ΑΕΚ

Η πορεία ως τον "θείο Μπομπ"

Η πορεία ως τον "θείο Μπομπ"
ΑΕΚ σημα logo

Το SPORT 24 γυρίζει το χρόνο πίσω στο 2008 προσπαθώντας να εξηγήσει την κατάσταση στην ΑΕΚ και πως έφτασε εδώ

Δύο μήνες μια τετράγωνη (και λίγο "ανατριχιαστική" αν αναλογιστεί κανείς που βλέπουμε τέτοιες) φωτογραφία διαβατηρίου βρίσκει σε καθημερινή βάση φιλόξενο χώρο στον (έντυπο και ηλεκτρονικό) αθλητικό και πολιτικό Τύπο της χώρας, ενώ οι αναφορές στον "θείο από το Σικάγο" διίστανται: Υπάρχουν εκείνοι που τον παρουσιάζουν ως ένα πολύ μικρό οικονομικό μέγεθος και οι άλλοι που έφτασαν στο σημείο να λένε ότι μπορεί να δαπανήσει ως και 100 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι.
Όταν την… έκανε ο Ντέμης!

Αποφασίζοντας να αποχωρήσει από το προσκήνιο _ επειδή συνειδητοποίησε ότι οι α-μέτοχοι σταμάτησαν να εμπιστεύονται τις πρακτικές του και άρχισαν να αναζητούν πού και πώς χάθηκαν τα χρήματά τους και όχι ασφαλώς εξαιτίας της ευτελούς δικαιολογίας " δεν έπεισα τον κόσμο να έχουμε 30.000 διαρκείας κάθε χρόνο, οπότε φεύγω" _ ο Ντέμης Νικολαΐδης πήδηξε πρώτος από το καράβι τον Νοέμβριο του 2008 και άνοιξε τα μάτια στους πρώην συνεργάτες του: οι α-μέτοχοι είχαν ήδη διαλυθεί, απλώς δεν το ήξεραν! Ο καλόπιστος Νίκος Νοτιάς ζούσε στον δικό του κόσμο στη Νέα Υόρκη αφού νόμιζε ότι τα 10,4 εκατ. ευρώ που είχε βάλει στην ΠΑΕ είχαν επενδυθεί στον σωστό δρόμο.

Οι Γκίγκας Γκούμας - Πόλυς Χατζηιωάννου είχαν προ πολλού "ξενερώσει" διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία είχε εξοκείλει (αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2007) από το αρχικό πλάνο (σταδιακής δημιουργίας ομάδας με βάση τους έλληνες παίκτες), ενώ οι Τάκης Κανελλόπουλος, Νάσος Θανόπουλος, Νίκος Κούλης και Γιώργος Κιντής είχαν διαπιστώσει ότι τα χρέη (λόγω διαδοχικών δανεισμών από τράπεζες και οφειλές προς το Δημόσιο) άρχισαν να ξεφεύγουν.

Μια ωραία ατμόσφαιρα

Είχαν ήδη γίνει μια "ωραία ατμόσφαιρα" (ατάκα που ανήκει στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Κιντή) και όσο άρχιζαν να "σκαλίζουν" την υπόθεση "Διαχείριση της ΑΕΚ από το 2004 ως το 2008" τόσο συνειδητοποιούσαν ότι η... λίμνη (που επεκαλείτο ο πρόεδρος Ντέμης) δεν θα μεγάλωνε ποτέ καθώς είχε ήδη βαλτώσει! Φόρεσαν λοιπόν τα σωσίβιά τους και άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να βουτούν για να βγουν "άβρεχτοι" στη στεριά όσο ήταν ακόμη καιρός.

Τον Ιανουάριο του 2009 είχαν αποχωρήσει σχεδόν όλοι εκδηλώνοντας την από μέρους τους έλλειψη διάθεσης να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Το ότι η κατάσταση θα έφτανε στο σημείο ποδοσφαιριστής της ομάδας να δανείζεται από τους συμπαίκτες του για να πληρώσει το ταξί που τον πήγαινε στην προπόνηση (ο Γκανέζος Σεϊντού Γιαχάγια εν προκειμένω) ασφαλώς και το είχαν προβλέψει, αλλά τότε δεν τους συνέφερε να κινδυνολογήσουν περισσότερο. Έβαλαν αγγελία πώλησης χρησιμοποιώντας το ρηξικέλευθο " όποιος θέλει μπορεί να πάρει την ΠΑΕ, μπορεί να το κάνει και με ένα ευρώ", δεν είπαν όμως αυτό που (ορθώς) είχε διαγνώσει και (σοφά) αναφέρει τον Μάιο του 2007 ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης λέγοντας ότι " αυτοί δεν πουλάνε την ΠΑΕ, αυτοί πουλάνε χρέη".

Έλα, Νοτιά, να καθαρίσεις!

Ουδείς εμφανίστηκε για να αγοράσει την ΑΕΚ και η δεκαπενθήμερη προθεσμία προς κάθε ενδιαφερόμενο είχε πλέον εκπνεύσει. Οταν όμως επιχείρησαν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο " Πουλάμε ό,τι καλύτερο έχουμε για να ξεχρεώσουμε και επιστρέφουμε στο αρχικό πλάνο 2004, με ελάχιστο μπάτζετ και χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών" προδόθηκαν από μια (πρόσφατη) δική τους (διπλή) απόφαση!

Ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν εκεί, ο κ. Στέλιος Μανωλάς το ίδιο, η ομάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει αγωνιστικά _ μετά το "φιάσκο Δώνη" _ και οι α-μέτοχοι που είχαν πλέον μετανιώσει για την ταυτόχρονη πρόσληψη των δύο προαναφερθέντων (οι οποίοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να τους δώσουν... βορά στον Τύπο, άρα και στους οπαδούς) απέσυραν και την τελευταία (απαξιωτική ομολογουμένως) κίνησή τους. Τι τους απέμενε; Να φέρουν άρον άρον από τις ΗΠΑ και να βάλουν μπροστά τον ανυποψίαστο κ. Νοτιά.

Δεν ήξερε που έμπλεξε…

" Είναι τόσο ευκολόπιστος και αγαθός που ό,τι κι αν του πεις το πιστεύει" είχε πει σε τηλεφωνική επικοινωνία μας πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ. Αυτή προφανώς ήταν και η άποψη των λοιπών μετόχων για τον κ. Νοτιά, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε ήδη μπλέξει με την ιστορία του προπονητικού κέντρου αγοράζοντας μια περιοχή στα Σπάτα η οποία του κόστισε περίπου τρεις φορές την αξία της!

Το ποιος τον "παραμύθιασε" σε αυτή την απόφαση χρήζει ακόμα διερεύνησης αφού ο ίδιος δυσκολεύεται να παραδεχθεί δημοσίως ότι έπεσε σε... λούμπα αφού έτσι θα καταδικάσει την ευκαιρία να μεταβιβάσει στον επόμενο αγοραστή της ΠΑΕ τη συγκεκριμένη γη με το αντίτιμο που ο ίδιος κατέβαλε. Οταν λοιπόν ο χιώτης επιχειρηματίας συνειδητοποίησε ότι στα χέρια του έπεσαν μόνο... χρέη, ήταν ήδη εγκλωβισμένος στην ιστορία του προπονητικού.

Και τότε άρχισε να αναζητεί επίδοξους αγοραστές της εταιρείας. Όταν όμως αποδείχτηκε ότι έμπιστός του Νίκος Θανόπουλος δεν κατάφερνε τίποτε περισσότερο από το να φέρνει την ΑΕΚ μπροστά σε περιπτώσεις που "μύριζαν" φιάσκο από χιλιόμετρα, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες και οι προσπάθειές του τον οδήγησαν στον μίστερ Χαράλαμπο. Από εδώ και πέρα, ο Θεός βοηθός…

Χωρίς Καφέ, Σάχα και Σκόκο με Λεβαδειακό



Τα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ δεν έχουν τελειωμό. Οι τραυματίες ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό (13/12, 19.00, Nova) είναι αρκετοί ενώ και αυτοί που είναι υγιείς δεν μπόρεσαν να προπονηθούν λόγω της κακής κατάστασης τους προπονητικού κέντρου!

Τα αγωνιστικά νέα ΕΔΩ































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ