ΕΥΡΩΠΗ

Η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) φιλοσοφία του Ουτάκα

Η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) φιλοσοφία του Ουτάκα
Ουτακα

Στην Αγγλία επιθυμεί να παραμείνει ο φερόμενος ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, Τζον Ουτάκα. Ο 28χρονος φορ μιλάει επί παντός επιστητού αναλύοντας τα πιστεύω του...

Ο Νιγηριανός διεθνής αναφέρθηκε στο μέλλον της καριέρας του, την θέση που προτιμά να αγωνίζεται, αποκάλυψε τις προτάσεις που έχει, θυμήθηκε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, ενώ εξήγησε το όραμα του για το ίδρυμα που έχει ιδρύσει.

" Ο μάνατζερ μου είναι εκείνος που επεξεργάζεται τις προτάσεις. Υπάρχουν προσφορές από Σάντερλαντ, Φούλαμ, Μπόλτον αλλά και από κάποιους συλλόγους από την Γερμανία όπως είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Κολωνία. Τα πάντα βρίσκονται στον αέρα μέχρι να υπογράψω συμβόλαιο. Θέλω να ολοκληρωθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό,είναι καλό να γίνει αυτό γρήγορα".

Ο ρόλος της Πόρτσμουθ στη μεταγραφή

Ο Ουτάκα παραδέχθηκε πως η Πόρτσμουθ έχει άμεση εμπλοκή στην υλοποίηση της μεταγραφής του.

"Νομίζω πως θέλουν να βγάλουν κέρδος από την μεταγραφή, όμως αυτό που με ενδιαφέρει στο τέλος της ημέρας είναι να μου εξασφαλίσει ο νέος σύλλογος ότι θα παίζω. Όσο πιο σύντομα βρουν λύση, τόσο καλύτερα για μένα. Οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν και γι'αυτό βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο".

Προτιμάει να παραμείνει στην Αγγλία

Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε πως θα προτιμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία. "Θ α ήθελα να μείνω στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ένα πρωτάθλημα με ρυθμό. Γρήγορο, δυνατό και άμεσο ποδόσφαιρο. Γι'αυτό σημειώνονται πολλά γκολ κάθε εβδομάδα, τέσσερα γκολ, έξι γκολ, ακόμη και οχτώ γκολ σε κάθε αγώνα".

Όσο για την εμπειρία του υποβιβασμού που βίωσε στην Πόρτσμουθ;

ο ποδόσφαιρο είναι γεμάτο σκαμπανεβάσματα. Πάντα πιστεύω πως εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά σήμερα θα φτιάξουν αύριο. Αντιμετώπισα τις όποιες προκλήσεις υπήρχαν και τις κατέκτησα. Ο σύλλογος αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, αλλάξαμε τρεις προπονητές στη σεζόν, διαφορετικοί ιδιοκτήτες. Υπήρχε αστάθεια και αυτό είχε επίδραση και στους παίκτες.

Τα προβλήματα στους "Pompey" και ο περιορισμένος χρόνος

Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι από όσο συνέβαιναν εντός αγωνιστικού χώρου. Δεν μου δόθηκε όμως η δυνατότητα αφού αγωνιζόμουν 10-15 λεπτά σε κάθε αγώνα. Όταν όμως ανέλαβε ο Άβρααμ (Γκραντ) πήρα ευκαιρίες και όλοι είδαν τι μπορώ να προσφέρω.

Δεν μπορείς να πετύχεις γκολ όταν βρίσκεσαι στον πάγκο. Πιστεύω στον Θεό και στις ικανότητες μου. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω στο ποδόσφαιρο. Ξέρω πως είναι το ποδόσφαιρο. Είχα τις ευκαιρίες μου και τις αξιοποίησα. Μάλιστα υπήρχε μία εποχή που έλεγαν πως δεν βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Όταν υπάρχει κριτική το παιχνίδι γίνεται πιο ενδιαφέρον".

Η αυτοκριτική

Ο Ουτάκα παραδέχεται πως μόνο καλό του κάνει όταν τον αμφισβητούν

ίμαι ο νούμερο ένα κριτής. Πρέπει να κριτικάρεις τον εαυτό σου για να βελτιώνεσαι. Εάν παραδέχεσαι τα λάθη σου γίνεσαι καλύτερος. Η κριτική ποτέ δεν αποτέλεσε πρόβλημα για μένα. Την δέχομαι και κάνω αυτό που πρέπει για να βελτιώνομαι γιατί έτσι μαθαίνω νέα πράγματα κάθε μέρα".

"Είμαι σέντερ φορ"

Ο άλλοτε άσος της Λανς ξεκαθάρισε πως η θέση που του ταιριάζει είναι φορ.

" Ο Τζον Ουτάκα είναι σέντερ φορ, θα το καταστήσω σαφές στην ομάδα που θα μεταπηδήσω. Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό. Έχω παίξει πολλά παιχνίδια από τα άκρα στην εθνική Νιγηρίας, μπορώ να αγωνιστώ και σε άλλες θέσεις, όμως είμαι πιο αποτελεσματικός ως σέντερ φορ. Έτσι, μπορώ να σκοράρω πολλά γκολ".

Ο Ουτάκα εξηγεί τι περιμένει από τη νέα του ομάδα

α υπάρχουν καλές συνθήκες και σχέσεις με τους υπόλοιπους παίκτες για όλοι παίζουν τον δικό τους ρόλο στην απόδοση. Από την κορυφή μέχρι τον τελευταίο. Είναι σημαντικό να βρεις ένα ευνοϊκό μέρος".

Απογοήτευση από το Μουντιάλ

Ο Νιγηριανός διεθνής δεν έκρυψε την απογοήτευση του από το γεγονός πως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

" Φυσικά και είμαι απογοητευμένος που δεν αγωνίστηκα, όμως την ίδια στιγμή θεωρώ πως κάθε απογοήτευση είναι ευλογία. Ότι έγινε, έγινε. Μπορεί να μην είχα σημαντικό ρόλο, όμως θα παίξω στο επόμενο Μουντιάλ. Όσοι δεν αγωνιστήκαμε υποστηρίζαμε τους υπόλοιπους στο τέλος της ημέρας. Αυτό σημαίνει ομάδα. Έχω ακόμη μέλλον στην εθνική".

Η αποτυχία με Ελλάδα, Νότια Κορέα

Ο ικανότατος επιθετικός αναφέρθηκε και στα ανεπιτυχή αποτελέσματα της εθνικής ομάδας της χώρας του κόντρα σε Ελλάδα και Νότια Κορέα.

" Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να χάσουμε. Ελέγχαμε τα ματς με Ελλάδα και Νότια Κορέα, όμως τα πράγματα στο τέλος δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Δεν υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες. Είδαμε πως η Γαλλία κατέρρευσε, ή την Βραζιλία".

Το όραμα του για το ίδρυμα

Ο Ουτάκα, ο οποίος διακρίνεται για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες αναφέρθηκε στο ίδρυμα του.

ο 'Ιδρυμα Τζον Ουτάκα' παρέχει παιδεία σε ανθρώπους της κοινωνίας που δεν έχουν αυτό το προνόμιο. Το όνειρο μας είναι να το επεκτείνουμε παγκοσμίως, όμως ξεκινάμε από τη Νιγηρία γιατί όπως συνηθίζουν να λένε η φιλανθρωπία αρχίζει στο σπίτι".

Τα παιδικά χρόνια και η αξία των γονιών

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια

" Άντλησα την έμπνευση μου απ'όσα έζησα στην Ενούγκου όπου μεγάλωσα. Δεν ήταν εύκολα. Γι'αυτό τώρα θέλω να δώσω κάτι στην κοινότητα μου. Προσωπικά, άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο στους δρόμους γιατί είχα πάθος για παιχνίδι. Οι γονείς μου όμως με παρότρυναν να πάω στο σχολείο γιατί ήθελαν από μένα να γίνω όσο καλύτερος μαθητής γινόταν.

Δεν ήταν εύκολο να συνδυάσω το σχολείο με το ποδόσφαιρο στην αρχή, όμως όσο περνούσε ο χρόνος οι γονείς μου με ενθάρρυναν να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο και έτσι ξεκίνησα την καριέρα μου στην Αίγυπτο".


TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ