ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ώρα του Κάρλος Σάντσες

Η ώρα του Κάρλος Σάντσες

Τα μάτια όλων των Ολυμπιακών είναι στραμμένα απόψε στο Αργεντινή-Κολομβία (6/7, 03:45), με τον Κάρλος Σάντσες να αποτελεί το... βαρύ χαρτί του προπονητή του κόντρα στη διοργανώτρια. "Έχουμε τα όπλα να σταματήσουμε τον Μέσι", τονίζει ο μεταγραφικός στόχος των "ερυθρολεύκων".

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος της Βαλενσιέν έμεινε στον πάγκο στην πρεμιέρα και δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στην νικηφόρα αναμέτρηση της Κολομβίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα (1-0), όμως ο συντελεστής δυσκολίας κόντρα στην Αργεντινή για τη 2η αγωνιστική είναι παρασάγγας μεγαλύτερος και αυτό οδηγεί τον τεχνικό των "Cafeteros" να δώσει φανέλα βασικού στον Σάντσες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των νοτιοαμερικανικών ΜΜΕ, ο Ερνάν Ντάριο Γκόμες, έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο "Cementerio de Los Elefantes" της Σάντα Φε για την αναμέτρηση με την Αργεντινή, με τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Κάρλος Σάντσες, να είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο σε αυτή, αντικαθιστώντας στη μεσαία γραμμή τον Γκουστάβο Μπολίβαρ.

Οι υπόλοιποι 10 πέρα από το "τσακάλι" θα είναι οι Μαρτίνες, Τζουνίγκα, Γέπες, Περέα, Αρμέρο, Μορένο, Γκουαρίν, Αγκιγιάρ, Ράμος και Φαλκάο, με το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί να είναι το 4-1-4-1, με μοναδικό καθαρόαιμο κόφτη να είναι ο Σάντσες.

Αργεντινή-Κολομβία: το τυρί και η... φάκα

Το γεγονός αυτό προκαλεί αναμφίβολα ανυπομονησία στους διοικούντες αλλά και στους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον υπαριθμόν 1 στόχο του Ερνέστο Βαλβέρδε στο δυσκολότερο ίσως τεστ που θα μπορούσε να δοκιμαστεί, ταυτόχρονα όμως και ένα σχετικό... άγχος.

Μέχρι τώρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι οι μοναδικοί που έχουν ενδιαφερθεί επίσημα για τον παίκτη, με τη Βαλενσιέν να μην την έχει κάνει αποδεκτή και να περιμένει βελτιωμένη πρόταση (κοντά στα 3.000.000 ευρώ) όμως σε περίπτωση που ο Σάντσες "τραβήξει" είναι πολύ πιθανό να "παίξουν μπάλα" και άλλες ομάδες, στο πεδίο διεκδίκησής του.

Η έλευση νέων μνηστήρων θα αποτελέσει βέβαια "βούτυρο στο ψωμί" των Γάλλων καθώς θα αποκτήσουν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού για να "μοσχοπουλήσουν" τον παίκτη και αντίθετα θα δυσκολέψει το έργο του Ολυμπιακού, που αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα πως δεν υπάρχει αντίπαλο δέος στη μάχη για το "τσακάλι".

Έτοιμος να "πληγώσει" τη διοργανώτρια

Την ώρα πάντως που οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν να δουν τον Σάντσες κόντρα στον Μέσι και την παρέα του, ο ίδιος εμφανίστηκε απόλυτα ήρεμος για τη σύγκρουση με την "αλμπισελέστε" μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

"Η Κολομβία είναι οικογένεια και όποιος και να παίζει θα τα πάει καλά. Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται εδώ είναι έτοιμοι να παίξουν βασικοί.

Οπότε αν χρειαστεί να παίξω θα χαρώ", τόνισε ο 25χρονος άσος, ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα, για να μιλήσει στη συνέχεια για την Αργεντινή.

"Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, έχουν κορυφαίους παίικτες. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους αλλά και τις αδυναμίες τους. Ξέρουμε που μπορούμε να τους χτυπήσουμε.

Εμείς κόντρα στην Κόστα Ρίκα είχαμε σκαμπανεβάσματα αλλά ξέρουμε ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Έχουμε καλή ομάδα και με αυτή ελπίζουμε να πάμε στο Μουντιάλ του 2014".

Μπροστά από την άμυνα η αγαπημένη του θέση

Για το πόσο άνετα αισθάνεται που θα αποτελέσει τον τελευταίο κυματοθραύστη πριν η μπάλα φτάσει στη μεγάλη περιοχή της Κολομβίας, δήλωσε:

"Αυτή είναι η θέση που προτιμώ να παίζω και αισθάνομαι καλύτερα. Και ελπίζω να συνεισφέρω και εγώ ώστε να κάνουμε τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

Ελπίζω να φέρω με την παρουσία μου ισορροπία στην ομάδα, έλεγχος της κυκλοφορίας και τρεξίματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον Μέσι όχι όμως μόνο με αυτόν. Υπάρχει ο Αγκουέρο που μπήκε τις προάλλες και σκόραρε, τα άκρα τους είναι πολύ δυνατά.

Πιστεύω πάντως ότι η Κολομβία έχει όπλα για να αντιμετωπίσει τον Μέσι και τους υπόλοιπους παίκτες τους".

Δεν θέλει να ζητήσει φανέλα από τον Μέσι...

Για το τέλος ο Κάρλος Σάντσες άφησε το... καλύτερο, που είναι η απάντησή του σε ερώτηση για το αν θα ζητήσει μετά το ματς φανέλα από τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Λιονέλ Μέσι.

"Στο ματς των δύο ομάδων για τα προκριματικά δεν μπόρεσαν να το κάνω, ήταν ενοχλημένος επειδή είχαμε νικήσει 2-1. Αν όμως τώρα μου δοθεί η ευκαιριά θα ζητήσω τη φανέλα του.

Βέβαια θα ήταν καλύτερα αν δε ζητήσω τη φανέλα. Αυτό θα σημαίνει πως θα έχουμε νικήσει πάλι..."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ