ΑΕΚ

Η ψυχρή λογι(στι)κή της UEFA

Η ψυχρή λογι(στι)κή της UEFA
Λυμπερόπουλος, ΑΕΚ

Στην ψυχρή λογιστική της UEFA , πάνω από όλα είναι ο αγώνας! Και ο άνθρωπος; - Δανεικός ο Μανού. Έξω και ο Δέλλας...

Μόλις χθες η UEFA απέρριψε δίχως ιδιαίτερη συζήτηση το αίτημα της Ένωσης να αναβληθεί ο αγώνας λόγω της εθνικής συμφοράς που έχει πλήξει τη χώρα. Ενδεχομένως το αίτημα να κατατέθηκε αργοπορημένα, διότι μεγάλος αριθμός νεκρών είχε καταγραφεί από την περασμένη Κυριακή, ωστόσο και πάλι είναι πολύ ψυχρό (αν όχι κάτι άλλο) να προσπερνάς τόσο εύκολα το εθνικό πένθος για 60 χαμένες ψυχές με την αιτιολογία ότι δεν συντρέχει κίνδυνος στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Ή ότι είναι αργά πλέον για να αναβληθεί ένας αγώνας και να πετάξει έξω την ακολουθία των κληρώσεων.
Και φτάσαμε στο σημερινό τραγικό γεγονός. Ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο ανακοίνωσε στις 16.00 το απόγευμα στα μέλη της αποστολής ότι ο Πουέρτα άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο της Σεβίλλης. Οι παρευρισκόμενοι, ρεπόρτερ της ισπανικής ομάδας αλλά και υπάλληλοι του ξενοδοχείου, βλέπουν ανθρώπους να κλαίνε και να κρύβουν τα πρόσωπα μέσα στα χέρια τους. Είναι ως επί το πλείστον οι ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης, ανάμεσα τους ο Χεσούς Νάβας, ο κολλητός του Πουέρτα.

Μαζί μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της ισπανικής ομάδας, μαζί ξεχώρισαν στη β’ ομάδα, το ίδιο δωμάτιο μοιράζονταν στις αποστολές.

Η UEFA δεν μπορεί πλέον να πιέσει το γεγονός περισσότερο, άλλωστε βρίσκει απέναντί της έναν ανένδοτο σύλλογο και μια υπερδύναμη όπως η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ισπανίας. Αποφασίζει την αναβολή του αγώνα και εκδίδει μια ανακοίνωση η οποία εκτός των άλλων αναφέρει ότι « η UEFA εκφράζει τις ευχαριστίες της στην ΕΠΟ και την ισπανική ομοσπονδία, τις επαγγελματικές λίγκες των δύο χωρών, καθώς και τους δύο συλλόγους, για την κατανόηση που επέδειξαν στην ανάγκη για τον επαναπρογραμματισμό του αγώνα». Αν μη τι άλλο ο εμπνευστής της ανωτέρω ανακοίνωσης έχει μεγάλη φαντασία!

Εν κατακλείδι, δεν έφτανε το ότι ο Πουέρτα χαροπάλευε από το περασμένο Σάββατο. Δεν έφτανε ότι όλοι πάνω-κάτω είχαμε καταλάβει από τα ιατρικά ανακοινωθέντα ότι δύσκολα θα ξεπερνούσε τον κίνδυνο από τη στιγμή που οι γιατροί έκαναν λόγο για μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Δεν έφταναν οι +60 νεκροί και μια μισοκαμένη χώρα! Έπρεπε να πεθάνει ο Αντόνιο για να συντρέχει σοβαρός λόγος ώστε να μην γίνει το ματς;

Έμοιαζε με εξαναγκασμό

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ απέφυγαν έναν αγώνα που έμοιαζε με εξαναγκασμό. Κανείς δεν είχε τη διάθεση να παίξει σε αυτό το ματς, ούτε καν οι ξένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν λογικό να επηρεαστούν από το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στους Θρακομακεδόνες τις τελευταίες ημέρες. Πόσο μάλλον αντικρίζοντας τον Νίκο Λυμπερόπουλο να δακρύζει μπροστά στις κάμερες. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ ήταν ο άνθρωπος που ανακοίνωσε στους παίκτες την αναβολή του αγώνα ζητώντας του να ψάξουν την ηρεμία τις επόμενες ημέρες και να αποφορτιστούν από όσα συμβαίνουν γύρω τους. Άλλωστε ο θάνατος του Πουέρτα έσβησε και την τελευταία αχτίδα διάθεσης για προσπάθεια στο σημερινό ματς, εφόσον αυτό διεξαγόταν.

« Δεν υπάρχουν λόγια όταν ένας τόπος καίγεται και τόσοι άνθρωποι χάνουν τις ζωές του, όπως δεν υπάρχουν και λόγια όταν ένα 22χρονο παιδί πεθαίνει από καρδιά στο γήπεδο. Είναι καλύτερα για όλους που δεν έγινε αυτό το ματς, σας ζητώ να χαλαρώσετε και να προσπαθήσετε να αποφορτιστείτε» είπε ο Φερέρ στους παίκτες του πριν ανηφορίσουν στους Θρακομακεδόνες για προπόνηση.

Αντόνιο ζεις…

Ο προπονητής της ΑΕΚ και ο αρχηγός της ομάδας Τραϊανός Δέλλας προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις με αφορμή τον θάνατο του Πουέρτα:

Φερέρ: « Το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ συμπάσχει με τον πόνο των ανθρώπων της Σεβίλλης, ύστερα από αυτή την ξαφνική και άδικη απώλεια του ποδοσφαιριστή Αντόνιο Πουέρτα και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχασε έναν μεγάλο άνθρωπο και έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Θα είναι πολύ δύσκολο σε όλους μας, να σβήσουμε από τη μνήμη μας αυτό το θλιβερό γεγονός

».

Δέλλας: « Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, εκφράζω την οδύνη μας για το χαμό του ποδοσφαιριστή Antonio Puerta. Ως άνθρωποι αλλά και ως ποδοσφαιριστές μπορούμε να κατανοήσουμε τη θλίψη που νιώθουν αυτές τις στιγμές οι συμπαίκτες του, συμμεριζόμαστε τον πόνο τους και είμαστε κοντά τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Η απόφαση να μην διεξαχθεί σήμερα το παιχνίδι ήταν η πιο σωστή. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Antonio Puerta αλλά και στην οικογένεια της Σεβίλλης».

Και μεταγραφή

Μέσα σε όλα, η πορτογαλική εφημερίδα «O’ Jogo» αποκαλύπτει μια μεταγραφική κίνηση της Ενωσης η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω δημοσίευμα « ο Μανού γιορτάζει τα γενέθλια του παίρνοντας μεταγραφή για την ΑΕΚ. Απομένει η συμφωνία της Μπενφίκα με τον ελληνικό σύλλογο, αφού ο παίκτης τα έχει βρει με την ΑΕΚ. Η άφιξη του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο στη Μπενφίκα δεν άλλαξε τίποτα για τον Μανού, ο οποίος θα παραχωρηθεί στην ΑΕΚ ως δανεικός για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι».

Αμάν με αυτό το προπονητικό!


Νέο πρόβλημα προέκυψε στην ΑΕΚ, με "θύμα" του κακού αγωνιστικού χώρου των Θρακομακεδόνων αυτή τη φορά τον Τραϊανό Δέλλα.

Ο διεθνής αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο (3ος μυικός τραυματισμός σε 3 μέρες) κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έγινε στους Θρακομακεδόνες, μετά την απόφαση της UEFA για αναβολή του αγώνα με τη Σεβίλη.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο "κολοσσός" έδειξαν ότι έχει υποστεί τράβηγμα και η εκτίμηση είναι ότι θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε δέκα ημέρες. Αυτό σημαίνει πως ο έμπειρος άσος δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Λορέντσο Σέρα Φερέρ για τον αγώνα με τη Σεβίλη, που ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως ο Ισπανός τεχνικός έχει παραπονεθεί ουκ ολίγες φορές για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο προπονητικό και όπως φαίνεται από του συνεχόμενους μυικούς τραυματισμούς, δεν έχει καθόλου άδικο.



































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ