SERIE A

Η Μπολόνια του Λυκογιάννη πανηγύρισε ιστορική έξοδο στο Champions League

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπολόνια απέναντι στην Ίντερ | 9 Νοεμβρίου 2022
Ο Μπάμπης Λυκογιάννης πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπολόνια απέναντι στην Ίντερ | 9 Νοεμβρίου 2022 @2022 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η επικράτηση της Αταλάντα απέναντι στην Ρόμα πανηγυρίστηκε έντονα από τις Μπολόνια και Γιουβέντους, καθώς αμφότερες εξασφάλισαν την παρουσία τους στο νέο Champions League δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φετινής Serie A.

Η Αταλάντα λύγισε με 2-1 την Ρόμα το βράδυ της Κυριακής (12/05) για την 36η αγωνιστική της Serie A και πήρε το πάνω χέρι στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, με την τελική έκβαση της μάχης στο Μπέργκαμο να κάνει χαρούμενες και άλλες δύο ομάδες.

Αυτές είναι η Μπολόνια και η Γιουβέντους, αφού εξασφάλισαν μαθηματικά την παρουσία τους στο νέο Champions League ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρουν στα δύο τελευταία παιχνίδια τους μέσα στη σεζόν.

Οι μπιανκονέρι επιστρέφουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από απουσία ενός χρόνου από την Ευρώπη ενώ για τους ροσομπλού το Τιάγκο Μότα το επίτευγμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού θα αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο μόλις για δεύτερηγ φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από τη σεζόν 1964-65 που είχαν πάρει μέρος τότε στα προκριματικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η Μπολόνια του Λυκογιάννη πανηγύρισε ιστορική έξοδο στο Champions League
Η Μπολόνια του Λυκογιάννη πανηγύρισε ιστορική έξοδο στο Champions League
PRINT SCREEN

Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή στην Ευρώπη για την Μπολόνια μετά από το 2002 που είχε λάβει μέρος στο Κύπελλο Ιντερτότο (ηττήθηκε με 5-3 σε διπλό τελικό από την Φούλαμ), με τον Μπάμπη Λυκογιάννη να πανηγυρίζει μέσω δύο εντυπωσιακών εικαστικών φωτογραφιών που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ