ΑΕΚ

Η ομολογία του Άμραμπατ είναι ένα σύνθετο πρόβλημα για την ΑΕΚ

Ο Νόρντιν Άμραμπατ
Ο Νόρντιν Άμραμπατ INTIME

Πώς και πόσο επηρεάζει η δήλωση του Νορντίν Άμραμπατ περί φυγής του την ΑΕΚ για τους αγώνες των playoffs αλλά και το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Δεν είναι δα και μια συνηθισμένη κατάσταση, ειδικά εν μέσω δύσκολων και απαιτητικών αγώνων στους οποίους θα παιχθεί η ευρωπαϊκή μοίρα της ΑΕΚ ενόψει της επόμενης σεζόν, να εμφανίζεται δημόσια ένας εκ των πλέον βασικών παικτών της για να ομολογήσει την τάση φυγής του. Ασχέτως με το γεγονός ότι ο Νορντίν Άμραμπατ μίλησε για την επόμενη χρονιά, το πρόβλημα δεν παύει να υφίσταται και να είναι ιδιαίτερα σύνθετο.

To timing δεν είναι καθόλου καλό, θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί και ως πράξη unfair απέναντι στην ίδια την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Ο καθένας δικαιούται να κάνει σκέψεις για την επόμενη ημέρα της καριέρας του, όχι όμως και να παρακάμπτει κάποιους άγραφους κανόνες των αποδυτηρίων αλλά και της επαγγελματικής σχέσης του. Το να μαθαίνει η ΑΕΚ μέσω δικής του δημόσιας τοποθέτησης ότι ενώ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, επιθυμεί να φύγει, καταστρατηγεί το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Ουδείς στην ομάδα γνώριζε το παραμικρό...

Η ΑΕΚ παρουσιάζεται εκτεθειμένη για κάτι στο οποίο δεν ευθύνεται. Λόγω και της γενικότερης προβληματικής και μη λειτουργικής κατάστασης στο εσωτερικό της, προκύπτουν συνειρμοί για δικές της ευθύνες στις τάσεις φυγής του Μαροκινού. Ακριβώς επειδή αρκετοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα και αναβάθμισαν τις καριέρες τους, ο καθένας μπορεί να πιστέψει ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι βαθύτεροι λόγοι που ο Άμραμπατ επιθυμεί την αποχώρησή του, σχετίζονται με άλλους παράγοντες, εσωτερικής φύσεως. Ασχέτως με το ότι ο ίδιος τόνισε πως θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία. Είναι και η κακή έξωθεν μαρτυρία βλέπετε...

Οι λεπτοί χειρισμοί αντιμετώπισης της κατάστασης

Ως οργανισμός, η ΑΕΚ έχει επιλέξει κάμποσες φορές μια αδρανή στάση απέναντι σε καταστάσεις οι οποίες την 'πλήγωσαν' εσωτερικά. Τώρα καλείται να διαβάσει πιο σωστά τη συγκεκριμένη και να τη φέρει σε μια ισορροπία. Αρχικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Για τον Άμραμπατ δεν τίθεται θέμα επαγγελματισμού, δεν θα τα φορτώσει στον κόκορα καθώς πάντοτε στην καριέρα του -και τούτο επιβεβαιώνεται από τη σωματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται στα σχεδόν 35 χρόνια του- υπήρξε σούπερ επαγγελματίας και λάτρης της προπόνησης.

Από την άλλη, ένας παίκτης που ήδη φαντάζεται τον εαυτό του εκτός ομάδας, πόσο αλήθεια αφοσιωμένος είναι σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της σεζόν; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ο προπονητής -και μάλιστα ένας υπηρεσιακός εν προκειμένω- ότι ο Μαροκινός θα πρέπει να διατηρήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα; Και πόσο αλήθεια ευάλωτος θα είναι ο ίδιος ο παίκτης αν η εικόνα του δεν είναι καλή, απέναντι σε όλους όσοι θα σπεύσουν -έχοντας πλέον το πάτημα που ο ίδιος τους έδωσε- να τον κατηγορήσουν για αδιαφορία.

Αυτή η κατάσταση συζητιέται ήδη και στα αποδυτήρια, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διασκορπισμός παικτών λόγω των εθνικών υποχρεώσεων αρκετών και της σχετικής άδειας των υπολοίπων. Ήδη όμως από χθες, προέκυψαν εσωτερικές αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Άμραμπατ χειρίστηκε αυτή την ιστορία. Δεν ακούστηκε καλά σε πολλούς και τούτο είναι φυσιολογικό. Το πως θα 'χαμηλώσει' η ίδια η ομάδα αυτό το θέμα, είναι πλέον το ζητούμενο. Στο εσωτερικό της, όχι έξω από αυτό. Εδώ πια δεν έχει σημασία η επικοινωνία, όσο η ουσία.

Η εικόνα στο γήπεδο και το συμβόλαιο

Πριν από περίπου τρεις μήνες, ο Άμραμπατ επελέγη ως ένας από τους αρχηγούς της ΑΕΚ. Στην τριήμερη παρουσία του στην Ολλανδία, φρόντισε να λειτουργήσει σαν να είναι ήδη εκτός αυτής. Συζήτηση μαζί του πρέπει να γίνει και θα γίνει. Αυτή η βραδυφλεγής βόμβα πρέπει πλέον να καταστεί ανενεργή κι εδώ πλέον δεν θα παίξουν ρόλο οι εξηγήσεις που θα κληθεί να δώσει, όσο η εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Όσο για του χρόνου, είναι και τούτο πια ένα θέμα προς συζήτηση που αφορά συνολικά και το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Απολαμβάνοντας το τρίτο πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην ομάδα -πίσω από τους Τσούμπερ και Αραούχο- ο Άμραμπατ ίσως θεωρεί ότι χαρίζοντας τα χρήματα, θα καρπωθεί εύκολα και την ελευθερία του για να κάνει αυτό που θέλει. Σίγουρα, ποδοσφαιριστή που δεν σε θέλει πια, δεν γίνεται και να τον εμπιστεύεσαι. Αλλά όχι και να του κάνεις το χατίρι. Έχει ακόμα ικανοποιητική χρηματιστηριακή αξία, μπορεί να σταθεί πρωταγωνιστικά σε κάποιες -μετρίου επιπέδου πια- ευρωπαϊκές λίγκες, οπότε αν πιστοποιήσει και στους ανθρώπους της ομάδας την επιθυμία φυγής του, ας φέρει και μια καλή πρόταση αγοράς του. Όχι όλα στο πιάτο, όχι όλα εύκολα...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ