδοσιακούς" φιλάθλους.








TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ