ΠΑΟΚ

Η ολοκληρωμένη πρόταση γεννά αισιοδοξία

Η ολοκληρωμένη πρόταση γεννά αισιοδοξία

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε θέμα ρύθμισης του χρέους προς το Δημόσιο και για άλλους συλλόγους. Ποιος είναι ο τριπλός άξονας, στον οποίο κινούνται οι "ασπρόμαυροι".

Ηθελημένα ή άθελα, ο ΠΑΟΚ άνοιξε θέμα με την πρόταση που κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη 23/11) στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αφορά στη συνολικότερη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο, που έχουν διάφορες ομάδες και όχι μόνο οι "ασπρόμαυροι".

Ο φάκελος που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του "Δικέφαλου", Θόδωρος Ζαγοράκης, Θανάσης Κατσαρής και Δημήτρης Σαχπαζίδης, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, και τους αρμόδιους φοροτεχνικούς στο Υπουργείο, εμπεριέχει ολοκληρωμένη πρόταση, νομικά δουλεμένη, που μπορεί μέσα από την κατάλληλη επεξεργασία να οδηγήσει σε συνολική λύση.

Άλλωστε, αυτό είναι που τόνισαν από την πλευρά τους οι πολιτειακοί παράγοντες. Δηλαδή, ότι με βάση την πρόταση του ΠΑΟΚ, θα επιχειρήσουν να επεξεργαστούν μια συνολική λύση, ώστε να μετατραπούν τα χρέη των διαφόρων επαγγελματικών αθλητικών συλλόγων σε βιώσιμα και να κλείσουν με αυτόν τον τρόπο πολλές ανοικτές πληγές.

Οι τρεις βασικές διεκδικήσεις

Όπως λένε οι πληροφορίες, οι "ασπρόμαυροι" βασικά αξιώνουν μέσω της πρότασής τους τρία πράγματα:

* Να μην πληρωθούν οι προσαυξήσεις από τα πρόστιμα, παρά μόνο το αρχικό κεφάλαιο (που στην περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι 10,8 εκατομμύρια ευρώ).

* Να είναι μακροχρόνια η αποπληρωμή, ώστε να μπορεί ο σύλλογος να κινείται με άνεση οικονομικά και να είναι σε θέση να αντεπεξέρχεται στο χρόνο αποπληρωμής των δόσεων.

* Να μην φέρει διά βίου ευθύνη για τα χρέη η εκάστοτε διοίκηση, καθώς, όπως είναι εύλογο, το διοικητικό σχήμα θα αλλάζει στο διηνεκές του χρόνου, ενώ οι οφειλές δεν θα έχουν εξοφληθεί.

Αυτή η πρόταση, λοιπόν, όπως ειπώθηκε από τους εκπροσώπους της πολιτείας, μπορεί να αποτελέσει "μπούσουλα" για την εξεύρεση συνολικής λύσης.

Ως εκ τούτου, στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στο Υπουργείο, δημιουργήθηκε η αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσει το ζήτημα μέχρι την τελική λύση του. Μένει, βεβαίως, να φανεί και στην πράξη αυτό...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ