LA LIGA

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Το Sport24.gr κάνει zoom στην Primera División. Όσοι και όσα ξεχώρισαν στο τριήμερο της 27ης αγωνιστικής. Ομάδες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, ρεκόρ, δηλώσεις, παράξενα (φωτογραφίες & videos)

Η 27η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr αναζητά τους πρωταγωνιστές.

Όσοι και όσα ξεχώρισαν μέσα και έξω από τα γήπεδα της ισπανικής Λίγκας, σε μια ξεχωριστή μίνι ανασκόπηση!

Η 27η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (10/3) με τις συναντήσεις Οσασούνα - Μάλαγα και Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ράγιο. Στα ματς που ολοκληρώθηκαν, η μεγάλη έκπληξη ήρθε στην Πουθέλα, με την Βαγιαδολίδ της ζώνης του υποβιβασμού να παίρνει τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, που είναι προφανές ότι περνάει αγωνιστική κρίση. Ρεάλ και Ατλέτικο κέρδισαν εύκολα τα δικά τους παιχνίδια και βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα με 3 βαθμούς διαφορά. Στη μάχη της τέταρτης θέσης, η Αθλέτικ απέσπασε την ισοπαλία στο "Μεστάγια" και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Βιγιαρεάλ από τη Γρανάδα, φτάνοντας το πλεονέκτημά της στους 7 βαθμούς, ενώ θα περιμένει να δει τί θα κάνει απόψε η Σοθιεδάδ.

Η Σεβίγια κέρδισε στην Αλμερία και έχει πλησιάσει αρκετά τις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ πίσω της, Βαλένθια και Λεβάντε έχασαν έδαφος. Η Eσπανιόλ γιόρτασε τα 100 επίσημα παιχνίδια της στο "Κορνεγιά Ελ Πρατ" νικώντας την Έλτσε, ενώ το τρίποντο πήρε και η ουραγός Μπέτις απέναντι στη Χετάφε. Μεγάλη νίκη και για τη Γρανάδα επί της Βιγιαρεάλ, που δείχνει να μένει από δυνάμεις. Η μάχη για τη σωτηρία αναμένεται σκληρή μέχρι το τέλος, με επτά ομάδες να βρίσκονται μέσα σε 4 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά, τη βαθμολογία και τα βίντεο με όλα τα γκολ της 25ης αγωνιστικής .

ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε εύκολα τη Λεβάντε και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από την Ατλέτικο και τέσσερις από την Μπαρτσελόνα. Απομένουν 11 αγωνιστικές μέχρι το τέλος και οι "μερένγκες" έχουν ένα προβάδισμα αλλά και πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους άλλους διεκδικητές με δυο εξόδους-παγίδες σε Σεβίγια και Ρεάλ Σοθιεδάδ. Ο Αντσελότι προφανώς θα θελήσει να ξεφορτωθεί τους "μπλαουγκράνα" στο clasico και μετά να "ασχοληθεί" μόνο με την Ατλέτικο. Ο Ιταλός δεν ξεχνάει ότι χάνει στην ισοβαθμία με τους "ροχιμπλάνκος" και τον ανησυχεί η τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου αν η Μπάρσα είναι αδιάφορη, δύσκολα θα κοντράρει την Ατλέτικο...

ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ "ΜΕΡΕΝΓΚΕΣ"

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και φροντίζει εδώ και καιρό να το αποδεικνύει καθαρίζοντας εύκολα τους αντιπάλους της. Οι "μερένγκες" έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε τρία συγκεκριμένα παιχνίδια: το clasico και τα εκτός έδρας στη Σεβίλλη και στο Σαν Σεμπαστιάν. Ο στόχος τους είναι φυσικά το τρία στα τρία και από εκεί και μετά να μην έχουν άλλες απώλειες στα υπόλοιπα παιχνίδια. Με το πλεονέκτημα των 3 και 4 πόντων, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση των δυο άλλων συνδιεκδικητών του τίτλου, η Ατλέτικο είναι μάλλον η ομάδα που τους απασχολεί περισσότερο.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Οι "ροχιμπλάνκος" συνεχίζουν την παρουσία τους στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Έχουν συνηθίσει στην πίεση του πρωταθλητισμού, ξέρουν ότι αυτή είναι η μεγάλη τους ευκαιρία και δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν τόσο εύκολα. Έχουν αρκετά βατό πρόγραμμα στις 11 αγωνιστικές που απομένουν, με δυο δύσκολες εξόδους σε Μπιλμπάο και Βαλένθια και ένα τελευταίο ματς στο "Καμπ Νόου" που ενδέχεται να αποδειχτεί υγιεινός περίπατος στην περίπτωση που οι "μπλαουγκράνα" δεν παλεύουν για κάτι. Ο Σιμεόνε ξέρει πώς να φτιάχνει τους παίκτες του και να παίρνει από αυτούς το καλύτερο δυνατό.

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Η ΜΠΑΡΣΑ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Το 2014 συνεχίζει να είναι εφιαλτικό για τους "μπλαουγκράνα", που στα τελευταία 9 παιχνίδια έχουν υποστεί 3 ήττες και έχουν φέρει 2 ισοπαλίες, χάνοντας 13 από τους 27 βαθμούς! Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Βαγιαδολίδ να κερδίσει τους Καταλανούς που έχουν χάσει τελείως την αγωνιστική τους ταυτότητα. Μια ομάδα χωρίς ιδέες και με χαμένο το πνεύμα του νικητή, πελαγοδρομεί δίχως να μπορεί να βρει λύσεις μέσα στο γήπεδο. Το πιο κομβικό σημείο της χρονιάς για την Μπαρτσελόνα, θα είναι το clasico στο "Μπερναμπέου" (με την προϋπόθεση ότι θα έχει αποκλείσει στο μεταξύ την Σίτι). Τα περιθώρια έχουν στενέψει και πλέον η Μπάρσα δεν εξαρτάται μόνο από το τί θα κάνει η ίδια...

"ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ" ΣΤΟ ΜΕΣΤΑΓΙΑ!

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Επιστροφή στο "Μεστάγια" για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πέρυσι προπόνησε τις "νυχτερίδες", αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε διοίκηση και φιλάθλους. Χθες πάντως, ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει, αφού το ρεύμα έπεσε δυο φορές, βυθίζοντας το "Μεστάγια" στο σκοτάδι. Η διακοπή ήταν γενικευμένη σε μεγάλο τμήμα της πόλης, αλλά αποκαταστάθηκε γρήγορα και έτσι διεξήχθη το ματς χωρίς άλλα προβλήματα. Η Αθλέτικ ήταν ανώτερη, αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ, με τους Βάσκους να ισοφαρίζουν στο τελικό 1-1. Η Μπιλμπάο μεγάλωσε κατά έναν ακόμα βαθμό τη διαφορά της από τη Βιγιαρεάλ (7) και περιμένει να δει τί θα κάνει απόψε η Σοθιεδάδ με αντίπαλο τη Ράγιο.

ΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑΓΟ ΜΠΕΤΙΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Μπέτις πήρε την τέταρτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα (2-0 τη Χετάφε) και συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή, κάτι που αν το καταφέρει θα πρόκειται σίγουρα για άθλο. Οι "βερδιμπλάνκος" απέχουν 8 βαθμούς από τη σωτηρία και έχουν να ανέβουν έναν "Γολγοθά" αφού το πρόγραμμά τους μέχρι την ολοκλήρωση της Λίγκας είναι πολύ δύσκολο.

100 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ CORNELLA EL PRAT

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Εκατό επίσημα παιχνίδια συμπληρώθηκαν στο καινούργιο γήπεδο της Εσπανιόλ, "Κορνεγιά Ελ Πρατ". Το πρώτο ματς διεξήχθη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009, στην πρώτη αγωνιστική εκείνης της σεζόν με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Χθες το βράδυ, με αντίπαλο την Έλτσε, οι "περίκος" έπιασαν την "κατοστάρα' και τη συνόδεψαν με νίκη 3-1. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα γήπεδα του υπογράφοντος, αφού μέσα σε αυτό είχα την τύχη να συναντήσω τον Απρίλιο του 2010 τον Ντιέγο Μαραντόνα και να συνομιλήσω μαζί του!

ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Στη μέση της περασμένης εβδομάδας, μετά την ισοπαλία της Μάλαγας στη "Ροσαλέδα" με τη Βαγιαδολίδ και την "κατρακύλα" των "μποκερόνες" πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο και συνομίλησαν με παίκτες, ζητώντας εξηγήσεις για την άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα. Χωρίς φωνές και τσαμπουκάδες, οι μεν και οι δε τα είπαν πολιτισμένα και η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τους φίλους της ομάδας να εμψυχώνουν τους παίκτες για το αποψινό ματς με την Οσασούνα στην Παμπλόνα.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΝΤΙΘ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η Κάντιθ μπορεί να μην αγωνίζεται στην Πριμέρα, όμως το καρναβάλι της είναι το πιο ξακουστό σε όλη την Ισπανία. Οι φίλοι της ομάδας στο ματς με την Μελίγια για την Segunda B, πήγαν στο γήπεδο ντυμένοι αποκριάτικα και στη συνέχεια έφυγαν όλοι για να γιορτάσουν και να τραγουδήσουν τις φημισμένες "τσιριγότας".

ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ!

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ούτε και η Σπόρτινγκ αγωνίζεται στην Πριμέρα, όμως ο τρόπος που διάλεξαν οι υπεύθυνοι του προπονητικού κέντρου στη Χιχόν για να εμψυχώσουν τους παίκτες τους, αξίζει μια θέση στη σημερινή ανασκόπηση. Γραμμένο στον τοίχο το σύνθημα: "Εδώ δεν τα παρατάει ούτε ο Θεός"! Απολαυστικό.

"ΑΘΑΝΑΤΟΣ" Ο ΑΡΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Οι Ισπανοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του "Βιθέντε Καλντερόν" για το φιλικό παιχνίδι της "Roja" με την Ιταλία, δεν ξέχασαν τον Λουίς Αραγονές και την θητεία του στην Εθνική. Άπλωσαν δυο μεγάλα πανό, το ένα που έγραφε "αιώνιος" και το άλλο με φωτογραφίες του δον Λουίς στην Εθνική, τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Ανήκει στον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο, μετά την ήττα της ομάδας του από την Βαγιαδολίδ: " Μας έλειψαν οι ιδέες, αλλά σε καμία στιγμή δεν μας ελειψε η σωστή αγωνιστική συμπεριφορά"...

ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Primera στο φακό του Sport24.gr

Η χθεσινή ήταν η ένατη φορά που η Λεβάντε επισκέφτηκε το "Μπερναμπέου" για να παίξει με τη Ρεάλ. Στις 8 οι φιλοξενούμενοι έχουν φύγει ηττημένοι από τη Μαδρίτη, όμως μια φορά κατάφεραν να κερδίσουν. Ήταν η 21η αγωνιστική της σεζόν 2006/07 και οι "γκρανότας" με προπονητή τον Αμπέλ Ρεσίνο επιβλήθηκαν 0-1 με το γκολ-πέναλτι του Σάλβα Μπαγέστα στο 11ο λεπτό. Παρά την ήττα τους, οι "μερένγκες" του Φάμπιο Καπέλο κατέκτησαν τελικά το πρωτάθλημα. Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Φεβρουαρίου του 2007.

Βίντεο: Ρεάλ Μαδρίτης - Λεβάντε 0-1 (4/2/2007)

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, lfp.es

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ