ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ομάδα του Βαλβέρδε

Η ομάδα του Βαλβέρδε
Βαλβέρδε

Το SPORT 24 αναλύει τη συνεισφορά του Βαλβέρδε στον φετινό Ολυμπιακό. Προπονήθηκε o Μπελούτσι (vds)

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, οι νταμπλούχοι μπαίνουν στο γήπεδο και ακολουθούν συγκεκριμένη τακτική. Το έκαναν με τον Παναθηναϊκό και πήραν άνετη ισοπαλία, απέναντι σε μια ομάδα που "καιγόταν" να κερδίσει και έπαιζε το ίδιο συγκρατημένα.
Μια εβδομάδα αργότερα όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο δικό του σπίτι με τον δεύτερο ΠΑΟΚ, δεν χαρίστηκε. Ο Βαλβέρδε, έπαιξε αυτόματα πιο επιθετικά, δεν άφησε δικαιώματα και έδειξε από το πρώτο λεπτό του ματς το επεδίωκε.

Ναι, τακτική είχε και στο «Βικελλίδης» για να αναφερθούμε και στην φετινή ήττα της ομάδας του λιμανιού. Εκεί, δεν του πήγε κάτι καλά και μοιραία έφυγε ηττημένος!

Έτοιμος για το 12ο...

Η ουσία είναι , πως ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάζει, ειδικά μακριά από το Καραϊσκάκη, έχει βάλει υποθήκη για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Ο δρόμος είναι μακρύς, όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό, από αυτό που παρατηρούμε αυτή την εποχή.

Κι επειδή δεν είναι κακό να …ασχολούμαστε με τα κατορθώματα πάνω στο χορτάρι, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και ορισμένα καθαρά ποδοσφαιρικά θεματάκια. Ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του Άντζα, έδεσε περισσότερο ανασταλτικά και σε καμία περίπτωση ο πρώην διεθνής άσος, δεν θα ‘χε πρόβλημα παρέα με τον Παπαδόπουλο, έχοντας απέναντί τους, μόνο τον Μουσλίμοβιτς.

Όταν ο Σάντος αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικά, ήταν δύσκολο. Κι αυτό, γιατί τα άκρα του ΠΑΟΚ, δεν βοήθησαν. Από τα χειρότερα άκρα του πρωταθλήματος, απλά ο δικέφαλος έχει εξαιρετική άμυνα και «πολεμιστές» στα χαφ, που όπως διαπιστώσατε ρίχνουν και καμιά μπουνιά αμα λάχει…

Όμως με τους Ντομί και Τοροσίδη να μην προβληματίζονται και να παίρνουν μέτρα, ο Βαλβέρδε ήξερε ότι θα απειλήσει ακόμη πιο εύκολα. Ο Τζόρτζεβιτς(αυτός δεν γερνάει ποτέ!) κυρίως, αλλά και ο Γκαλέτι, δεν προβληματίστηκαν στο να σπεύσουν σε βοήθεια των μπακ κι έτσι στήριξαν πολύ καλά τους Κοβάσεβιτς και Ντιόγο.

Ο πρώτος, ήταν μακριά από τις φάσεις για να τις τελειώσει , ο Βραζιλιάνος όμως, επέστρεψε στις μεγάλες βραδιές του. Και όταν σου βγαίνει η επιλογή Πατσατζόγλου και με γκολ μάλιστα, αλλά και ο Ντουντού συνεχίζει να είναι θετικός, ε τότε, δεν μπορείς να προβληματιστείς, κυρίως μέσα στο δικό σου σπίτι.

Με διαφορά...


Το «κλειδί», αυτό που έχει περάσει ο Βαλβέρδε στην ομάδα του και το απολαμβάνει, είναι το τέμπο και η συνεχής πίεση. Ο Βάσκος, το απαίτησε από τα πρώτα παιχνίδια και του βγαίνει. Η συνέχεια, δεν είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο επειδή πρέπει να πάει στο Καυτατζόγλειο με τον ανεβασμένο Ηρακλή, αλλά υπάρχει ξανά στην ζωή των Πειραιωτών και το ΟΥΕΦΑ.

Κανείς όμως δεν μπορεί να μην παραδεχτεί, ότι ο πρωτοπόρος της Σούπερ Λίγκα, συνεχίζει με μεθοδικότητα την πορεία του, έχοντας έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο στον πάγκο. Εντάξει, δεν γίνεται να είναι αρεστός στο 100%, στην χώρα που όλοι άλλωστε(στις ομάδες τους), ζητάνε το κεφάλι του προπονητή για πλάκα, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και με κάποιους στον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε πάντως δουλεύει και το κυριότερο; Δεν κάνει δημόσιες σχέσεις… Μακράν, ο πιο σοβαρός προπονητής στην Ελλάδα!

Προπονήθηκε ο Μπελούτσι

Παρά το αιμάτωμα στον αριστερό μηρό, ο Φερνάντο Μπελούτσι ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας στην προπόνηση της Δευτέρας και τα χαμόγελα επέστρεψαν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε γυμνάστηκαν στις 10:30. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ όσοι δεν έπαιξαν και όσοι αγωνίστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα προπονήθηκαν κανονικά.

Οι Ζεβλάκοβ, Λεονάρντο και Στολτίδης συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν και τα οποία περιλαμβάνουν για τους δύο πρώτους ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο και για τον τρίτο θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Ο Μήτρογλου που ταλαιπωρείται από ελαφρά ίωση πήγε στο Ρέντη και ακολούθησε θεραπεία, ενώ του δόθηκε και φαρμακευτική αγωγή για την ίωση.

Την Τρίτη οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ρεπό και την Τετάρτη θα προπονηθούν στις 11:30. Τα γκολ του αγώνα:





































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ