ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ

Η ομοσπονδία των ΗΠΑ ονειρεύεται τον Κλοπ για τη θέση του προπονητή

Liverpool's manager Jurgen Klopp reacts after the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, May 19, 2024. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Jurgen Klopp reacts after the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, May 19, 2024. (AP Photo/Jon Super) @2024 JON SUPER/AP IMAGES

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ αναζητεί προπονητή μετά από το διαζύγιο με τον Γκρεγκ Μπερχάλτερ και σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας "Independent", ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο μεγάλος στόχος τους ενόψει του Μουντιάλ του 2026.

Οι ήττες από την Ουρουγουάη και τον Παναμά στη φάση των ομίλων έφεραν τον πρόωρο αποκλεισμό των ΗΠΑ από το Copa America και μαζί το διαζύγιο με τον Γκρεγκ Μπερχάλτερ, που είδε την πόρτα της εξόδου από την εθνική ομάδα για δεύτερη φορά στην καριέρα του (η πρώτη θητεία του ήταν από το 2018 μέχρι το 2022).

Πλέον, οι Αμερικανοί έχουν βγει στην αγορά ψάχνοντας τον διάδοχό του ενόψει της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που συνδιοργανώνουν με Καναδά και Μεξικό, και σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Independent" έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του εν λόγω μέσου, Μιγκέλ Ντιλέινι, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ ονειρεύεται να κάνει το κόλπο γκρόσο με την πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ και έχει γίνει μάλιστα μία πρώτη επαφή μαζί του, για να δουν το κατά πόσο ο Γερμανός είναι διατεθειμένος να αναλάμβανε το συγκεκριμένο πόστο.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιούργκεν Κλοπ αποχώρησε το καλοκαίρι από την Λίβερπουλ έπειτα από σχεδόν 9 χρόνια παραμονής στον πάγκο των ρεντς, με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να μείνει για κάποιο διάστημα εκτός ποδοσφαίρου έχοντας ανάγκη ένα break έπειτα από διαδοχικές απαιτητικές σεζόν στο τιμόνι του αγγλικού συλλόγου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ