ΑΡΗΣ

Η οικογένεια του Άρη μιλά στο Sport24.gr για τον Τσιβιλίκα

Η οικογένεια του Άρη μιλά στο Sport24.gr για τον Τσιβιλίκα

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας έφυγε το πρωί από την ζωή, αλλά στην οικογένεια του Άρη είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν. Διαβάστε τι λένε στο Sport24.gr ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάκης Ιωαννίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος, Νίκος Τσαρούχας, ο πρώην προπονητής και νυν βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης, αλλά και οι Βύρων Δασύλλας και Φάνης Ταρνατώρος.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας δεν ήταν μόνο Άρης, δεν το δήλωνε απλώς, αλλά ήταν πραγματικά και το έδειχνε με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάκη Ιωαννίδη, να το ήξερε από πρώτο χέρι.

"Έχασε η Ελλάδα", τόνισε στο Sport24.gr μιλώντας για τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς ενώ εκτός της ποδοσφαιρικής ομάδας ήταν φίλαθλος και αυτής του μπάσκετ με τον τότε της προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη να θυμάται την παρουσία του στο Αλεξάνδρειο αλλά και στο "Ακρόαμα" μαζί με την Μαρινέλλα.

Ο Λάκης Ιωαννίδης αφού θυμήθηκε κάποιες παλιές στιγμές, φανερά επηρεασμένος τόνισε: "Μόνο χθες μιλήσαμε πέντε φορές στο τηλέφωνο" και εξήγησε: "Ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά κουλτούρα και πλήρως ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν αλλά και στον αθλητισμό".

Όσο δε για την αγάπη του για τον Άρη είπε: "Ήταν ένας γνήσιος Αρειανός", για να τον χαρακτηρίσει: "Ενισχύοντας αυτό που έγραψε για τον Βασίλη η Ελένα Ακρίτα θα πω ότι: "Ήταν πάντα ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά και ένας άνθρωπος κύριος με το «Κ» να είναι κεφαλαίο και με αρχές".

Ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης δεν πρόκειται με τίποτα να απουσιάσει μεθαύριο Παρασκευή (02/03) από την νεκρώσιμη ακολουθία του Βασίλη Τσιβιλίκα υπογραμμίζοντας: "Φυσικά και θα είμαι εκεί. Δεν πρόκειται να λείψω και δεν σας κρύβω ότι στο σπίτι μας είναι σαν να χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο".

Πως όμως γνωρίστηκαν οι δυο τους και δέσανε τόσο πολύ; Η απάντηση ήρθε από το στόμα του Λάκη Ιωαννίδη που σημείωσε: "Ήταν πριν από 30 χρόνια με μένα στην πρώτη μου θητεία ως πρόεδρος του Άρη όπου είχα την λογική πως θα έπρεπε να είναι κοντά στην ομάδα όλοι εκείνοι που την αγαπούν. Θέλοντας λοιπόν να συσπειρώσω όλους εκείνους και πληροφορούμενος την αγάπη του Βασίλη για τον Άρη του έστειλα μία ανθοδέσμη σε μία παράστασή του. Εκείνος δε, αποδεικνύοντας το πόσο πραγματικά κύριος ήταν, έψαξε να με βρει στο ξενοδοχείο που ήμασταν με την ομάδα στην Ρόδο για παιχνίδι με τον Διαγόρα για να με ευχαριστήσει. Αυτό τα λέει όλα".

Κι όσο για το ότι δεν έχει πλέον την ευκαιρία να συνομιλεί μαζί του μετά από τον θάνατό του δήλωσε: "Ο θάνατός του μου αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στην ζωή μου", για να θυμηθεί ακόμη πως: "Ο Βασίλης μπορεί να μην έκανε καριέρα στον Άρη είχε όμως δελτίο στον Άρη. Και μάλιστα θυμάμαι ότι ο Σόλωνας μας έφερνε ένα τραπεζάκι στο γήπεδο και παρακολουθούσαμε παρέα εκτός από τα παιχνίδια της ομάδας και προπονήσεις της πίνοντας το καφεδάκι μας θυμούμενοι τα παλιά όπως του άρεσε".

Αναφερόμενος εκ νέου στο τι άνθρωπος ήταν ο Βασίλης Τσιβιλίκας είπε: "Με χαρισματική κουλτούρα και ιδιαίτερη εξυπνάδα αλλά και υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Και το σημαντικότερο δεν ήταν ποτέ μα ποτέ ψεύτικος στην ζωή του. Ένας άνθρωπος που σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς στην ζωή του. Για αυτό και σήμερα θεωρώ πως έχασε η Ελλάδα με τον θάνατό του".

Όσο δε για την παρουσία του στο θέατρο υποστήριξε: "Δεν σταμάτησε να παίζει πάνω από 40 χρόνια θέατρο και η συνύπαρξή του μαζί αργά το βράδυ σε στιγμές χαλάρωσης με μία μπίρα είναι κάτι που επίσης δεν θα το ξεχάσω και θα μου λείψει. Ειλικρινά θα τις θυμάμαι νοσταλγικά όλες εκείνες τις στιγμές που περάσαμε παρέα με τον Βασίλη που μπορεί να έμενε στην Αθήνα αλλά ποτέ του δεν ξέχασε την Θεσσαλονίκη", για να υποστηρίξει θυμούμενος: "Τον περασμένο Σεπτέμβριο όπως θυμάμαι χαρακτηριστικά που ήμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του λιμανιού και βλέποντας την πόλη μου είπε τι όμορφη που είναι η Θεσσαλονίκη".

Κι όσο για τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Άρης επί προεδρίας του Λάκη Ιωαννίδη, τον Νίκο Τσαρούχα, θυμήθηκε: "Ήταν προσωπικός φίλος του τότε προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Λάκη Ιωαννίδη. Ένας εξαιρετικός με όλη την σημασία άνθρωπος αλλά και πραγματικός Αρειανός που φρόντιζε να κάνει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να είναι παρών στα παιχνίδια της ομάδα".

Γ . Ιωαννίδης: "Ήταν πάντα δίπλα μας"

Εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη ο Βασίλης Τσιβιλίκας φρόντιζε να είναι παρών και στα παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ του Άρη επί της εποχής του Γιάννη Ιωαννίδη και όχι μόνο. Ο "Ξανθός" και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. δεν αρνήθηκε να κάνει το ταξίδι στο χρόνο και να θυμηθεί: "Φρόντιζε να ήταν πάντα στα παιχνίδια μας στο Αλεξάνδρειο μαζί με την Μαρινέλλα και μετά το τέλος τους, έρχονταν στο γλέντι που γινότανε στο μαγαζί «Ακρόαμα».

Σε ένα μαγαζί που χωρούσε 50 ανθρώπους και με την δική μας παρουσία γίνονταν 300 και άλλοι 1.000 περίμεναν από έξω για να μπούνε μέσα. Εκτός του ότι έρχονταν με την Μαρινέλλα στο «Ακρόαμα» παίρνανε το μικρόφωνο και τραγουδούσε μαζί της ενώ μία φορά που απουσίαζε η Μαρινέλλα και το κενό της είχε καλυφθεί από την «Εθνική μας Σταρ» την Αλίκη Βουγιουκλάκη καλύψανε παρέα το κενό της. Ακόμη θυμάμαι ότι είχε έρθει μαζί με την Μαρινέλλα και στα Final Four που είχαμε πάει".

Ο τότε γενικός γραμματέας της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Βύρων Δασύλλας, πρόσθεσε: "Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν πάντα παρών στα παιχνίδια της ομάδας, στην πρώτη σειρά της θύρας των επισήμων με ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ στον λαιμό του", και τέλος ο έφορος εκείνης της ομάδας, Φάνης Ταρνατώρος, κατέληξε: "Ήταν Αρειανός, πάντα κοντά μας και ένας από εμάς και μαζί με την Μαρινέλλα κάτι ξεχωριστό στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ