ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η οικονομική υπεροχή των Τσέλσι και Ατλέτικο στις μεταγραφές του καλοκαιριού και οι ομάδες που ακολουθούν

Atletico Madrid's Antoine Griezmann gestures during the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Atletico Madrid and Inter Milan at the Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, March 13, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Αντουάν Γκριεζμάν. @2024 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Τσέλσι και Ατλέτικο είναι οι ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει στο μεταγραφικό "παράθυρο" του καλοκαιριού, έχοντας δαπανήσει μεγάλα ποσά. Βέβαια, δεν είναι οι μόνες, αφού και άλλες ομάδες ακολουθούν από κοντά.

Με το μεταγραφικό "παράθυρο" στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα να κλείνει σύντομα στις (30/8), ενδιαφέρον παρατηρείται στα μέχρι τώρα χρήματα που δαπάνησαν οι ομάδες το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ρόστερ τους.

Η Τσέλσι, δίχως να προκαλεί τρομερή εντύπωση, είναι η ομάδα που "ζόρισε" περισσότερο το πορτοφόλι της και αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο έκπληξη προκαλεί η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ακολουθεί ως δεύτερη στη σχετική λίστα. Το top-5 αυτής συμπληρώνουν η Άστον Βίλα, η Παρί μαζί με τη Μπράιτον και η Γιουνάιτεντ, οι οποίες βρίσκονται στη 3η, 4η και 5η θέση αντιστοίχως.

Τσέλσι: 241 εκατομμύρια

Στη πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Τσέλσι, η οποία εξακολουθεί να δαπανά μεγάλα ποσά για μεταγραφές, οι οποίες δεν είναι και λίγες. Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ρόστερ των Λονδρέζων να διαθέτει 42 παίκτες και ως εκ τούτου ο σύλλογος αγωνίζεται για να παραχωρήσει γρήγορα τους παίκτες που δεν υπολογίζονται.

Οι πιο ακριβές μεταγραφές της ομάδας είναι οι Πέδρο Νέτο (60 εκατ.) , Ζοάο Φέλιξ (52 εκάτ.) και ο Κιέρναν Ντιούσμπερι (35,4 εκάτ.). Να σημειωθεί πως το συνολικό ποσό των 241 εκατομμυρίων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω εφόσον επιτευχθούν τα μπόνους που έχουν συμφωνηθεί με τους παίκτες.

Ατλέτικο Μαδρίτης: 183,5 εκατομμύρια

Η Ατλέτικο έκανε την έκπληξη, πραγματοποιώντας μεγάλες και κοστοβόρες μεταγραφές, με αποκορύφωμα φυσικά εκείνη του Άλβαρες (75 εκάτ.), ο οποίος αποτέλεσε την δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας μετά την απόκτηση του Ζοάο Φέλιξ αντί 127 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα όμως από τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή, οι "ροχιμπλάνκος έκαναν και άλλες σπουδαίες και συνάμα ακριβές μεταγραφές όπως εκείνες των Κόνορ Γκάλαχερ από τη Τσέλσι (42 εκάτ.) και του Ρόμπιν Λε Νορμάντ από τη Σοσιεδάδ (34,5 εκάτ.) Ο ισπανικός σύλλογος αναφέρεται επίσης πως ενδιαφέρεται για τον Νταβίντ Χάνκο και επομένως το συνολικό ποσό μπορεί να εκτοξευτεί πάνω από τα 200 εκατομμύρια εφόσον υπάρξει deal.

Άστον Βίλα: 176 εκατομμύρια

Μία ακόμη έκπληξη πραγματοποίησε η Άστον Βίλα, η οποία δίχως προειδοποίηση δαπάνησε μέχρι στιγμής 176 εκατομμύρια στο μεταγραφικό "παράθυρο" αποκτώντας 8 ποδοσφαιριστές έως τώρα.

Η πιο "αλμυρή" απόκτηση ήταν αναμφίβολα αυτή του Αμαντού Ονάνα από την Έβερτον, η οποία κόστισε 60 εκατομμύρια, ενώ μετά από αυτήν ακολουθεί εκείνη του Ίαν Μάαττσεν ύψους 44,5 εκατομμυρίων από την Τσέλσι.

Παρί Σεν Ζεμέν: 170 εκατομμύρια

Μετά την αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ η Πάρί αναγκάστηκε και εκείνη να κινηθεί δυναμικά το καλοκαίρι για τις μεταγραφές, με τους Παριζιάνους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποκτούν μεταξύ άλλων τους Ζοάο Νέβες (αντί 60 εκατομμύρια), Ντεσιρέ Ντουέ (50 εκατομμύρια) και Γουίλιαμ Πάτσο από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για 40 εκατομμύρια.

Μπράιτον: 170 εκατομμύρια

Μετά την αντικατάσταση του Ντε Τσέρμπι με τον Φάμπιαν Χέρζελερ, η Μπράιτον προχώρησε και αυτή με τη σειρά της σε ένα μεταγραφικό κρεσέντο, αποκτώντας 6 ποδοσφαιριστές, με το συνολικό ποσό που διέθεσε να αγγίζει τα 170 εκατομμύρια. Κορυφαίες κινήσεις της ομάδας ήταν ο Ζορζίνιο Ροτέρ από την λιντς αντί 46,7 εκατομμυρίων και ο Γιανκούμπα Μίνετχ από την Νιούκαστλ (35 εκάτ.).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 164,5 εκατομμύρια

Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε και εκείνη ορισμένες ακριβές μεταγραφές μετά την απογοητευτική περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα, στην οποία τερμάτισε στην 8η θέση. Μέχρι στιγμής, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" έχουν αποκτήσει τους Λένι Γιόρο (62 εκάτ.), Ντε Λιχτ (45 εκατ.), Τζόσουα Ζίρκζι (42, 5 εκάτ.) και τον Μαζράουι (15 εκάτ.)

Να σημειωθεί, πως ο αγγλικός σύλλογος δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα, αφού ο ίδιος ο Τεν Χαχ δήλωσε πως οι φίλαθλοι της ομάδας θα χρειαστεί να κάνουν λίγο υπομονή, τονίζοντας πως περαιτέρω εξελίξεις στα μεταγραφικά της ομάδας θα γνωστοποιηθούν εν καιρώ από την Γιουνάιτεντ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ PREMIER LEAGUE LA LIGA ΤΣΕΛΣΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ