ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η παράμετρος "Καρέλης" και το συνολικό αντίκτυπο στον Παναθηναϊκό

Η παράμετρος "Καρέλης" και το συνολικό αντίκτυπο στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr συνοψίζει το ενδιαφέρον για τον Νίκο Καρέλη, παραθέτει τις διαφορές της Γκενκ και της Παλέρμο, εξηγεί τη στάση του Παναθηναϊκού και εξηγεί πως επηρεάζονται οι μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφού απομένουν μόνο τα διαδικαστικά για την ανακοίνωση του Ολιβιέ Μπουμάλ. Από εκεί και πέρα, η αναζήτηση συνεχίζεται για έναν κεντρικό χαφ με επιτελικές ικανότητες και έναν δεξιό μπακ, όμως οι περαιτέρω κινήσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την κατάληξη του Νίκου Καρέλη.

Ο Κρητικός επιθετικός ενδιαφέρει δεδομένα την Παλέρμο και τη Γκενκ, ενώ υπάρχουν και άλλες ομάδες που παρακολουθούν την υπόθεση και ενδεχομένως να παρέμβουν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέσει πωλητήριο στον 23χρονο ποδοσφαιριστή, αλλά θα διαπραγματευτεί την πώληση του έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Διευκρινίζουμε ότι θα συζητήσει, αναλόγως και με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων.

Τα τελευταία 24ωρα, έχει αναπτυχθεί η φημολογία ότι η μετακόμιση του Καρέλη έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο της και αναμένονται εξελίξεις στις επόμενες ημέρες. Παρότι δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ, εντούτοις οι πληροφορίες από το Βέλγιο και την Ιταλία υποστηρίζουν ότι επίκεινται προτάσεις σε επίσημη μορφή και οι διεργασίες για την κατάθεση τους έχει αρχίσει.

Ασφαλώς, το ζητούμενο είναι οι προσφορές να ικανοποιήσουν τον Παναθηναϊκό και να συναινέσει στην παραχώρηση του πιο σταθερού παίκτη του στη φετινή σεζόν. Η διοίκηση δεν προτίθεται να "ξεπουλήσει", όμως η μεγάλη επιβάρυνση του προϋπολογισμού (αποκλεισμός από το Europa League, ζημιά από το μη διεξαχθέν ντέρμπι) επιβάλλει την εισροή εσόδων από κάθε διαθέσιμη πηγή.

Από την πλευρά του, ο Καρέλης εκτιμά ότι μετά από 2,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, είναι πλέον πιο έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ξένου πρωταθλήματος, απ' ότι στην πρώτη εμπειρία του. Δεν "καίγεται" να πάρει μεταγραφή, αλλά εάν του δοθεί η ευκαιρία δεν πρόκειται να την αφήσει να πάει χαμένη.

Παλέρμο VS Γκενκ

Αναμφίβολα, η προοπτική της Serie A δελεάζει περισσότερο από την Jupitel League... Από την άλλη, η Παλέρμο κινδυνεύει με υποβιβασμό και στην ομάδα επικρατεί ρευστότητα στις καταστάσεις και στα πρόσωπα, ενώ η Γκενκ έχει να επιδείξει μεγαλύτερη σταθερότητα και περισσότερη οργάνωση. Συνεπώς, είναι λογικό ο Καρέλης να αμφιταλανευτεί, όσον αφορά το μέλλον του. Βεβαίως, δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, διότι προηγείται ο Παναθηναϊκός.

Η Γκενκ έχει δείξει τη διάθεση να πληρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του Καρέλη, στη διαπραγμάτευση του Αυγούστου του 2015. Ο τεχνικός διευθυντής, Ντιμίτρι ντε Κόντε τον έχει παρακολουθήσει δύο φορές δια ζώσης, ενώ επαναλαμβάνει ότι ο Καρέλης του αρέσει και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επανέρθει σύντομα.

Άνθρωπος της Παλέρμο έχει ζητήσει πληροφορίες για τον Καρέλη από τον Αντρέα Στραματσόνι, ενώ προχώρησε σε διερευνητική επαφή για τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδηλωθεί η πρόθεση της ιταλικής ομάδας για συγκεκριμένο ποσό, οπότε είναι πρώιμο να γίνουν εκτιμήσεις. Πάντως, ο ποδοσφαιριστής φέρεται να κοστολογείται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κρίνει το γενικότερο σχεδιασμό

Ενδεχόμενη πώληση του Καρέλη θα επηρεάσει συνολικά το σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και θα του επιτρέψει να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση, αφού θα έχει προς διάθεση περισσότερα χρήματα. Όχι ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα το μπάτζετ, διότι επίκειται το monitoring της UEFA και οι περισσότεροι πόροι θα κατευθυνθούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων και των διακανονισμών, ωστόσο η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια επιλογή θα είναι η ακριβή, του κεντρικού χαφ ή του επιθετικού, επειδή αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαθέσιμες επιλογές παικτών. Το πιθανότερο είναι πως ο Στραματσόνι θα επιμείνει για έναν ποδοσφαιριστή με επιτελικές ικανότητες από το "υψηλότερο ράφι", από τη στιγμή που έχει και άλλες λύσεις για την επίθεση. Αλλά, όλα θα αποφασιστούν εφόσον ολοκληρωθεί η παραχώρηση του 23χρονου στράικερ.

Η βούληση των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού είναι να κατασταλλάξουν άμεσα με τον Καρέλη, προκειμένου να καθορίσουν τις ενέργειες του. Όσο αναλώνεται η υπόθεση, τόσο θα καθυστερεί τον υπόλοιπο σχεδιασμό και θα στερεί από τον Στραματσόνι τις λύσεις που έχει ζητήσει από τη σύσκεψη κορυφής, που διεξήχθη προ των Χριστουγέννων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ